Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τις άμεσες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τις άμεσες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης.

Το ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα βρέθηκε όλη την προηγούμενη περίοδο στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και σε αυτή τη ρότα θα συνεχίσουμε διότι τα προβλήματα και οι παράγοντες που οδήγησαν τη συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην απώλεια δικαιωμάτων και κατακτήσεων, βρίσκονται εδώ.
 Ο αντίπαλος μας είναι εδώ! 

Ανακοίνωση του K.K.E. για την απόφαση της Συνόδου των ΥΠ.ΕΞ. σχετικά με τις κυρώσεις στη Ρωσία.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ



Τελικά, τρεις ημέρες κράτησαν οι λεονταρισμοί της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του νέου υπ. Εξωτερικών απέναντι στην ΕΕ στο θέμα της Ουκρανίας, καθώς την τέταρτη ημέρα η κυβέρνηση συντάχθηκε με την ΕΕ και ψήφισε τις ίδιες κυρώσεις προς τη Ρωσία μ΄αυτές που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν σύντομα κι άλλες.

Δίωρη στάση εργασίας και μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις στη Νορβηγία. Γράφει ο Red Star.

Εθνική Απεργία (2ώρη στάση εργασίας στις 28 Γενάρη) πραγματοποιήθηκε στη παγωμένη Νορβηγία. Γράφει ο Red Star

Και όμως και στη καπιταλιστική Νορβηγία που βρίσκεται εκτός Ε.Ε. οι πολίτες απεργούν και το Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας παρά ότι στις τελευταίες εκλογές του 2013 έλαβε μόλις το 0,1 % (!) συμμετείχε και αυτό με τις μικρές δυνάμεις του στις κινητοποιήσεις.


Στο Όσλο πάνω από 20 χιλιάδες λαού συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο και στο κόσμο μίλησαν οι ηγέτες συνδικαλιστικών οργανώσεων και εκπρόσωποι των κομμάτων.

«Ποδαρικό» της συγκυβέρνησης με τον γγ του ΝΑΤΟ.Ραντεβού με τον γγ της λυκοσυμμαχίας έσπευσε να κλείσει ο υπουργός Άμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Χωρίς να χάσει ούτε μια μέρα, την ίδια ώρα που συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και την «επόμενη μέρα» οι συνεκπαιδεύσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με ΝΑΤΟικούς, ο νέος υπουργός Αμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, προγραμμάτισε να συναντήσει μόλις μια βδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, την ερχόμενη Τετάρτη 4 Φλεβάρη, το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.



Επιβεβαιώνεται ότι η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φροντίζει από την πρώτη στιγμή να αποδείξει με κάθε τρόπο, έμπρακτα αλλά και «συμβολικά», την περιβόητη «συνέχεια του κράτους», τη συνέχεια στην προσπάθεια γεωστρατηγικής αναβάθμισης της εγχώριας αστικής τάξης μέσω και της «στρατιωτικής διπλωματίας», εμπλέκοντας βαθύτερα και το λαό στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των λυκοσυμμαχιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Οι λαοί να απορρίψουν τις υποκριτικές εκκλήσεις για «ενότητα».Κοινή ανακοίνωση των 28 Κομμουνιστικών - Εργατικών Κομμάτων, με αφορμή το μακελειό στο Παρίσι και το πώς το αξιοποιεί η αστική τάξη.

Παρέμβαση για το μακελειό που πρόσφατα σημειώθηκε στο Παρίσι (επιθέσεις στο σατιρικό περιοδικό «Σαρλί Εμπντό», σε εβραϊκό παντοπωλείο κ.τ.λ.) πραγματοποίησαν τα 28 Εργατικά και Κομμουνιστικά Κόμματα (ανάμεσά τους και το ΚΚΕ) που συμμετέχουν στην «Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία».



Εξέδωσαν ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής:
«Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία με λύπη και θυμό καταδικάζει τις εγκληματικές επιθέσεις των αποκαλούμενων "τζιχαντιστών" στη Γαλλία.
Πίσω από την προφανή καταδίκη αυτών των επιθέσεων, οι λαοί θα πρέπει να προβληματιστούν για το θέμα στο σύνολό του.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Κωνσταντινούπολη.

Δελτίο Τύπου - Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Κωνσταντινούπολη



Για την Κωνσταντινούπολη αναχώρησε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Κόμματος, ώστε να πάρει μέρος στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για τα ζητήματα προετοιμασίας της 17ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων.