Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

“Δραχμάς δεν δίδω”…Νίκος Μπογιόπουλος


Πρώτη επισήμανση: Ανήμερα των εκλογών, στην «Real News» (25/1/2015), σημειώναμε:
    «Το ΠΑΣΟΚ (και με Παπανδρέου και με Βενιζέλο) την ώρα που έθετε τη χώρα υπό το ΔΝΤ αυτοπροσδιοριζόταν σαν η… «Αριστερά της ευθύνης». Αργότερα το σύνθημα πέρασε στη ΔΗΜΑΡ που (επίσης σαν «Αριστερά της ευθύνης»…) συμμετείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά… Ακόμα και ο πρόθυμος να συγκυβερνήσει με όποιον κι αν έρθει πρώτος αύριο, ο κ. Θεοδωράκης, λίγο πριν την συνεργασία του με την νεοφιλελεύθερη «Δράση», δήλωνε «αριστερός»…  Το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό. Τις δεκαετίες του ’90 και του 2000 η πλειοψηφία των κυβερνήσεων στην ΕΕ παρουσιάζονταν σαν «αριστερές» και «κεντροαριστερές». (…) Συμπέρασμα: Να έχεις «κυβέρνηση της Αριστεράς» δεν είναι, μάλλον, το πιο δύσκολο πράγμα. Το πιο δύσκολο απ’ ό,τι φαίνεται είναι να έχεις «Αριστερή κυβέρνηση». Τουτέστιν κυβέρνηση που – πραγματικά - θα εφαρμόζει αριστερή πολιτική. Ίσως από Δευτέρα χρειαστεί να το έχουμε υπόψη μας…»

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον Πρόεδρο της ΕΡΤ Δ. Τσακνή


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας είχε σήμερα συνάντηση, στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό, με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και βουλευτής του Κόμματος Γιάννης Γκιόκας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της ΕΡΤ ενημέρωσε τον Δημήτρη Κουτσούμπα για τη διαδικασία επαναπρόσληψης των εργαζομένων της ΕΡΤ και τις δυσκολίες που υπάρχουν στην επαναλειτουργία της.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για τις διαπραγματεύσεις.


Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για τις διαπραγματεύσεις αναφέρει:
«Σήμερα διαλύονται οι αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση εντός των τειχών της ΕΕ και του κεφαλαίου.
Σήμερα γίνεται πιο φανερή η προεκλογική εξαπάτηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ελληνικό λαό, όταν υποσχόταν ότι μπορεί να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά για τα συμφέροντα του λαού μέσα στη λυκοσυμμαχία.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ,Μαρίνος Σιζόπουλος, στήριξε με δήλωση του στο ΡΙΚ, τις ενέργειες της κυβέρνησης Τσίπρας


Ο Μαρίνος Σιζόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου του ΡΙΚ για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, στήριξε την στάση που κρατά η Ελληνική κυβέρνηση, ανεξαρτήτως ,όπως είπε, αποτελέσματος.