Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς για το σχηματισμό κυβερνήσεων «εθνικής σωτηρίας» στην Ελλάδα και την Ιταλία. Χρηματοπιστωτικός αυταρχισμός μεταμφιεσμένος σε «εθνική σωτηρία»



Οι ραγδαίες εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ιταλία επιβεβαιώνουν, πάνω απ' όλα, ένα πράγμα: Ο νεοφιλελευθερισμός είναι ασύμβατος με τη δημοκρατία.
Οι δικομματικοί ιεροκήρυκες της ακραίας λιτότητας και της κοινωνικής καταστροφής έχουν τρομοκρατηθεί από την ιδέα της έκθεσής τους στη λαϊκή ετυμηγορία. Γι’ αυτό αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε πρόωρες εκλογές, αρχικά στην Ελλάδα και τώρα στην Ιταλία, επινοώντας το τραγικά ειρωνικό καθήκον της “εθνικής σωτηρίας”.

Πολιτική Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Τετάρτη 16 Νοέμβρη, 6.30 μ.μ., αμφιθ. ΜΑΧ, Πολυτεχνείο Προσυγκέντρωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 17 Νοέμβρη, ώρα 2.00, Πλ. Κλαυθμώνος


ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ:

 Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ
-  Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΦΑΓΕΙΟ ΕΕ-ΔΝΤ
Εργαζόμενες/οι, νέοι κα νέες
Η κυβέρνηση Παπανδρέου έπεσε από τα απανωτά κύματα εργατικών - λαϊκών αγώνων,  με τελευταίο τις μεγαλειώδεις απεργίες και διαδηλώσεις στις 18-19 Οκτώβρη και την οργισμένη 28η Οκτώβρη. Δύο χρόνια τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοί της δεν κατάφεραν, παρά τον εκβιασμό της χρεοκοπίας, την ιδεολογική τρομοκρατία των καναλιών, τη βία των ΜΑΤ και των χημικών, να λυγίσουν τους εργαζόμενους και το λαό. 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την ομιλία του Α. Σαμαρά στην Κ.Ο της ΝΔ



Με τις γνωστές κορώνες κατά των πιέσεων ο πρόεδρος της ΝΔ επιχείρησε να κρύψει την ουσιαστική συναίνεση που προσφέρει στην κυβέρνηση, η οποία μέρα τη μέρα γίνεται μεγαλύτερη, ώστε την κρίση να πληρώσει ο λαός και όχι η πλουτοκρατία.
Χαρακτηριστική είναι η στροφή της ΝΔ από το «δεν ψηφίζω το μεσοπρόθεσμο» στη δήλωση τώρα ότι θα ψηφίσει τα βασικά άρθρα του, αρκεί αυτά να έρθουν ξεχωριστά, ή ότι θα το στηρίξει και συνολικά αν η κυβέρνηση δεχτεί να μειωθεί και άλλο η φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων, που η κυβέρνηση συμφωνεί, αλλά η ΝΔ προτείνει να γίνει τώρα.

Σχόλιο του ΠΑΜΕ: Να συνδικαλιστής ,να μάλαμα !



Την ώρα που η εργατική τάξη της χώρας μας, τα λαϊκά στρώματα χτυπιούνται, βασανίζονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.- ΛΑΟΣ), ΕΕ, Κεφαλαίου.
Την ώρα που τα χαράτσια καταφθάνουν, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός επί το έργον του.
Η ΠΑΣΚΕ ενώ διατυμπανίζει ότι δήθεν είναι ενάντια στα χαράτσια (ΔΕΗ κλπ.), ο εκπρόσωπος της στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ, ταυτίστηκε με την κυβέρνηση, την εργοδοσία και μάλιστα έκανε προτάσεις για την πιο γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή του νόμου για την είσπραξη του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ.

Συνέντευξη του Π. Σκουρλέτη, εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΝ στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (Γιουκάκης).



-    Θα θέλαμε το πρώτο σας σχόλιο για το νέο κυβερνητικό εγχείρημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα…
Είναι φανερό ότι η συγκρότηση αυτής της κυβέρνησης υπό τον κ. Παπαδήμο ουσιαστικά εντάσσεται σε μια προσπάθεια ανασύστασης του μνημονιακού χώρου, βεβαίως με ένα καινούργιο στοιχείο το οποίο πρέπει κανείς να το εντοπίσει, τη συμμετοχή για πρώτη φορά μετά την αντιπολίτευση της ακροδεξιάς, της λαϊκίστικης ακροδεξιάς, έτσι όπως εκφράζεται μέσα από το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη.

ΠΑΜΕ,ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΥΣΚΕΨΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛ.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Η  Γραμματεία του ΠΑΜΕ της Αττικής,  καλεί σε πλατιά  σύσκεψη
  • Τα Δ.Σ. των Σωματείων,
  • Τις σωματειακές επιτροπές,
  • Επιτροπές αγώνα
  • Τις  Λαϊκές επιτροπές,
  • Επιτροπές του ΠΑΜΕ 
  • Πυρήνες των συνδικάτων

Την Δευτέρα 21 Νοέμβρη στις 6,30 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Imperial  στην πλατεία Καραϊσκάκη,


Με θέμα:

Ο μέσος όρος των 6 δημοσκοπήσεων του Νοεμβρίου.Σύγκριση αποτελεσμάτων με τον Σεπτέμβριο.Του Red Star.



Την Κυριακή δημοσιοποιήθηκαν άλλες δύο έρευνες με πρόθεση ψήφου της MRB και της Public Issue.Σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε αναφερθεί στα 4 γκάλοπ της Pulse,Marc,Alco και Κάπα Research.Για την καλύτερη λοιπόν ενημέρωση σας και με την επιφύλαξη βέβαια ότι τα γκάλοπ εμπεριέχουν πάντα και στοιχεία μαγειρέματος, παρουσιάζω τα νέα δεδομένα.Στην παρένθεση θα δείτε την διαφορά με τα ποσοστά των κομμάτων τον Σεπτέμβριο.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ           30,0 %  (-1,5)                                              
 ΠΑ.ΣΟ.Κ                         19,2 %  (-7,4 )                                            
Κ.Κ.Ε                              11,8 %   (+0,7)                                           
 ΣΥ.ΡΙΖ.Α                          9,0 %  (+2,4)                                           

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην εφημερίδα Real News 13.11.2011.



Γιατί μιλάτε για «μαύρο μέτωπο» κ. Παπαρήγα;
«Η ελληνική πλουτοκρατία και η ΕΕ, δεν απαίτησαν και δεν επέβαλαν την κυβερνητική σύμπραξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρη με πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο για να σώσουν το λαό, αλλά κυριολεκτικά για να τον κατακρεουργήσουν. Πρόκειται για μια μαύρη συμμαχία που έχει στόχο να σύρει το λαό αλυσοδεμένο στο βάραθρο, ώστε να πληρώσει αυτός τις συνέπειες της κρίσης και της πιθανής ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας. Είπε ο κ. Παπαδήμος πως η συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι εγγύηση της σταθερότητας. Πώς γίνεται αυτό όταν η κρίση στην ΕΕ βαθαίνει, έχει αρχίσει να κλυδωνίζεται; Ήδη γίνεται λόγος για εθνικά ευρώ διαφορετικής σχέσης μεταξύ τους.
Αυτή την αντιδραστική κυβέρνηση ο λαός δεν πρέπει να την ανεχτεί ούτε στιγμή.

Στην κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας για αύριο Τρίτη, προχώρησε η ΑΔΕΔΥ προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας για αύριο Τρίτη, προχώρησε η ΑΔΕΔΥ προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε δύο δίωρες στάσεις εργασίας, για τον ίδιο λόγο, προχωρούν και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της, η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για την αποτροπή των απολύσεων που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο Δημόσιο και τη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών. 

ΙΣΤΟΡΙΑ- Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 1973.


Η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη δικτατορία

«Γελιέται οικτρά όποιος νομίζει ότι μπορεί να παίζει με τη φωτιά. Και είναι ηφαίστειο που βράζει το πάθος του λαού για λευτεριά, δημοκρατία, ανεξαρτησία και κοινωνική πρόοδο. Το μίσος που έχει ενσταλαχτεί στις καρδιές των Ελλήνων πατριωτών κατά της φασιστικής τυραννίας και των πατρώνων της, κοχλάζει και προμηνάει τρομερές εκρήξεις. Οι άνανδροι αιμοσταγείς τύραννοι και τα αφεντικά τους οι αμερικανοΝΑΤΟικοί ιμπεριαλιστές, για να κάμψουν και να φοβίσουν τον αδάμαστο λαό μας, έστρεψαν με μανία τα πυροβόλα των τανκς του ΝΑΤΟ προς τα γυμνά λαϊκά στήθη και διέταξαν, ΠΥΡ! Επεσαν 100άδες νεκροί και τραυματίες. Βάφτηκε το Πολυτεχνείο - προπύργιο της Λευτεριάς - και οι δρόμοι της Αθήνας με το αίμα των παιδιών του λαού μας». (Παράνομος «Ριζοσπάστης», Δεκέμβρης 1973).

Η.Π.Α: Βετεράνοι ενάντια στον πόλεμο.



Mέχρι την 25η Oκτώβρη o Σκοτ Όλσεν αποτελούσε έναν από τους χιλιάδες νέους στις Hνωμένες Πολιτείες της Aμερικής, που στρατολογήθηκε στις ένοπλες δυνάμεις και λίγο καιρό μετά μεταφέρθηκε στο Iράκ, όπου έζησε την εμπειρία του πολέμου στην πραγματικότητα. O στρατιώτης Όλσεν δεν σκοτώθηκε σε κάποια μάχη στο αφιλόξενο Iράκ, δεν επέστρεψε τραυματισμένος.
Λίγο αργότερα όμως η μοίρα θα του έπαιζε ένα περίεργο παιχνίδι, καθώς ό,τι δεν έπαθε από τους «κακούς» Iρακινούς στον πόλεμο, το έπαθε στην πατρίδα του σε καιρό ειρήνης από αστυνομικούς συμπατριώτες του.

Φιντέλ Κάστρο : Στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου ο κόσμος.



Ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο γράφει σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε από τον κουβανικό Τύπο ότι η τελευταία έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας(ΙΑΕΑ) σχετικά με το Ιράν "βάζει τον κόσμο στα πρόθυρα του πυρηνικού πολέμου", πουοι ΗΠΑ, η Βρετανία και το Ισραήλ προετοιμάζουν κατά της χώρας αυτής.


"Το πιο περίεργο είναι ότι μόλις το ΝΑΤΟ είχε ολοκληρώσει την επιχείρηση του στη Λιβύη" στα τέλη Οκτωβρίου, η ΙΑΕΑ "έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση της που είναι πολιτική, ιδιοτελής και δογματική, η οποία θέτει τον κόσμο στα πρόθυρα του πολέμου με χρήση πυρηνικών όπλων", γράφει ο Κάστρο στο άρθρο του με τίτλο "γενοκτόνος Κυνισμός".

Μαχητική συγκέντρωση της ΚΝΕ στο κατάμεστο γήπεδο του Σπόρτιγκ.Αλέκα Παπαρήγα:...άρχισαν ήδη τα σενάρια για την παράταση του βίου αυτής της κυβέρνησης, ώστε να μην διεξαχθούν εκλογές τον Φεβρουάριο....




Τη βεβαιότητα του ΚΚΕ ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει τη συμφωνία για το «κούρεμα» του χρέους, ούτε και την πιθανότατη ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας, εξέφρασε η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας απόψε (σ.σ.χτες) στο κατάμεστο από μέλη και φίλους της ΚΝΕ γήπεδο του Σπόρτιγκ, εξαγγέλλοντας, ταυτόχρονα, την εκλογική και οργανωτική ετοιμότητα του ΚΚΕ, ώστε η κυβέρνηση Παπαδήμου «να μην πάρει ούτε ανάσα».
Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις για να υπογραμμίσει ότι από τον περασμένο Ιούνιο σχεδιάζονταν η αλλαγή πρωθυπουργού και τότε, σύμφωνα με την γραμματέα του ΚΚΕ, η αλλαγή αποσοβήθηκε και με παρέμβαση των Αμερικανών.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Τα ξένα όρνεα που καταδυναστεύουν τη χώρα μας δε δυσκολεύτηκαν να συνασπιστούν με τη μορφή της τρόικας και να συμφωνήσουν με ποιο τρόπο θα κατασπαράξουν τον ελληνικό λαό. Δεν ήταν το ίδιο εύκολο να συμφωνήσουν στη διανομή της λείας, γι’ αυτό και η δυστοκία στη συγκρότηση του νέου κυβερνητικού σχήματος.
Τελικά, αποκαταστάθηκε μια νέα ισορροπία με τις διάφορες μερίδες του ξένου παράγοντα να εκφράζονται στην κυβέρνηση με τους υποτελείς-εκπροσώπους τους, με τη γερμανική ενισχυμένη σε βάρος της αμερικανικής.

Μ-Λ ΚΚΕ: Kάτω από τις προσταγές των ιμπεριαλιστών τα κόμματα της ολιγαρχίας συνασπίστηκαν σε κυβέρνηση για να αλυσοδέσουν το λαό και να ξεπουλήσουν την χώρα.



Ντυμένη με το μανδύα της «εθνικής σωτηρίας», η νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο, συνασπισμένη έκφραση του μαύρου μετώπου των ιμπεριαλιστών και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, θα κινηθεί σε ακόμη πιο αντιδραστική κατεύθυνση, χωρίς καθυστερήσεις και αναβολές, διαθέτοντας τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων και των ξένων αφεντικών τους.
Από κοινού ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ με τη διακριτική συμφωνία των κομμάτων του Κουβέλη και της Μπακογιάννη έκαναν πράξη την επιθυμία της Ε.Ε. του ΔΝΤ και της ολιγαρχίας.

ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΥΣΗ.Επίκαιρο άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ.



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ *
Φαρσοκωμωδία συνήθους τύπου κατάντησαν τελικά τη διαδικασία συγκρότησης της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και το αποτέλεσμα είναι αδιάφορο - για να μη χρησιμοποιήσουμε βαρύτερο χαρακτηρισμό. Ελάχιστα διαφέρει η κυβέρνηση αυτή στη σύνθεσή της από την προηγούμενη, παταγωδώς αποτυχημένη, κυβέρνηση Παπανδρέου. Εδώ που τα λέμε όμως, κανένας δεν περιμένει τίποτε είτε από τους μέχρι τώρα υπουργούς είτε από τους νέους υπουργούς της ΝΔ.