Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη για Νίκο Αναστασιάδη, εργατικό κόστος, κατώτατο μισθό.


Ο Πρόεδρος του Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης, στο ψεσινό ντιμπέιτ αποκάλυψε εκ νέου το πραγματικό νεοφιλελεύθερο πρόσωπο του. 


Ο κ. Αναστασιάδης, σε πλήρη ταύτιση με τις θέσεις και τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας, τα οποία διαχρονικά υπηρετεί, επιχείρησε να αποδώσει στο ψηλό εργατικό κόστος και στο ύψος του κατώτατου μισθού, την ακρίβεια σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Λαϊκές διαδηλώσεις ενάντια στη λιτότητα στην Ιρλανδία.Δυναμική παρουσία είχαν και οι Ιρλανδοί κομμουνιστές.


Δεκάδες χιλιάδες Ιρλανδοί εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Δουβλίνου αλλά και άλλων πόλεων όπως του Κορκ, του Γκάλγουεϊ, του Λίμερικ, του Σλίγκο και του Γουότερφορντ ενάντια στην πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Εντνα Κεν.

Από τη διαδήλωση στο Δουβλίνο το πανό του ΚΚ Ιρλανδίας με σύνθημα: «Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, δεν είναι του λαού»

Μιας κυβέρνησης που συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική της προηγούμενης αστικής κυβέρνησης, παρά τις υποσχέσεις περί «επαναδιαπράγματευσης του μνημονίου» με την τρόικα (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΕΕ και ΔΝΤ) με τους εργαζόμενους να πληρώνουν τα βάρη της κρίσης.

Θ. Παφίλης στον ΣΚΑΪ: Οι παραγωγοί του πλούτου να τον διεκδικήσουν, να παλέψουν και να ανατρέψουν το σύστημα.


Θανάσης Παφίλης 

Το ΚΚΕ «καλεί τον κόσμο που παράγει τον πλούτο - και δεν τον παράγουν ούτε οι βιομήχανοι, ούτε οι εφοπλιστές, ούτε οι τραπεζίτες, ούτε οι μεγαλέμποροι, τον παράγουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα - να διεκδικήσει το αυτονόητο, τον πλούτο αυτόν να τον έχει ο ίδιος και να τον διαχειριστεί ο ίδιος», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Πρώτη ΓΡΑΜΜΗ».
Καλούμε, σημείωσε, «να συνενωθούν οι εργάτες, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, όλοι σε ένα ενιαίο μέτωπο κινητοποίησης για να σταματήσουν τον κατήφορο.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά την ανακοίνωση της αναβολής της δίκης




«Δεν ξέρω πώς να σχολιάσω τα πράγματα. Για γέλια, για κλάματα... Αλλά η οργή μας είναι δικαιολογημένη. Αναβάλλεται η δίκη γιατί δεν υπάρχει απόδειξη ότι κλητεύθηκαν οι μάρτυρες. Οι μάρτυρες είναι ανώτεροι υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας, υποθέτω είναι γύρω στο γραφείο του κ. Βρούτση και αστυνομικοί.

Ρεζίλι ο ΓΑΠ και η "Σοσιαλιστική" Διεθνής-O ΓΑΠ, τα πολυτελή ξενοδοχεία, η Σοσιαλιστική Διεθνής και μια νεαρή Ισπανίδα που… βγάζει το λογαριασμό



Μια νεαρή Ισπανίδα, η Μπεατρίθ Ταλεγόν, έκανε άνω κάτω τη Σοσιαλιστική Διεθνή και έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον πρόεδρό της, Γιώργο Παπανδρέου, καταγγέλοντας την πολυτέλεια μέσα στην οποία κινούνται τα μέλη της, τα ξενοδοχεία των πέντε αστέρων, τις λιμουζίνες και τα δείπνα.
Ο ΓΑΠ υπερασπίστηκε τη Σοσιαλιστική Διεθνή και τους ηγέτες της, υποστηρίζοντας ότι δίνουν μάχη στους δρόμους και στα συνδικάτα!
Όλη η ομιλία της νεαρής Ισπανίδας:

Γελοιότητες Λοβέρδου.


Όλοι όσοι συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια σ’ αυτό το πολιτικό σύστημα και στα κόμματά του, που έφεραν το λαό και τη χώρα σ’ αυτή την κατάσταση, τώρα γυρίζουν ως άλλοι μεσσίες μέσα από άλλους σχηματισμούς και καλούν το λαό να αφήσει πίσω του τα «λάθη» που έγιναν και όλοι μαζί πιο έμπειροι από πριν να σώσουμε τη χώρα.

Ένας απ’ αυτούς είναι και ο κ. Λοβέρδος, που, αφού και με τη δική του συμβολή διαμορφώθηκε η σημερινή κατάσταση, τώρα ξαναγυρίζει με σκοπό να φτιάξει ένα κόμμα για το μέλλον, ενώ η ΡΙΚΚΣΥ, όπως είπε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «ΤΩΡΑ», είναι ένας φορέας που αφορά αυτά που αφήνουμε πίσω.

Χίος : Παρουσίαση-Συζήτηση των θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, την Τετάρτη 13/2.


Χίος : Παρουσίαση-Συζήτηση των θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ



Η Ν.Ε. Χίου του ΚΚΕ καλεί φίλους και οπαδούς στην παρουσίαση - συζήτηση των θέσεων της Κ.Ε. του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο, στην αίθουσα Συμβουλίων της πρώην Νομαρχίας Χίου , την Τετάρτη 13/2/2013, στις 6.30 η ώρα το απόγευμα.

Αλέκα Παπαρήγα: «Η ριζική αλλαγή θα είναι έργο της πλειοψηφίας του λαού». Ολόκληρη η συνέντευξη στο Mega.


«Θα υπάρξει αφύπνιση, πιστεύουμε στο λαό», επισήμανε μεταξύ άλλων η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας απόψε στο δελτίο του «Μέγκα».

Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε την ανάγκη της ριζικής ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων με αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση των αγροτών, με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αλλά και στην πρόταση του ΚΚΕ για τη Λαϊκή Συμμαχία.  
Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης:

«Χάιλ Χίτλερ»...Γράφει στον Ριζοσπάστη ο Νίκος Μπογιόπουλος.


Η «Freies Netz Sud» είναι η μεγαλύτερη νεοναζιστική οργάνωση στη Γερμανία με 20 

τοπικά δίκτυα στη Βαυαρία.



Στην επίσημη ιστοσελίδα τους ισχυρίζονται ότι «Αυτό που μας ενώνει είναι η πίστη σε εθνικές ιδέες».Πρόκειται, δηλαδή, για την ίδια φρασεολογία που χρησιμοποιούν οι ομοϊδεάτες τους στην Ελλάδα.
Αυτοί, οι νεοναζί της «Freies Netz Sud», εισήλθαν πριν μερικές μέρες στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Εγιναν δεκτοί, συναντήθηκαν και φωτογραφήθηκαν με τους επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ 35 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ : Όλοι σήμερα στη διαδήλωση ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων !


  • Συγκέντρωση στις 8.30 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως και πορεία στα δικαστήρια της Ευελπίδων
  • Στάση εργασίας έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Λαυρίου, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα



Την καταδίκη τους στην επιχείρηση καταστολής και την προβοκάτσια που έστησε η κυβέρνηση σε βάρος του ταξικού κινήματος, κλιμακώνοντας την επίθεση σε βάρος των εργατικών αγώνων, καλούνται να εκφράσουν αποφασιστικά - μαζικά οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σήμερα στις 8.30 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως και στην πορεία στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου οδηγούνται για να δικαστούν οι 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που συνελήφθησαν μετά από κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό.

Χιλιάδες Βούλγαροι στους δρόμους για τις αυξήσεις στο ρεύμα.

Αυξήσεις μέχρι και 100% στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης έβγαλαν στους δρόμους χιλιάδες κάτοικους μεγάλων πόλεων στη Βουλγαρία.


Με χιονόμπαλες "επιτέθηκαν" οι διαδηλωτές στο κτίριο του υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας στη Σόφια, ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Ντέλιαν Ντόμπρεφ, ο οποίος επρόκειτο να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των πολιτών για να εξετάσει τα αιτήματά τους. Αρκετοί διαδηλωτές έκαψαν τους λογαριασμούς τους, έξω από τα κεντρικά γραφεία των εταιρειών διανομής ενέργειας.