Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Προκαλεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ζητώντας να επιβληθεί η τάξη στους διαδηλωτές!"Η σημερινή κατάσταση είναι ίδια με τις παραμονές της δικτατορίας"




Με τις παραμονές της δικτατορίας παρομοιάζει ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τη σημερινή κατάσταση με αφορμή την Οικονομική κρίση στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον Αλέξη Παπαχελά και τους "Νέους Φακέλους".

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη ότι αυτό που τον φοβίζει ακόμη περισσότερο, είναι η κοινωνική αναταραχή και σημείωσε ότι "εάν ολίγοι ελάχιστοι επιμένουν να δημιουργούν αναταραχές, το κράτος η κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιήσει την ισχύ που της δίνει ο νόμος. Ο νόμος της Δημοκρατίας είναι παντοδύναμος".


Πηγή:ΣΚΑΙ

Αλ. Παπαρήγα: Κάποια μέτρα αγγίζουν τα όρια της πολιτικής διαστροφής


Τη ριζική αντίθεση του ΚΚΕ “με όλα τα κρισιακά μέτρα ως προς τη στρατηγική τους”, εξέφρασε η Αλέκα Παπαρήγα, λέγοντας ότι το κόμμα της δεν στέκεται σε ένα-ένα μέτρο αλλά συνολικά, ενώ σχολίασε ότι κάποια μέτρα αγγίζουν τα όρια της πολιτικής διαστροφής.
Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ τηρεί το προεκλογικό του πρόγραμμα, υποστηρίζοντας ότι “τα μετρά που πήρε δεν είναι καθόλου έξω από τα ιδεολογικά όρια του ΠΑΣΟΚ”.

Καταλόγισε στην κυβέρνηση ερασιτεχνισμό, ενώ ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν μπαίνει στη λογική του διλήμματος σταθεροποίηση ή ανάπτυξη, ευρωστήριξη ή ΔΝΤ. 

Επίσκεψη βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στον προφυλακισθέντα από τις κινητοποιήσεις της πανεργατικής απεργίας της 11/03/2010, Μάριο Ζ. στις φυλακές του Κορυδαλλού


Αύριο, 23/03/2010, στις 10 η ώρα το πρωί, η  Ηρώ Διώτη, βουλευτής Λάρισας και ο Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών, καθώς και μέλη της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα επισκεφθούν στις φυλακές του Κορυδαλλού τον προφυλακισθέντα από τις κινητοποιήσεις της πανεργατικής απεργίας της 11/3/2010 Μάριο Ζ. 

Αχθοφόροι του ιμπεριαλισμού οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που δρουν έξω και μακριά από τα ελληνικά σύνορα

Mε βάση επίσημα στοιχεία η χώρα μας συμμετείχε στις διάφορες ιμπεριαλιστικές αποστολές διαθέτοντας για το σκοπό αυτό περί τα 300 εκ. ευρώ το χρόνο.

Περίπου 2.200 Έλληνες αξιωματικοί και οπλίτες παίρνουν μέρος σε στρατούς κατοχής, επεμβάσεων και ελέγχου σ' όλη την υδρόγειο.
Στο Aφγανιστάν συμμετείχαν συνολικά 230 αξιωματικοί και οπλίτες για εκπαίδευση του δοσιλογικού αφγανικού στρατού για τη διοίκηση και φύλαξη του αεροδρομίου της Kαμπούλ και άλλες «υπηρεσίες».
Στις HΠA Έλληνες αξιωματικοί για το σχεδιασμό και τη διοίκηση των επιχειρήσεων των «ειδικών αντιτρομοκρατικών δυνάμεων» στο Aφγανιστάν. Στην επιχείρηση Active Endeavour στη μόνιμη δύναμη του NATO στη Mεσόγειο με αξιωματικούς, οπλίτες, υποβρύχια, φρεγάτες, τορπιλάκατους κ.λπ. Στο Kοσυφοπέδιο, στην ΠΓΔM, στην Aλβανία, στη Σομαλία.

Run Soldiers, Run ! -Ατρόμητοι Ισραηλινοί στρατιώτες το βάζουν στα πόδια....χωρίς λόγο!Μια μικρή νίκη για τους Παλαιστίνιους

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ 

Η πάλη του ΚΚΕ για την ισοτιμία των εργατριών, των γυναικών από τα φτωχά λαϊκά στρώματα


Το γυναικείο ζήτημα είναι ένα σύμπλεγμα οικονομικών, πολιτικών, πολιτιστικών ανισοτιμιών και διακρίσεων, που εκδηλώνονται σε όλες τις κοινωνικές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένων και των σχέσεων των δύο φύλων. Είναι ένα ιστορικό κοινωνικό φαινόμενο που πηγάζει από τις ταξικές σχέσεις εκμετάλλευσης και είναι σύμφυτο με όλες τις εκμεταλλευτικές κοινωνίες.
Το ΚΚΕ είναι περήφανο για τη συμβολή του, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, στην αποκάλυψη της ουσίας του γυναικείου ζητήματος.
Κανένας αγώνας, καμία μάχη δεν μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα και προοπτική δίχως την οργάνωση και τη συμμετοχή των ίδιων των γυναικών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Πολύ περισσότερο, ο αγώνας για την απόκρουση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, η πάλη για την εξουσία της εργατικής τάξης απαιτεί τη μαζική, τη μαχητική συμβολή των γυναικών.

K.K.E: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού


Η σημερινή κυβέρνηση όπως και η προηγούμενη προωθεί ενεργά την εγκληματική πολιτική πλήρους εμπορευματοποίησης του νερού, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και της άρχουσας τάξης. Δρομολογεί την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης καθώς και τη διαχείριση της άρδευσης σαν μέσο για την προώθηση της ΚΑΠ και το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς.
Το νερό, ένας φυσικός πόρος στρατηγικής σημασίας για την προστασία της δημόσιας υγείας, των οικοσυστημάτων, του περιβάλλοντος και τις δυνατότητες της εγχώριας παραγωγής, πρέπει να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Γι' αυτό απαιτείται ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης, ο δρόμος της λαϊκής οικονομίας και εξουσίας, που θα κατοχυρώσει τους υδάτινους πόρους σαν λαϊκή περιουσία.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των κοινωνικοποιημένων μέσων παραγωγής, της κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας, η αξιοποίηση του νερού θα σχεδιάζεται, θα υλοποιείται και θα ελέγχεται με γνώμονα το σύνολο των κοινωνικών αναγκών.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΕΑ, ΠΙΟ ΕΠΩΔΥΝΑ ΜΕΤΡΑ ! - ΠΑΣΟΚ: Εντονες οι διαφωνίες για πιθανή προσφυγή σε ΔΝΤ


Εντονες είναι οι διαφωνίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά και του ΠΑΣΟΚ στο ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ, που αφήνει ανοιχτό ο Γ. Παπανδρέου αν στη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης δεν προκύψει σχέδιο στήριξης της χώρας με στόχο τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού.
Πολλές οι φωνές που προειδοποίησαν το κυβερνητικό σχήμα για το ενδεχόμενο εμπλοκής του ΔΝΤ, στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση, με τους Παπουτσή - ΚακλαμάνηΠολλές οι φωνές που προειδοποίησαν το κυβερνητικό σχήμα για το ενδεχόμενο εμπλοκής του ΔΝΤ, στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση, με τους Παπουτσή - ΚακλαμάνηΟ πρωθυπουργός πάντως την Παρασκευή, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, προσπάθησε να καθησυχάσει τα μέλη του οργάνου λέγοντας ότι σε περίπτωση προσφυγής στο ΔΝΤ, αυτό δεν θα ζητήσει νέα πιο επώδυνα μέτρα. Επίσης χθες κυβερνητικά στελέχη μάς έλεγαν ότι οι αντιδράσεις είναι κατανοητές αλλά το ΔΝΤ δεν είναι επιλογή μας, είναι μία από τις δυνατότητες που έχουμε, η έσχατη λύση.



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 23 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6.00μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


  • ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ!

  • ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες  της χώρας  στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ και ο Συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων, Τρίτη 23 Μαρτίου, στις 6.00 το απόγευμα στα Προπύλαια.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου οξύνει την επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων μας. Σκοπό έχει να καταργήσει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα επιβάλλοντας ταυτόχρονα ένα ακόμα πιο αντεργατικό φορολογικό σύστημα.
Οι εργαζόμενοι έχουν αποδείξει με τη μαζική συμμετοχή τους σε όλες τις τελευταίες κινητοποιήσεις ότι μπορούν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, μπορούν να νικήσουν.
ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΕΕΘ: Ούτε το... 2030 έτοιμο το μετρό Θεσσαλονίκης


Ούτε το 2030 δεν θα είναι έτοιμο το μετρό Θεσσαλονίκης, λέει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης.
 Όπως τονίζει, εκκρεμεί ακόμη η παράδοση των χώρων για την ανάπτυξη εργοταξίων στο «Παπάφειο», στον Αγιο Πατρίκιο και στο τέρμα της κύριας γραμμής, στη Νέα Ελβετία.
Συνέντευξη Τύπου ΕΕΘ για το μετρόΣυνέντευξη Τύπου ΕΕΘ για το μετρό
Σε συμβολική κατάληψη της οδού Μοναστηρίου προχωρούν αύριο καταστηματάρχες που πλήττονται από τη λειτουργία των εργοταξίων σε Μοναστηρίου, Βενιζέλου, Αγ.Σοφίας, Καλλιδοπούλου και Δελφών. 

Eνώ έχουν χαρίσει 27 δις στις τράπεζες, δεν έχουν λεφτά για τις συντάξεις και το Δώρο Πάσχα!«Αγώνας» για δώρο & σύνταξη 1,4 εκατ. πολιτών


Εντός των ημερών, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τα μεγάλα ταμεία, όπως το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ, πρέπει να καταβάλλουν περί τα 450 εκατ. ευρώ σε μισθούς και συντάξεις. Θα καταφέρουν να τα βρουν;

Ειδικά το ταμείο των εμπόρων, πρώην ΤΕΒΕ, έχοντας μπροστά του ένα Τιτάνιο αγώνα συγκέντρωσης - μέχρι το τέλος της χρονιάς - περί τα 600 εκατ. ευρώ, οφείλει άμεσα, να βρει 240 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες των συντάξεων και των δώρων του Πάσχα για τους ασφαλισμένους του. 

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη 20/3/2010



«Η κυβέρνηση δεν διαθέτει μόνο μια βάρβαρη αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική -τη διαθέτει αυτή τη πολιτική, αναμενόμενο για μας- ταυτόχρονα όμως γίνεται και επικίνδυνη απέναντι στο λαό, καθώς προσπαθεί να εξάψει τον πατριωτισμό του -ένα πατριωτισμό που βρίσκεται πια στα λείψανα της διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ- καλώντας τον να δείξει αυτόν τον πατριωτισμό και να καταθέσει πρωτόγνωρες κυριολεκτικά θυσίες στα πόδια εκείνων των επιχειρηματιών, των επιχειρηματικών ομίλων του συστήματος, που έχουν μια μόνο πατρίδα, ή μπορεί να έχουν και πολλές πατρίδες, ανάλογα το που εξασφαλίζουν την μέγιστη κερδοφορία.

Γι' αυτό τη λέμε και επικίνδυνη κυβέρνηση, όσον αφορά τη διάβρωση της λαϊκής συνείδησης. Και με την ευκαιρία, αφού ο πατριωτισμός κλίνεται σε όλες τις πτώσεις, έχουμε και τον κ. Σαμαρά που λέει «υπεράνω η Ελλάδα» -δεν τον ενδιαφέρει το στενό κομματικό συμφέρον- κάνουμε την εξής ερώτηση, πριν απ' όλα στον πρωθυπουργό, αλλά κάτι θα ξέρει και ο κύριος Σαμαράς: Ποια είναι η συμφωνία για το Αιγαίο, μήπως πρέπει να μας ενημερώσουν, ή περιμένουν σε ποιο περιτύλιγμα θα τη σερβίρουν για να επιχειρήσουν να παραπλανήσουν το λαό;

Θρίαμβος Σοσιαλιστών-Αριστεράς-Οικολόγων.Κέρδισαν 21 από τις 22 μητροπολιτικές περιφέρειες.Γράφει ο Red Star.





Θρίαμβος Σοσιαλιστών-Αριστεράς-Οικολόγων με 54,1 % στον β' γύρο των περιφερειακών εκλογών στην Γαλλία σύμφωνα με  τα τελικά αποτελέσματα.Σε 22 μητροπολιτικές περιφέρειες το Σοσιαλιστικό Κόμμα κέρδισε 20, η κεντροδεξιά συμμαχία 1 και τέλος 1 περιφέρεια κέρδισε ανεξάρτητος υποψήφιος της αριστεράς.


Η δεξιά κράτησε μόνο την Αλσατία με 46,2% έναντι 39,3 % των σοσιαλιστών και των συμμάχων της και 14,6 % του Εθνικού Μετώπου. 









ΑΠΟΧΗ 48,8 % 

ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Σοσιαλιστικό Κόμμα-Μέτωπο Αριστεράς-Europe Ecologie54,1 %
UMP(Νικολά Σαρκοζί) -Νέο Κέντρο - MPF - CPNT35,5 %
Front National(Ζαν Μαρί Λεπέν)*9,2 %
*To Front National (Εθνικό Μέτωπο είχε υποψηφίους σε 12 περιφέρειες στον Β'γύρο)





Με πρωτοβουλίες κοινής δράσης στο εργατικό κίνημα για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Ο λαός, η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι στη χώρα μας βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σαρωτική, ολομέτωπη επίθεση. Με αφορμή την καπιταλιστική κρίση, οι δυνάμεις του κεφάλαιου –αποθρασυμένες, γεμάτες κυνισμό και σε μια προκλητική επίδειξη δύναμης– επιχειρούν την ισοπέδωση δικαιωμάτων και κατακτήσεων δεκαετιών.
Κάτω από τη «σημαία» του Προγράμματος Σταθερότητας (το νέο συμβόλαιο υποταγής στις εντολές των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ και των μηχανισμών τους, ΔΝΤ, ΕΚΤ κ.λπ.) και με την τρομοκρατία των ελλειμμάτων και της χρεοκοπίας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ –με την πλήρη στήριξη της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και των αστικών ΜΜΕ– έχει ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να καταφέρει ένα αποφασιστικό πλήγμα όχι μόνο στα δικαιώματα αλλά και στις συνειδήσεις του λαού και των εργαζομένων. Η καταιγιστική επίθεση έχει στόχο να τσακίσει κάθε αντίσταση, να υποτάξει το λαό και τους εργαζόμενους, να τους κάνει να αποδεχτούν μοιρολατρικά και με σκυμμένο το κεφάλι τα μέτρα που επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφάλαιου.
Τα πακέτα των αντιλαϊκών-αντεργατικών μέτρων διαδέχονται το ένα το άλλο, διαμορφώνοντας ένα εφιαλτικό τοπίο για τα πλατιά λαϊκά-εργατικά στρώματα. Και αυτά που έχουμε δει μέχρι σήμερα είναι μόνο η αρχή! Γιατί ακολουθούν κι άλλα, ακόμη σκληρότερα μέτρα. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η προώθηση του αντιασφαλιστικού τερατουργήματος, ενώ συλλογικές συμβάσεις και όρια απολύσεων βρίσκονται στο δρόμο για το εκτελεστικό απόσπασμα.

47 ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΥΠΕΞ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! Και 45 στο διπλωματικό του γραφείο! 48 συνολικά έχει ο Δ. Δρούτσας και 26 ο Σ. Κουβέλης! Συν 13 αστυνομικούς και οι τρεις!1.071.000 ευρώ για υπερωρίες τον χρόνο παίρνουν 519 υπαλλήλοι του ΥΠΕΞ!


Έναν ολόκληρο στρατό υπαλλήλων έχει αποσπάσει στο γραφείο του στο υπουργείο Εξωτερικών ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και έναν... μικρότερο, στο διπλωματικό του γραφείο! Ανάλογους... λόχους υπαλλήλων, για το πολιτικό και το διπλωματικό του γραφείο, έχουν τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Δ. Δρούτσας, όσο και υφυπουργός Σ. Κουβέλης!

Το πιο ωραίο όμως είναι ότι οι απασχολούμενοι στα γραφεία του υπουργού, του αναπληρωτή υπουργού και του υφυπουργού (σύνολο 179) και άλλοι 340 παίρνουν για υπερωριακή εργασία, νυχτερινά και Κυριακές 1.071.000 ευρώ τον χρόνο, πέραν φυσικά των τακτικών αποδοχών τους! Το ότι στο υπουργείο, σύμφωνα με καταγγελίες, μετά τις 3 το απόγευμα δεν υπάρχει... ψυχή, εκτός ελαχίστων βοηθών και γραμματέων, δείχνει πόσο σέβεται το δημόσιο χρήμα ο... επικεφαλής του, που σε όλους έχει επιβάλει αιματηρή λιτότητα, εκτός από τους εργαζόμενους στο υπουργείο του!

ΓΣΕΕ: Αποθέωση του κυβερνητικού συνδικαλισμού



Δεν είναι πρώτη φορά που ένα Συνέδριο της ΓΣΕΕ είναι αναντίστοιχο με την πολιτική συγκυρία. Ούτε καν ο τόπος της (Κασσάνδρα) διεξαγωγής του στα πολυτελή ξενοδοχεία. Έχει ενδιαφέρον -τουλάχιστον σημειολογικά- ότι το τελευταίο συνέδριο των εργατοπατέρων της ΝΔ, που συνέχισαν και για λίγο και μετά τη μεταπολίτευση, με επικεφαλής τον περιβόητο Καρακίτσο, πραγματοποιήθηκε στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής το 1981, λίγες μέρες πριν την άνοδο του ΠΑΣΟΚ. 

Περισσότερο μοιάζει -δεν ταυτίζεται όμως- με το 1985. Τότε, ο Α. Παπανδρέου και ο Κ. Σημίτης ως υπουργός Οικονομίας επέβαλαν ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας, για να αποφύγουν την χρεοκοπία λόγω των υψηλών ελλειμμάτων του ισοζυγίου και τη δυνατότητα δανεισμού από την ΕΟΚ. Όμως, τότε υπήρξαν ισχυρές δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ που αντιστάθηκαν, με συνέπεια τη διάσπαση της παράταξης και τη διαγραφή τους από το ΠΑΣΟΚ με απόφαση του Α. Παπανδρέου. Παρά το μπαράζ των απεργιών που προκήρυξαν 27 Εργατικά Κέντρα και 19 Ομοσπονδίες, τη λύση έδωσαν τα δικαστήρια. Φυσικά δικαιώθηκε ο Α. Παπανδρέου και η φιλοκυβερνητική ΠΑΣΚΕ. Τώρα τα πράγματα μοιάζουν μόνο ως προς τα μέτρα λιτότητας, παρά με τις εσωτερικές διεργασίες της κυβερνητικής παράταξης. Κανένας δεν κινδυνεύει να διαγραφεί γιατί μουρμουρίζει...