Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Κ.Σ. ΤΗΣ ΚΝΕ ΘΟΔΩΡΗ ΧΙΩΝΗ ΣΤΟ 37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ




«Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι σας καλοσωρίζουμε στην τρίτη μέρα των εκδηλώσεων του 37ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή".
Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ χαιρετίζει όλους τους συντρόφους, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους φίλους που δούλεψαν ακούραστα για την επιτυχία των εκδηλώσεων του 37ου Φεστιβάλ, τους συντρόφους και φίλους που μετέτρεψαν για ακόμα μια χρονιά αυτόν τον πανέμορφο χώρο στη μεγαλύτερη γιορτή της νεολαίας.
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες νέους και νέες που αυτό το τριήμερο και τους προηγούμενους μήνες σε όλη την Ελλάδα έδωσαν με τη συμμετοχή τους ζωντάνια στις πολύμορφες εκδηλώσεις μας.
Ευχαριστούμε όσους μας βοήθησαν και συνεργαστήκαμε.
Το λαϊκό κόσμο των γύρω Δήμων, τον εργατόκοσμο της Δυτικής Αθήνας που για ακόμα μια χρονιά μάς καλοδέχτηκε και μας φιλοξένησε στο χώρο που παίζουν τα παιδιά του, που βρίσκει λίγες ώρες ξεκούρασης.

Μεγάλη συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.Πάνω από 10.000 πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για τα νέα σκληρά μέτρα



Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος κατά των νέων μέτρων λιτότητας πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης το ΠΑΜΕ.
Πάνω από 10.000 πολίτες -μέλη του ΠΑΜΕ, πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και φοιτητές- διαμαρτυρήθηκαν κατά των κατά των νέων, σκληρών μέτρων της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα Lajm των Σκοπίων : "τα αλβανικά είναι η μητρική γλώσσα του Θεόδωρου Πάγκαλου"



Πολλά τα περίεργα τελευταία... Κατά την επικείμενη επίσκεψή της στην Αθήνα, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων, Τεούτα Αρίφι, που είναιαλβανικής καταγωγής, θα συνομιλήσει με τον ομόλογο τηςΘεόδωρο Πάγκαλο, στα … αλβανικά. 


Σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα Lajm των Σκοπίων : «τα αλβανικά είναι η μητρική γλώσσα του κ.Πάγκαλου και της κυρίας Αρίφι, οι δύο αξιωματούχοι θα μπορέσουν άνετα να συνομιλήσουν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν» τον Δεκέμβριο στην Αθήνα.

Σχόλιο του KKE για το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ




Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με την ανοχή της ΕΕ, είχαν και έχουν τα μέσα και τις μεθόδους να εμφανίζουν το έλλειμμα και άλλα στοιχεία με βάση τις ανάγκες της προπαγάνδας τους για να δικαιολογήσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους. Καμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να τους δείχνουν πια τα λαϊκά στρώματα.

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ - Ανατροπή η μόνη λύση. Ενάντια στα χαράτσια και τα νέα μέτρα.



- Πανελλαδικό Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 22/9 στις 2.00 μ.μ. στα Προπύλαια καλούν οι Γενικές Συνελεύσεις και καταλήψεις των φοιτητών, μαθητές, εκπαιδευτικοί.
- Συγκέντρωση ενάντια στα χαράτσια την Πέμπτη 22/9 στο Υπουργείο Οικονομικών στις 6.30 μ.μ. διοργανώνει η επιτροπή σωματείων «Δεν Χρωστάμε-Δεν Πουλάμε-Δεν Πληρώνουμε»
- Συγκέντρωση την Κυριακή στις 7.00 μ.μ. στο Σύνταγμα για μαζικό όχι στα χαράτσια.
Σε μαζική κοινωνική ανυπακοή καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια στα χαράτσια και τα νέα μέτρα.

Η ΕΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ!


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ISKRA.GR

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΓΙΝΕ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ!
Η ΕΕ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ!
Σε μια απόφαση - υπόκλιση στις χειρότερες εκδοχές τουκρατικού αντικομμουνισμού κατέληξε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, χθες Τρίτη 20 Σεπτέμβρη.
Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε, πως το σφυροδρέπανο δεν μπορεί να καταχωρηθεί ως σήμα ρούχων στην ευρωπαϊκή αγορά, διότι... αντίκειται στα... χρηστά ήθη ορισμένων κρατών μελών, ιδίως της Ουγγαρίας.
Φυσικά, η συγκεκριμένη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίουδεν έχει καμία σχέση με μια υποτιθέμενη προστασία των συμβόλων του κομμουνισμού από την εμπορευματοποίηση, -η οποία θα ήταν θεμιτή-, αλλά για μια υπόκλιση της ΕΕ στον επίσημο κρατικό αντικομμουνισμό του ουγγρικού κράτους!

Ο Τουρκικός στόλος βγήκε στο Αιγαίο-Επίδειξη δύναμης από την Τουρκία


  MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ-ONALERT.GR


   

   8 τούρκικες φρεγάτες βρίσκονται στη Μεσόγειο σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. 

    Ο τουρκικός στόλος διαθέτει 18 φρεγάτες και το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV τονίζει πως το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικός έχει αποφασίσει να μεταφέρει μεγάλο μέρος της δύναμης του στη Μεσόγειο.     

    Ήδη, 3 τουρκικές φρεγάτες και ένα υποβρύχιο υπηρετούν στην περιοχή της Λιβύης στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Παρέμβαση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών



Παρέμβαση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των Πιστωτικών Ιδρυμάτων – Ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα – Κύρωση της Σύμβασης – Πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και των τροποποιήσεών της και άλλες διατάξεις»

•    Έχετε στήσει μεθοδικά την είσοδο της χώρας  στο Δ.Ν.Τ., στη διεθνή επιτήρηση και στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας
•    Ο Πρωθυπουργός κρύβεται
•    Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην κοινωνική χρεοκοπία και κατά μεγάλη πιθανότητα πλέον και στη συντεταγμένη, ελεγχόμενη, βέβαια, αλλά συντεταγμένη οικονομική χρεοκοπία
•    Είμαστε και στις χώρες της Ευρώπης με τους χαμηλότερους μισθούς και τις χαμηλότερες συντάξεις, με την υψηλότερη ανεργία και με το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας

Θεσσαλονίκη : Έκαψαν σημειώματα της εφορίας μέλη του ΠΑΜΕ.



Στο κάψιμο των σημειωμάτων της εφορίας για την έκτακτη εισφορά και την εισφορά αλληλεγγύης προχώρησαν, έξω από τη Ι΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, μέλη του ΠΑΜΕ και της «κοινωνικής συμμαχίας» (ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ) καθώς και συνταξιούχοι. 

«Πρόκειται για συμβολικό και πραγματικό κάψιμο των «χαρατσιών» γιατί τα χαρτιά είναι τα πρωτότυπα. Θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας και προειδοποιούμε, να μη διανοηθούν να επιβάλουν κυρώσεις σε όσους δεν πληρώσουν» τόνισε το μέλος της Ε.Γ. του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος.Νωρίτερα, η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ προσπάθησε να επιστρέψει τα σημειώματα στην προϊσταμένη της εφορίας, η οποία δήλωσε αναρμόδια να τα παραλάβει.

«Απέναντι» στην οργανωμένη άρνηση πληρωμών η πουλημένη ΓΣΕΕ.


Παπαγεωργίου Βασίλης
«Θα αποδοκίμαζα τη μετατροπή της ΔΕΗ σε φορομπηχτικό μηχανισμό, αλλά μέχρι εκεί. Τελεία και παύλα», δήλωνε χτες το πρωί (στο vimafm) ο Γ. Παναγόπουλος κληθείς να σχολιάσει τη στάση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ στο νέο χαράτσι για τα ακίνητα, επιβεβαιώνοντας, για ακόμα μια φορά, το ρόλο που παίζει η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μόνη διαφωνία που έχουν εκφράσει μέχρι τώρα οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ είναι ότι η κυβέρνηση δεν εξαίρεσε τους ανέργους από την πληρωμή του χαρατσιού στα ακίνητα. Προφανώς για τους «υπόλοιπους» θεωρεί ότι είναι δίκαιο μέτρο ή ότι μπορούν να το πληρώσουν, λες και δεν υπάρχουν εργαζόμενοι με μισθούς πείνας, λες και μπορεί να πληρώσει το χαράτσι ένας εργαζόμενος που πληρώνεται με τον κατώτατο μισθό που έχουν συμφωνήσει.

Π.Α.ΜΕ : Κινητοποιήσεις ενάντια στα χαράτσια σήμερα σε όλη τη χώρα.


Κινητοποιήσεις σήμερα σε όλη τη χώρα


Απ' άκρη σ' άκρη, σε όλη τη χώρα, έχει σημάνει αγωνιστικός συναγερμός ενάντια στα χαράτσια. Συγκεκριμένα:
Στη Λάρισα, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
Στα Τρίκαλα, στις 7.30 μ.μ, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Στην Καρδίτσα, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
Στην Αλεξανδρούπολη, συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο.
Στη Δράμα, συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
Στην Καβάλα, συλλαλητήριο στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ - ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ. ΟΛΟΙ σήμερα στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ !


  • Στο σημερινό συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 7 μ.μ., μαζί με το ΠΑΜΕ, καλούν η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ. Κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της χώρας
  • Στη Θεσσαλονίκη, ΠΑΜΕ και ΠΑΣΕΒΕ διοργανώνουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Ι' ΔΟΥ. Το απόγευμα, ΠΑΜΕ και ΕΔΥΕΘ καλούν σε συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
 
Οργανωμένα, με τα συνδικάτα, συλλογικά - μαζικά να αρνηθούμε την πρόκληση να ληστέψουν ξανά το λαϊκό εισόδημα με την ειδική εισφορά «αλληλεγγύης», με το ειδικό τέλος στα σπίτια και τα μικρομάγαζα μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΗ, για να μην πτωχεύσει η πλουτοκρατία. Συλλογικά, μαχητικά να σταθούμε απέναντι σε όλους αυτούς που μας οδηγούν στον γκρεμό.
Σήμερα όλοι και όλες, στις 7 το απόγευμα, πλημμυρίζουμε το Σύνταγμα. Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, διαδηλώνουμε μαζικά και οργανωμένα την άρνησή μας να πληρώσουμε τα χαράτσια. Μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, αρνούμαστε να χρεοκοπήσει ο λαός για να σωθεί η πλουτοκρατία.
Με σύνθημα «Δεν έχουμε - δε θέλουμε να πληρώσουμε το χρέος της πλουτοκρατίας», ο λαός της Αθήνας σήμερα μπορεί και πρέπει να στείλει μήνυμα πως δε θα δεχθεί να σφαγιαστεί, πως δε θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Σήμερα, μαζικά, στέλνουμε μήνυμα πως δε θα συναινέσουμε στη σφαγή μας.

KOKKINO(Συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ)-Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια- Διαγράφουμε το χρέος - Επιτροπή "Δε χρωστάμε-δεν πουλάμε-δεν πληρώνουμε"

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΚΙΝΗΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε ,Κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες ΕΕ, ΔΝΤ
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσιο πλούτο
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους
ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!

Σε μια περίοδο που ο κόσμος της δουλειάς πραγματικά στενάζει από την πολιτική του μαύρου μετώπου κυβέρνησης – τρόικας – κεφαλαίου, που περικόπτονται βάναυσα μισθοί και συντάξεις η ανεργία θερίζει, εκατοντάδες χιλιάδες νέες απολύσεις βρίσκονται στα σκαριά με την «εργασιακή εφεδρεία» και διαλύεται η δημόσια εκπαίδευση, Παπανδρέου και Βενιζέλος εξήγγειλαν στη ΔΕΘ το περιβόητο «ειδικό τέλος ακινήτων», ένα έκτρωμα φορομπηξίας.

Να τολμάμε να αγωνιζόμαστε!
Να μαθαίνουμε να νικάμε!

.....

Και ενώ λοιπόν ο λαός ζει σ' αυτή τη φάση, μια πολύ δύσκολη περίοδο και σε συνθήκες που αδυνατεί να αποκρούσει την επίθεση που του γίνεται, βομβαρδίζεται καθημερινά από λύσεις και προτάσεις. Οχι μόνο από το σύστημα αλλά και από την όποια Αριστερά φανταστείτε. Λύσεις του... αέρα και φαεινές περί ριζικών αλλαγών, ριζικών νόμων και άλλα κούφια. Εμείς βέβαια στο ΚΚΕ(μ-λ) δεν συμφωνούμε ότι δεν υπάρχει διέξοδος. Υπάρχει λύση ή, καλύτερα, απάντηση ή, αν θέλετε, προοπτική. Είναι «εύκολο» να την περιγράφεις αλλά αρκετά απαιτητική και κυρίως, όπως είναι σήμερα οι συσχετισμοί, θα απαιτήσει χρόνο για να εγγραφεί βαθιά στη συνείδηση και την πράξη των μαζών.
Είναι η προοπτική της σύγκρουσης με το σύστημα, στην προοπτική της ανατροπής του και της οικοδόμησης μιας άλλης κοινωνίας. Και στη χώρα μας και σ' όλο τον πλανήτη, τηρουμένων των αναλογιών και των ιδιομορφιών.
Είναι η μόνη ιστορικά δικαιωμένη προοπτική που είναι σε θέση να συγκεντρώσει δυνάμεις και να δώσει προοπτική, υπόσταση, περιεχόμενο στις εξεγέρσεις, στα ξεσπάσματα, στις αντιστάσεις. Η προοπτική της επανάστασης, δηλαδή, που είναι επείγουσα και αναγκαία (αντικειμενικά) γιατί είναι και η μόνη ουσιαστική απάντηση που μπορεί να προλάβει την καταστροφή που «υπόσχεται» ο καπιταλισμός έτσι όπως έχει εξελιχθεί στο σημερινό ιμπεριαλιστικό στάδιο.
Το θέμα είναι ότι αυτή η προοπτική δεν χαρίζεται στους λαούς, ούτε μπορούν να την περιμένουν σαν μάννα εξ ουρανού, ούτε στη δευτέρα παρουσία. Είναι μια προοπτική που πρέπει να χτιστεί γερά από σήμερα, από χθες, μέσα στους αγώνες και στις συγκρούσεις. Μόνο έτσι άλλωστε αυτή η γενικόλογη προοπτική μπορεί να παράξει άμεσα αποτελέσματα και να φέρει επιμέρους νίκες. Ετσι μόνο μπορούμε να ανακόψουμε τη βαρβαρότητα της εποχής. Κάθε άλλη εύκολη, γρήγορη και κυρίως ανώδυνη λύση αποδεικνύεται ανώδυνη για το σύστημα και πολύ επώδυνη για το λαό.

Απόσπασμα από το κεντρικό άρθρο της τελευταίας Προλεταριακής Σημαίας, ολόκληρο εδώ

ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ- Μια ακόμα άδικη απόφαση



Πρώτος από αριστερά ο Ρενέ Γκονζάλες μαζί με τους υπόλοιπους Κουβανούς αγωνιστές
Για τρία ακόμα χρόνια θα αναγκαστεί να παραμείνει στο Μαϊάμι υπό το καθεστώς της «εποπτευόμενης απελευθέρωσης» ο Ρενέ Γκονζάλες - ένας από τους πέντε Κουβανούς αγωνιστές που παραμένουν φυλακισμένοι στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι στις 7 Οκτώβρη αποφυλακίζεται. Οπως αποφάσισε η ομοσπονδιακή δικαστίνα Τζόαν Λέναρντ την περασμένη Παρασκευή, ο Ρενέ Γκονζάλες, παρά το γεγονός πως παρέμεινε άδικα φυλακισμένος για 13 χρόνια, ύστερα από μια στημένη δίκη στο Μαϊάμι με κατηγορίες που κατέρρευσαν, θα πρέπει να παραμείνει στο Μαϊάμι για τρία ακόμα χρόνια.

ΠΑΜΕ-Συνάντηση με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ



Χτες 20 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ. Στη συνάντηση το ΠΑΜΕ απαίτησε η Διοίκηση της ΔΕΗ να μην επιχειρήσει να κόψει το ρεύμα σε κανέναν εργαζόμενο, συνταξιούχο, άνεργο, νέο, αυτοαπασχολούμενο που δεν θα πληρώσει το χαράτσι που επέβαλε η κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της. Ακόμη να μην προσπαθήσουν να επιβάλλουν κυρώσεις σε κανένα εργαζόμενο της ΔΕΗ που δε θα εφαρμόσει τις εντολές για να ρίξουν στο σκοτάδι τον εργατόκοσμο.