Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΠΑΜΕ : ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ & ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ & ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ


Η κυβέρνηση προκειμένου να τσακίσει τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών και να στείλει μήνυμα αποδοχής της βαρβαρότητας στην εργατική τάξη, έδωσε εντολή για την ωμή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των απεργών.
Τέτοιες ενέργειες δε μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την πείνα και την εξαθλίωση που φέρνει η καπιταλιστική κρίση και η προσπάθεια να εξασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ για την κατάσταση στον τομέα της Υγείας - Η πρόταση του ΚΚΕ.


Το KKE για μία ακόμα φορά αναδεικνύει την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση στη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού. 



Ενώ σε συνθήκες κρίσης οι λαϊκές ανάγκες σε δημόσιες υπηρεσίες κυρίως πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ιδιαίτερα πρόληψης αυξάνουν, η νέα κυβέρνηση ανακοινώνει νέο πακέτο άγριων περικοπών, που θα επιδεινώσει την ήδη άθλια κατάσταση. Με πρόκληση και εμπαιγμό προς τους εργαζόμενους ισοδυναμεί ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι οι περικοπές θα θίξουν μόνο τις σπατάλες και θα οδηγήσουν σε «ορθολογική ανάπτυξη» υπηρεσιών και σε δήθεν νοικοκύρεμα.
Για τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου»:

Ποινικές διώξεις κατά των 6 συλληφθέντων στη Χαλυβουργία. "Πόλεμος" ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΜΕ. Απεργοί: "Ο αγώνας θα συνεχιστεί".


Αναδημοσίευση από το news247.gr
Φουντώνει η κόντρα ανάμεσα σε απεργούς, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και κυβέρνηση μετά την παρέμβαση των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο.

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο συμπαράστασης, στη γέφυρα Ασπροπύργου, δίπλα στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας.
Λίγο μετά τις 17:30, έκλεισε για περίπου δυο ώρες η ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων.
Μετωπική κυβέρνησης-Αριστεράς

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη ΓΑΔΑ - Δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.


Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη ΓΑΔΑ 
Μετά τα σημερινά γεγονότα στην Χαλυβουργία Ελλάδος, αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποτελούμενη από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου βουλευτή Α’ Αθήνας και υπεύθυνη του τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κώστα Μαρματάκη και Κατερίνα Κνήτου, Μέλη της Επιτροπής Δικαιωμάτων ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έκανε διάβημα προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου είχαν προσαχθεί και κρατούνταν μέχρι πριν από λίγο οι συλληφθέντες απεργοί της Χαλυβουργίας.

Ανακοίνωση του K.K.E για τα 38 χρόνια από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο.


Κύπρος ανεξάρτητη χωρίς ξένα στρατεύματα και προστάτες



Το έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού, που οργανώθηκε και εκτελέστηκε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και συνεχίζεται εδώ και 38 χρόνια με την τουρκική εισβολή και κατοχή του 37% της Κύπρου, διδάσκει για το ρόλο του ιμπεριαλισμού.
Αναδεικνύει την αναγκαιότητα της πάλης εναντίον του, εναντίον του ΝΑΤΟ και της σχεδιαζόμενης ένταξης της Κύπρου στο νατοϊκό «Συνεταιρισμό για την ειρήνη», της εμπλοκής της Ελλάδας και κάθε χώρας στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ετοιμάζουν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ κατά της Συρίας και του Ιράν.

Καταγγελία του ΠΑΜΕ για τα πουλημένα ΜΜΕ !


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΜΕ


Τα ΜΜΕ των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών απ´ το πρωί βρομίζουν τις συχνότητες των ερτζιανών με αθλιότητες, λάσπη, συκοφαντίες και ψέματα για τον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών.

Λένε ότι 100 εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας ζήτησαν με επιστολή τους στον Εισαγγελέα ν´ ανοίξει η πόρτα του εργοστασίου. Λένε ψέματα.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Εισβολή ΜΑΤ στην Χαλυβουργία, ανάγκη εργατικής αλληλεγγύης. Όλοι στις 5:30 στη γέφυρα Ασπροπύργου.


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την επιδρομή των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, την εκδίωξη της περιφρούρησης και την κατάληψη του χώρου από τις δυνάμεις καταστολής. Ενώ η κυβέρνηση, υποτίθεται συζητούσε για την «άρση του αδιεξόδου», τελικά προετοίμαζε την έφοδο των ΜΑΤ και το κτύπημα της ηρωικής απεργίας σύμβολο του εργατικού αγώνα. Απέδειξε η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στο πλευρό τίνος βρίσκεται:

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού σχετικά με τη Χαλυβουργία.


Σχόλιο του Κ.Κ.Ε



Η δήλωση του πρωθυπουργού για την Χαλυβουργία επιβεβαιώνει ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του είναι απροκάλυπτοι υπερασπιστές της κεφαλαιοκρατίας και εχθροί της εργατικής τάξης.
Τα περί «του δικαιώματος στην εργασία» που δήθεν υπερασπίζεται η κυβέρνηση είναι φύκια που πουλάει για μεταξωτές κορδέλες.

Κάτω τα χέρια από την απεργία στη Χαλυβουργία

Κάτω τα χέρια από την απεργία στη Χαλυβουργία
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ στις 5:00μμ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
στη ΓΕΦΥΡΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ (ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΡΙΝΘΟΥ)

Τα ξημερώματα δυνάμεις των ΜΑΤ με εισαγγελική απόφαση επιτέθηκαν στους απεργούς της Χαλυβουργίας, προχώρησαν σε συλλήψεις και έβαλαν στο εργοστάσιο απεργοσπάστες και διευθυντές. Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ με ωμή βία και καταστολή, προσπαθεί να καταφέρει αυτό που δεν κατάφεραν οι στημένοι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί του Μάνεση... Αυτό που δεν κατάφερε η οικονομική πίεση της πολύμηνης απεργίας... Αυτό που δεν κατάφερε η εκστρατεία συκοφάντησης του αγώνα από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ... Αυτό που δεν κατάφεραν οι δικαστικές αποφάσεις... Να σπάσει την απεργία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η πρόταση νόμου του ΚΚΕ.Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται και τώρα «αντιμνημονιακός» αλλά ουσιαστικά δεν είναι.Άρθρο του Ριζοσπάστη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η πρόταση νόμου του ΚΚΕ.


Λέει ο Παπαδημούλης σε χτεσινή συνέντευξη, σχετικά με την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου, των εφαρμοστικών και των δανειακών συμβάσεων: «Καλωσορίζουμε το ΚΚΕ, που μέχρι χτες την αντίθεση στο Μνημόνιο τη θεωρούσε πλαστή. Εμείς, παρ' όλες τις επιμέρους διαφορές μας, όπως τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είμαστε θετικοί απέναντί του». Ο Παπαδημούλης ψεύδεται και λαθροχειρεί, για να προκαλέσει σύγχυση στο λαό. Καταλογίζει στο ΚΚΕ ότι θεωρούσε την αντίθεση στο μνημόνιο πλαστή. Λέει ψέματα.

Ανακοίνωση του K.K.E. για την επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών χαλυβουργών.


Ανακοίνωση του K.K.E.


Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ως τη βασική υπεύθυνη για την εισβολή των ΜΑΤ στη «Χαλυβουργία Ελλάδος», μετά από εισαγγελική εντολή. Καταγγέλλει τη χρήση χημικών, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις απεργών, προκειμένου να προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση.
Επιβεβαιώνεται και πάλι ότι αυτό το κράτος, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους είναι ενωμένοι ενάντια στους εργάτες, τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή οικογένεια που αγωνίζεται απεγνωσμένα να τα βγάλει πέρα.

ΠΑΜΕ : Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε χαλυβουργούς στη Γέφυρα του Ασπρόπυργου σήμερα ώρα 5.30 το απόγευμα.Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα την Δευτέρα.


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής σήμερα τα ξημερώματα προκειμένου να σπάσει ο ηρωικός αγώνας των εργαζόμενων της χαλυβουργίας.



Για μια ακόμα φορά όταν η σύγκρουση είναι με το μεγάλο κεφάλαιο, με τα πραγματικά αφεντικά, το κράτος, η δικαιοσύνη, τα αστικά κόμματα αποκαλύπτονται σε αυτό που είναι. Τα «Μαντρόσκυλα» του κεφαλαίου.
Τα λαϊκά προβλήματα όμως που η καπιταλιστική κρίση τα οξύνει, η φτώχεια, η εξαθλίωση, η πείνα, οι απολύσεις που γεννά η καπιταλιστική εκμετάλλευση δεν αντιμετωπίζονται με τη συκοφαντία, τη βία και την καταστολή.

Παρέμβαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών χαλυβουργών.


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ  ΕΛΛΑΔΑΣ



Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με τους βουλευτές της Σπύρο Χαλβατζή, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και Χρήστο Κατσιώτη προέβησαν  σε διαβήματα διαμαρτυρίας στους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης κ. Νικ. Δένδια και Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτη, καθώς και στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, καταδικάζοντας την επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών χαλυβουργών και ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, οι οποίοι περιφρουρούσαν την απεργία τους στην πύλη της «Χαλυβουργίας».

Η.Π.Α : «Λουτρό αίματος» με 12 νεκρούς και 40 τραυματίες στην πρεμιέρα του Μπάτμαν.


Σε μακελειό εξελίχθηκε η πρεμιέρα της νέας ταινίας του Μπάτμαν στο Κολοράντο.


Σε 12 ανέρχονται, σύμφωνα με νέες πληροφορίες οι νεκροί στην πρεμιέρα του «Μπάτμαν» στο Κολοράντο, ενώ το Reuters κάνει λόγο για περισσότερους από 40 τραυματίες.
Νεότερα στοιχεία που μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι δύο άνδρες ξεκίνησαν να πυροβολούν, ενώ αμέσως μετά εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η αστυνομία επιχειρεί να αδειάσει την αίθουσα του σινεμά όπου σημειώθηκε το μακελειό.

Κάτω τα χέρια από την απεργία στη Χαλυβουργία


ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 5:00 μ.μ. ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
(ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΡΙΝΘΟΥ)
Τα ξημερώματα δυνάμεις των ΜΑΤ με εισαγγελική απόφαση επιτέθηκαν στους απεργούς της Χαλυβουργίας, προχώρησαν σε συλλήψεις και έμπασαν στο εργοστάσιο δεκάδες απεργοσπάστες. Η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και των «αριστερών» πρόθυμων μαϊντανών της ΔΗΜΑΡ προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να καταφέρει αυτό που δεν κατάφεραν οι στημένοι από την εργοδοσία του Μάνεση απεργοσπαστικοί μηχανισμοί, αυτό που δεν κατάφερε η οικονομική πίεση που δημιούργησε στους ηρωικούς απεργούς η πολύμηνη απεργία τους: Να καταφέρει να σπάσει την απεργία.

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Ούτε σκέψη για επιβολή διδάκτρων!


Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών



Η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Tα Νέα», ψάχνοντας τρόπους για την μείωση των κρατικών δαπανών πάντα σε βάρος του λαού και των παιδιών του για να μπορεί να ενισχύει τους επιχειρηματικούς ομίλους, έχει σαν σκέψη την επιβολή διδάκτρων στους φοιτητές που ξεπερνούν τον κανονικό χρόνο φοίτησης!
Θέλουν να ξεμπερδεύουν μια και καλή με το κόστος για να σπουδάσουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» :Η εργοδοτική αδιαλλαξία εξοργίζει όλη την εργατική τάξη.


263 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Την οργή ολόκληρης της εργατικής τάξης προκαλεί η συνεχιζόμενη στείρα αδιαλλαξία του Μάνεση, αλλά και η πλήρης κάλυψη που του παρέχει η κυβέρνηση. Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία» και οι οικογένειές τους συνεχίζουν να βρίσκονται «όμηροι» της εργοδοτικής αδιαλλαξίας. Η προχτεσινή έκτακτη κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, που αναγγέλθηκε από το σωματείο αργά το μεσημέρι και μέσα σε ελάχιστες ουσιαστικά ώρες συνάντησε τη μαζική ανταπόκριση εργαζομένων και σωματείων διάφορων κλάδων και γειτονιών της Αττικής, ανέδειξε ότι όχι μόνο οι απεργοί δεν έχουν απομονωθεί - όπως προκλητικά ισχυρίζονται τα τσιράκια της εργοδοσίας.