Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Τα πρώτα αποτελέσματα από τη διαδικτυακή δημοσκόπηση του k.k.4ever

Τα πρώτα αποτελέσματα από τη διαδικτυακή δημοσκόπηση του k.k.4ever , σε σύνολο 300 πολιτών που απάντησαν στο ερώτημα :



Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές ;

1) Κ.Κ.Ε                               199  ψήφοι       66.3 %
2) ΣΥ.ΡΙΖ.Α                            40  ψήφοι       13.3 %
3) ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α                    31  ψήφοι       10.3 %

Κέρδος και Υγεία σε ευθεία αντίθεση.Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδας «ΗΠΑΡχω».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες με αντιπροσωπεία 

του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος «ΗΠΑΡχω».

Από τη συνάντηση με το Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων
 
Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Συγκεκριμένα, ότι λειτουργεί μόνο ένα μεταμοσχευτικό κέντρο ήπατος στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχουν πάρει πιστοποίηση ως μεταμοσχευτικά κέντρα δύο νοσοκομεία στην Αθήνα και δεν έχουν λειτουργήσει έως σήμερα. Εθεσαν το πρόβλημα της ανεπαρκούς στελέχωσης και της έλλειψης ιατρείων και θαλάμ

Κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής φέρνει η επίσπευση της εκλογής Πρόεδρου.Η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Τον Σταύρο Δήμα επέλεξε για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας η κυβέρνηση.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επικαλούμενος την ανάγκη να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα που χρειάζεται, για να θωρακιστεί η καπιταλιστική ανάκαμψη. 
Στο διάγγελμά του αιτιολόγησε την απόφαση επίσπευσης της διαδικασίας, υποστηρίζοντας ότι «η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε πρόσχημα εκβιασμού πρόωρων εκλογών».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Τ.Ε ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ του Κ.Κ.Ε .«ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ».Μηχανισμός συγκάλυψης της ακραίας φτώχειας.


Μεγάλη συζήτηση γίνεται τους δυο τελευταίους μήνες κυρίως στα ΜΜΕ για την  6μηνη πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Ο απόηχος αυτής της συζήτησης έφτασε και στα νησιά μας. Ανοίγοντας ένα ενδιαφέρον διάλογο για τον χαρακτήρα αυτής της «κυβερνητικής παροχής», ποιοι την δικαιούνταιγιατί δεν εφαρμόζεται σε όλα τα νησιά, θέτοντας ερωτήματα για το  πότε θα αρθεί αύτη η αδικία, κλπ, κλπ. Ας μη βιάζονται τόσο. Από το 2015 το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα γενικευτεί σε όλη χώρα και οι πάσης φύσεως και αποχρώσεως διαχειριστές του συστήματος θα επιχαίρουν για τις προτάσεις τους πάνω στην εξαθλίωση του λαού, ιδιαίτερα αν καταφέρουν να του υφαρπάξουν την ψήφο.
  
Πριν εκφράσουμε την άποψη μας για αυτή την «κυβερνητική παροχή», χρήσιμο είναι να περιγράψουμε τι περιλαμβάνει.

Αύριο η ολονύχτια παναττική διαμαρτυρία των συνταξιούχων.Κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο και Ηράκλειο.

Σε ολονύχτια παναττική συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, 

προχωρούν αύριο,Τετάρτη, από τις 6 μ.μ., οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές 

Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΤΑΕ - ΟΑΕΕ - ΟΤΑ. Την 

κινητοποίηση θα πλαισιώνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.


«Τα Δώρα για τους συνταξιούχους δεν είναι κόστος όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση αλλά απόθεμα από το αίμα και τον ιδρώτα τους κατά τον εργάσιμο βίο», σημειώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, που διεκδικούν την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Οσο για τη νέα αντιασφαλιστική επέλαση κυβέρνησης, τρόικας και εργοδοσίας, οι συνταξιούχοι τονίζουν: «Είμαστε σε πόλεμο με το ασφαλιστικό με "όπλα" την εμπειρία μας, το δίκιο μας, την ευθύνη μας απέναντι στη νέα γενιά».

Όλη η αντιπολίτευση στην Ιταλία υπέρ... εξόδου από το ευρώ. Του Γιώργου Δελαστίκ.

Του Γιώργου Δελαστίκ

Στα όρια της παράκρουσης έχει φέρει την Ευρώπη ολόκληρη η γερμανική επιβολή της λιτότητας σε όλα τα κράτη της Ευρωζώνης. Ολων τα μάτια είναι δικαιολογημένα στραμμένα προς τη Γαλλία, όπου οι Γερμανοί με την πολιτική τους εκτίναξαν στα ύψη της δημοσκοπικής δημοφιλίας τη Μαρίν Λεπέν, αναδεικνύοντας πρώτο κόμμα το Εθνικό Μέτωπο που έχει πλέον κάνει σημαία του το κάποτε αδιανόητο σύνθημα «Εξω η Γαλλία από την ΕΕ!».

Νέα δημοσκόπηση της Pulse.Προβάδισμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 29 %. Η Ν.Δ. στο 24 %.Το Κ.Κ.Ε. παλεύει για τη τρίτη θέση με ποσοστό 6 %.Στο 10,5 % οι αναποφάσιστοι.Αναλυτικοί πίνακες.

Γκάλοπ της Pulse για την εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά, 8 Δεκέμβρη 2014


Και λίγα σας κάνουν κύριοι Αδώνηδες…Αναδημοσίευση από τον Ημεροδρόμο -Νίκος Πέρπερας


«Τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο για τους Έλληνες βουλευτές;», ρώτησε ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης με παρρησία κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για τον Κρατικό Προϋπολογισμό και με αφορμή τα επεισόδια που συνέβησαν στα Εξάρχεια, για την υπόθεση Ρωμανού.
Ασφαλώς ετούτη εδώ η στήλη δεν είναι υπέρ της ατομικής βίας, έστω κι αν αυτή στρέφεται κατά της ασύδοτης κρατικής βίας και τρομοκρατίας που εκδηλώνεται τα τελευταία – και όχι μόνο – χρόνια, στις πλάτες όσων αντιδρούν στα μνημόνια και στα άλλα μέτρα που τους εξαθλιώνουν και τους στέλνουν στα Τάρταρα της χαμοζωής ή ακόμη και στο θάνατο.