Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Διπλασιάζουν σχεδόν τις δυνάμεις τους οι Κομμουνιστές στην Ρωσία και ξεπερνούν το 20 % σύμφωνα με το τελευταίο γκάλοπ.Πάνω από το 50% η Ενωμένη Ρωσία του Βλ.ΠούτινΓράφει ο Red Star.


Σύμφωνα με έρευνα της  Levada-Center, που έγινε στην Ρωσία, η Ενωμένη Ρωσία του Πούτιν εξασφαλίζει το 53% των ψήφων, παραμένοντας πρώτο κόμμα, χάνοντας όμως μέρος της δύναμης του.Πριν από 4 χρόνια η Ενωμένη Ρωσία είχε καταφέρει να αποσπάσει το 63,4 % των ψήφων έναντι 11,5 % του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.Σύμφωνα με το γκάλοπ το ΚΚΡΟ θα συγκεντρώσει ποσοστό 21 % ,διπλασιάζοντας μέσα στην τετραετία τα ποσοστά του ! Στο 13 % ανεβαίνει το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα από το 8 % που είχε το 2007 ,αλλά λόγω της μεγάλης ανόδου των κομμουνιστών παραμένει στην τρίτη θέση.

Στάσεις εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ το Σαββατοκύριακο.


Σε στάσεις εργασίας προχωρούν το Σαββατοκύριακο οι ηλεκτροδηγοί του Μετρό, του ΗΣΑΠ και του Τραμ, διαμαρτυρόμενοι τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Έτσι, ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του Μετρό, του Ηλεκτρικού το Σάββατο από τις 10 μ.μ έως τη λήξη της βάρδιας και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 π.μ.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ: Σάλπισμα καθολικής αντεπίθεσης¨.


Πυρετός προετοιμασιών σε όλους τους κλάδους για την επιτυχία της απεργίας
 Με στόχο η απεργία την 1η του Δεκέμβρη να γίνει υπόθεση του κάθε εργάτη, της κάθε εργάτριας μέσα στο εργοστάσιο, στην οικοδομή, στο γραφείο, στο ξενοδοχείο, στη βιοτεχνία, στο πολυκατάστημα, στο λιμάνι, στο σχολείο κλπ., τα σωματεία, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι σωματειακές επιτροπές, οι επιτροπές αγώνα, οι λαϊκές επιτροπές οργανώνουν με αποφασιστικότητα και σχέδιο, την προετοιμασία της και παίρνουν όλα τα μέτρα για την επιτυχία της. Οι εργαζόμενοι και οι σύμμαχοί τους με όπλο την θετική εμπειρία από την μεγαλειώδη 48ωρη απεργία αλλά και την ταξική αλληλεγγύη, καλούνται να δώσουν ακόμα πιο δυνατή απάντηση στην εργοδοσία και στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου που θερίζουν δικαιώματα, κατακτήσεις, που επιτίθενται με σφοδρότητα στην ίδια τους τη ζωή. Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ορίστηκε στην Ομόνοια στις 11 π.μ.

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στους απεργούς της «Κατσέλης».



«Σήμερα, όπως ξέρετε, απεργούν στην «Κόκα Κόλα», απεργούν στη γαλακτοβιομηχανία «Όλυμπος» και έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να σας συμπαρασταθεί όλος ο κλάδος των τροφίμων, διότι αυτά που γίνονται εδώ τα κάνουν σ' όλα τα εργοστάσια. Μην μου πείτε τώρα ότι η «Κόκα Κόλα» είναι χρεοκοπημένη επιχείρηση. Τα ίδια: 3ήμερη δουλειά, κατώτατους μισθούς. Εκβιάζουν.
Εμείς θεωρούμε ότι το κέρδος βγαίνει από τη βιομηχανία και επομένως είστε η πιο εκμεταλλευόμενη τάξη. Και μ' αυτή την έννοια είμαστε μαζί σας. Αλλά και ταυτόχρονα έχετε και τα περισσότερα όπλα, όταν είναι όσο γίνεται ενωμένος ο κλάδος και υπάρχει ταξική αλληλεγγύη, να τους πολεμήσετε.

ΠΑΜΕ : Αλληλεγγύη στη εργατική τάξη της Πορτογαλίας.


Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία Πορτογαλίας στην Αθήνα, όπου παρέδωσε ψήφισμα με το οποίο εκφράζεται η αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους εργαζόμενους με αφορμή την Γενική Απεργία.
Παραθέτουμε το Ψήφισμα :
Αθήνα 24 Νοέμβρη 2011
Προς : τον Πρέσβη της Πορτογαλίας

Tο ΠΑΜΕ που εκπροσωπεί το ταξικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει την ταξική του αλληλεγγύη και συμπαράσταση στην εργατική τάξη της Πορτογαλίας. μπροστά στη Γενική Απεργία που έχει κηρύξει η CGTP IN στις 24 Νοέμβρη.

Σχέδια έκτακτης ανάγκης καταρτίζουν οι βρετανικές τράπεζες για το ενδεχόμενο να υπάρξει μία μη συντεταγμένη διάσπαση της Ευρωζώνης ή η έξοδος κάποιων χωρών από αυτή.


Σχέδια έκτακτης ανάγκης καταρτίζουν οι βρετανικές τράπεζες για το ενδεχόμενο να υπάρξει μία μη συντεταγμένη διάσπαση της Ευρωζώνης ή η έξοδος κάποιων χωρών από αυτή, ανακοίνωσε ο κ. 'Αντριου Μπέιλι, ανώτατο στέλεχος της εποπτικής αρχής του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας (Financial Services Authority, FSA).Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι βρετανικές τράπεζες δεν έχουν μεγάλη έκθεση στην Ευρωζώνη, καλή διαχείριση του κινδύνου σημαίνει πως πρέπει να κάνουν προβλέψεις για τα χειρότερα (ενδεχόμενα), δήλωσε ο κ. Μπέιλι.

Νέος γύρος επίθεσης στη λαϊκή οικογένεια


Το αισχρό εμπόριο φόρου από τη συγκυβέρνηση, κατήγγειλε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης


Τα τρομοκρατικά διλήμματα ότι θα καταρρεύσει η χώρα εάν ο λαός δε δεχθεί τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, επανέφερε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που επεξεργάζεται τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012.

Κατά τον υπουργό, η ψήφιση του προϋπολογισμού, καθώς και τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα που συναποφασίζουν η κυβέρνηση με την τρόικα είναι «ζωτικής σημασίας», για να μην καταρρεύσει η χώρα, να αποφύγει τη χρεοκοπία, να διατηρηθεί η χώρα στη Ζώνη του Ευρώ, να προστατευθούν οι καταθέσεις και ένα επίπεδο ζωής, «που μειώνεται, αλλά δεν καταστρέφεται»! Ο Ε. Βενιζέλος προκλητικά ισχυρίστηκε ότι «είναι άλλο οι θυσίες, οι συνέπειες, οι επιπτώσεις, οι πιέσεις, οι εντάσεις, οι διαμαρτυρίες και άλλο η οικονομική καταστροφή της χώρας που θα την γυρίσει δεκαετίες πίσω».

«Μετακατοχικές συνθήκες για την Ελλάδα»


Θα περάσουν χρόνια έως ότου η Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης καταφέρουν να ορθοποδήσουν από την ύφεση ή την υποτονική ανάπτυξη, την υψηλή ανεργία και τα ελλείμματα.
Τριάντα οικονομολόγοι, που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Reuters την προηγούμενη εβδομάδα, πιστεύουν ότι η έξοδος της χώρας μας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας από τη σημερινή κρίση θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο από αυτόν που εκτιμούν σήμερα οι κυβερνήσεις. Προβλέπουν χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης για το 2012 και το 2013 και την ανεργία να παραμένει στα σημερινά εκρηκτικά επίπεδα, τουλάχιστον ώς το 2014. 

Να αλλάξει ο συσχετισμός.Tο ΚΚΕ λέει ότι είναι κρισιμότατο και πρέπει να αλλάξει, πρέπει να γείρει η πλάστιγγα υπέρ της εργατικής τάξης.Άρθρο του Ριζοσπάστη.



H συμμαχική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. έδειξε πολύ γρήγορα, όπως ήταν αναμενόμενο, το αποκρουστικό της πρόσωπο, αφήνοντας στο λαό την ίδια πικρή γεύση, καθώς τα αντιλαϊκά μέτρα συνεχίζονται χωρίς την παραμικρή διακοπή και προαναγγέλλονται ακόμα χειρότερες θύελλες. Γεννιέται το ερώτημα: Θα μπορούσε να φέρει κάποια αλλαγή ή ανακούφιση για το λαό η αλλαγή κυβέρνησης; Κατηγορηματικά, όχι. Μήπως, αυτή η περιπόθητη ανακούφιση θα έρθει «αύριο», όταν μια νέα κυβέρνηση θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές; Και πάλι, όχι. Αυτό βέβαια δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι ο λαός πρέπει να αδιαφορήσει για τις εκλογές όταν αυτές γίνουν. Το αντίθετο, μάλιστα. Να τις χρησιμοποιήσει για αλλαγή συσχετισμού σε όφελός του. Ομως, δεν πρέπει να έχει αυταπάτες ότι μπορεί να αλλάξει η εξουσία μέσα από μια εκλογική αναμέτρηση.

Αφγανιστάν: Το ΝΑΤΟ δολοφόνησε 6 παιδιά που έπαιζαν.Εννέα νεκροί συνολικά σε αεροπορικό βομβαρδισμό του NATO.



Εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι παιδιά και δύο μαχητές, έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικό βομβαρδισμό του NATO στο νότιο Αφγανιστάν, ανέφεραν Αφγανοί αξιωματούχοι. 

Από την επιδρομή, την οποία καταδίκασε ο πρόεδρος της χώρας, Χαμίντ Καρζάι, τραυματίστηκαν ακόμα δύο κορίτσια.

Λίγες εβδομάδες ζωής δίνει στο ευρώ ο Economist αν δεν ληφθούν τολμηρές αποφάσεις.


Αναδημοσίευση από www.tanea.gr

Το ευρώ οδεύει με ταχύτητα προς την κατάρρευση του, εκτιμά ο Economist στο κύριο άρθρο του, και οι ηγέτες της Ευρωζώνης πρέπει άμεσα να πάρουν τολμηρές αποφάσεις για να την αποτρέψουν. Ο χρόνος λιγοστεύει επικίνδυνα, αλλά οι λύσεις υπάρχουν: ο Economist τάσσεται υπέρ της αποφασιστικής παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, των προτάσεων για ένα είδος ευρωομόλογου, σε συνδυασμό με αυστηρή πολιτική και μεταρρυθμίσεις στην ευρωπεριφέρεια για τις οποίες «ήδη δεσμεύτηκαν οι κυβερνήσεις».
Έχοντας στο εξώφυλλο ένα ευρώ που πέφτει σαν φλεγόμενος μετεωρίτης, ο Economist εκτιμά πως η κατάρρευση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος θα προκαλέσει παγκόσμια ύφεση μεγαλύτερη αυτή του 2008-2009, χρεοκοπίες, καταρρεύσεις τραπεζών, σπάσιμο της Ευρωζώνης στα δύο απειλώντας ακόμα και την ίδια της Ευρωπαϊκή Ένωση.

25/11, συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Κ.Ο., Αλ. Τσίπρα και του ευρωβουλευτή, Ν.Χουντή με θέμα: Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση του Ν.Χουντή για το χαράτσι της ΔΕΗ, τις κοινωνικές αντιστάσεις και τον εντεινόμενο κρατικό αυταρχισμό.


Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής θα δώσουν Συνέντευξη τύπου με θέμα: Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση του Ν.Χουντή για το χαράτσι της ΔΕΗ, τις κοινωνικές αντιστάσεις και τον εντεινόμενο κρατικό αυταρχισμό την Παρασκευή 25/11 και ώρα 11πμ στα γραφεία του Συνασπισμού (Πλατεία Ελευθερίας  1, Αθήνα).
To Γραφείο Τύπου