Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ο λαός έχει το δικό του δρόμο ενάντια στην ολιγαρχία και τον ιμπεριαλισμό!


Τα επιτελεία των αστικών κομμάτων και των «αριστερών» κολαούζων τής συγκυβέρνησης Σαμαρά προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις ψηφοφορίες στη Βουλή της Τετάρτης 7 Νοέμβρη και Κυριακής 11 Νοέμβρη του 3ου μνημονίου και του προϋπολογισμού. Με τα νέα βάρβαρα μέτρα ενάντια στο λαό διακηρύσσουν ότι θα «σώσουν» τη χώρα από την καταστροφή της «χρεοκοπίας» και των «άκρων», όταν θα καταβυθίσουν τις ζωές εκατομμυρίων εργαζόμενων, συνταξιούχων, νεολαίων.
Πιστοί υπηρέτες των επιταγών της ΕΕ και του ΔΝΤ, υπάλληλοι του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, απειλούν με ολοκαύτωμα τις καταχτήσεις και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού. Οδηγούν στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση τη μεγάλη εργαζόμενη πλειοψηφία, με στόχο οι καπιταλιστές και οι ιμπεριαλιστές να ξεπεράσουν την κρίση τους πάνω στις πλάτες των πραγματικών παραγωγών του κοινωνικού πλούτου. Την ίδια ώρα κλιμακώνουν την καταστολή και την τρομοκρατία απέναντι στον «εχθρό λαό», χέρι-χέρι με τους φασίστες της ΧΑ, για να τον υποτάξουν στην αντιλαϊκή τους πολιτική.
Ταυτόχρονα, όμως, τα μηνύματα από όλα τα κέντρα των ιμπεριαλιστικών μητροπόλεων ΗΠΑ και Ευρώπης λένε ότι και αυτά τα μέτρα δεν θα είναι αρκετά για να αντιμετωπιστούν τα αδιέξοδα του εξαρτημένου ελληνικού καπιταλισμού, ενώ η κάθε πλευρά των ιμπεριαλιστών απαιτεί από το πολιτικό προσωπικό της αστικής «μας» τάξης συμμόρφωση στις δικές του στρατηγικές που δεν αφορούν «στενά» τη χώρα αλλά το σύνολο της περιοχής.

Δελτίο Τύπου K.K.E. - Με νέα ένταση συνεχίζεται η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών.


Με νέα ένταση συνεχίζεται η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών.

Συνεχίζεται με νέα ένταση η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων. Η υποστήριξη της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή πρέπει να συνοδευτεί τώρα και με την απαίτηση να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, πράγμα που δεν έγινε στην Επιτροπή της Βουλής όπου συζητήθηκε.

Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε 71 πόλεις την Τρίτη !


Οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε ολόκληρη την χώρα 

Αθήνα, 10.30 π.μ., Ομόνοια
Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
Πειραιάς, 10.30 π.μ., ηλεκτρικός σταθμός
Λαύριο, 10.30 π.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων
Αίγινα, 10.30 π.μ., παλιά προβλήτα

ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

6-7 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι

Η κρίσιμη στιγμή της επιβολής του τρίτου ολέθριου μνημονίου έφτασε. Κάτω από τις υπαγορεύσεις της τρόικας και τις ασφυκτικές πιέσεις της ΕΕ, η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά φέρνει για ψήφιση στη Βουλή ένα εξοντωτικό πακέτο αντιλαϊκών μέτρων και τον αντίστοιχο κρατικό προϋπολογισμό λεηλασίας του ελληνικού λαού για το 2013.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Ταξική Πορεία
6-7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
Τρίτη 6 Νοέμβρη:  11:00 π.μ. - ΜΟΥΣΕΙΟ (Πατησίων)
Τετάρτη 7 Νοέμβρη:  5:00 μ.μ. - Πλ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ (Σταδίου)

Στις 6 και 7 Νοέμβρη απεργούμε και διαδηλώνουμε.
Βγαίνουμε μαζικά στους δρόμους. Καλούμε κάθε συνάδελφο, κάθε γνωστό, κάθε γείτονα, να δώσει το «παρών» στις διαδηλώσεις, να βροντοφωνάξει την απαίτησή του να μην περάσουν τα νεα βαρβαρα μέτρα. Να εκφράσει την οργή και την αγανάκτησή του στο δρόμο, μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και νεολαίους που θα διαδηλώσουν σε όλη τη χώρα. Να ξεπεράσει το φόβο που ξετσίπωτα πλέον καλλιεργούν μέσα από τα ΜΜΕ η κυβέρνηση και οι κολαούζοι της. Να δώσει τη μάχη της απεργίας στο χώρο δουλειάς του ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και το κλίμα υποταγής. Να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια στους μηχανισμούς κρατικής καταστολής.

«ΘΑ ΦΤΩΧΥΝΕΤΕ ΣΕ ΕΥΡΩ ’Η ΔΡΑΧΜΕΣ;» ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ.Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ.


Tου ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ωμόκυνικόανελέητο από την πρώτη του κιόλας φράση το πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της δεξιάς, σοβαρής γερμανικής εφημερίδας «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», η οποία εκφράζει τα συμφέροντα του επιχειρηματικού κόσμου της ηγεμονικής χώρας της Ευρώπης, της ΕΕ και της Ευρωζώνης: «Οι Ελληνες βρίσκονται ενώπιον μιας ιστορικής απόφασης.

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος : Φόροι: Συν 20% στους εργαζόμενους, μείον 40% στους πλουτοκράτες!


Οταν μιλούν οι ίδιοι για τη βαρβαρότητά τους, όταν ομολογούν οι ίδιοι, με τον πιο επίσημο τρόπο και στα πιο επίσημα κείμενά τους, τον ταξικά αδίστακτο χαρακτήρα της πολιτικής τους,τα δικά μας λόγια περιττεύουν.

Στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού, στη σελίδα 75, τα λένε όλα σε μια μόλις παράγραφο:
Το 2012 έναντι του 2011, από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, δηλαδή από τη φοροληστεία του ελληνικού λαού, από το γεγονός ότι κατέβασαν το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ με συνέπεια να φορολογούν ακόμα και το επίδομα ανεργίας του ανέργου (!), τα έσοδα
«αναμένεται να αυξηθούν κατά 19,9%».

Κ.Κ.Ε:Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκλογές προτού ξεσκεπαστεί


Το ΚΚΕ αποκαλύπτει γιατί "βιάζεται" για εκλογές ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α

"Η κυβέρνηση δεν θέλει εκλογές, για να συνεχίσει την πολιτική της υπέρ των μονοπωλίων και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εκλογές προτού προλάβει το κίνημα να οργανωθεί και ξεσκεπαστεί ο πραγματικός χαρακτήρας της δικής του πολιτικής, που είναι πολιτική διαχείρισης της κρίσης σε βάρος του λαού", τονίζει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή την ομιλία του Α. Τσίπρα, στη διάρκεια της οποίας ζήτησε να γίνουν εκλογές.