Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

MRB στο ρόλο του προβοκάτορα.Σχέδιο αποδυνάμωσης του ΚΚΕ.


Θέλουν να αποδυναμώσουν το Κ.Κ.Ε όσο γίνεται περισσότερο !



Χτες, ο enikos.gr με καλεσμένο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, παρουσίασε μια δημοσκόπηση της εταιρείας MRB. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, αφού ανέφερε ότι η εκλογική αναμέτρηση είναι το απόλυτο ντέρμπι ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα - κλειδί για την εκλογική αναμέτρηση. Πρόσθεσε δε ότι το 25% - 30% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνουμε ότι το ποσοστό του ΚΚΕ, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, είναι 4%. Και αφού ολοκλήρωσε την παρουσίαση των στοιχείων, επανέλαβε ότι το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα - κλειδί.
Τι είπε συγκεκριμένα; «Το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα - κλειδί σε αυτές τις εκλογές διότι χάνει έδαφος καθώς περνά ο καιρός και σας λέω από τώρα ότι περίπου το 25%-30% πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι ποσοστό που αξίζει να συζητηθεί».
Και στη συνέχεια: «Εξακολουθώ να λέω ότι το κόμμα - κλειδί για το πώς θα εξελιχθεί η ιστορία είναι το ΚΚΕ».
Είναι προφανές ότι ο εκπρόσωπος της MRB στην ουσία εννοούσε το εξής: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος εάν το ΚΚΕ πέσει πολύ χαμηλά. Αρα έλεγε ανοιχτά ότι για να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα θα πρέπει οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας σαφώς ανοιχτό κάλεσμα για συρρίκνωση του ΚΚΕ. Στο σχέδιο χτυπήματος του ΚΚΕ από την άρχουσα τάξη, τα αστικά κόμματα και βεβαίως τον ΣΥΡΙΖΑ που το παλεύει με νύχια και με δόντια και έχει συμμάχους.
Καταγράφουμε το συγκεκριμένο παράδειγμα για τον εξής λόγο: Στο δρόμο προς τις κάλπες, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα θα δουν πολλούς τρόπους, ωμούς ή πιο «κομψούς» που θα έχουν ως στόχο να παραπλανήσουν ή να κατευθύνουν ψηφοφόρους του Κόμματος προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πρέπει να προβληματίσει το λαό το γεγονός ότι τμήμα των αστικών ΜΜΕ κάνει συστηματική δουλειά, με στόχο να αποδυναμωθεί το ΚΚΕ. Είτε χοντροκομμένα είτε πιο αθώα αλλά εξίσου επικίνδυνα.
Ομως, ακριβώς αυτό είναι και ένας βασικός λόγος, για να μείνουν οι ψηφοφόροι αταλάντευτα δίπλα στο ΚΚΕ, να το στηρίξουν με την ψήφο τους. Αλλά και κόσμος που σκέφτεται το τι θα ψηφίσει να κάνει το βήμα και να ψηφίσει ΚΚΕ.

Πηγή:www.rizospastis.gr

15 σχόλια:

admin είπε...

Το σχέδιο υπονόμευσης και διάλυσης του ΚΚΕ το υλοποιεί με ταχύτατους ρυθμούς και πολύ αποδοτικά η ίδια η ηγεσία του κόμματος.
Απο κόμμα της πρωτοπορίας της εργατικής τάξης μας καλεί να κάνουμε το ΚΚΕ το κόμμα "αποκούμπι " της.
Μετά από δύο χρόνια σκληρών αγώνων των εργαζομένων και της Ελληνικής κοινωνίας, την στιγμή που καταρρέουν τα κόμματα του δικομματισμού το ΚΚΕ αποφασίζει και αυτοκτονεί για ακόμα μια φορά.
Ποτέ ένα Κομμουνιστικό κόμμα δεν μπορεί να περιμένει τα αστικά ΜΜΕ για να το βοηθήσουν. Όταν αποτυγχάνει να πείσει και να ενώσει τους εργαζόμενους, δεν φταίει κάποιο άλλο κόμμα, φταίει πρώτα και κύρια το ίδιο.

Το ΚΚΕ πλέον τελείωσε έτσι όπως το ξέραμε. Η θα αλλάξει ή θα μείνει μια καρικατούρα του ηρωικού παρελθόντος του.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο αλλά έχει την σωστή τακτική στην συγκεκριμένη περίοδο Γι αυτό τον λόγο έδεσε τα πιο προχωρημένα κομμάτια της εργατικής τάξης μαζί του. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το μοναδικό ψηφοδέλτιο που δίνει την πραγματική μάχη του ποιος θα είναι κυβέρνηση την επόμενη μέρα. Όσοι υποτιμούν αυτό το γεγονός υποτιμούν τους εργαζόμενους και την διάθεση τους να ανατρέψουν μαζί με το παρελθόν τους και την μίζερη καθημερινότητά τους.
Οι αφηρημένες διακηρύξεις της λαικής εξουσίας έχουν την ίδια αξία με τα εικονίσματα στους τοίχους των εκκλησιών.

re-la-re είπε...

Και έλεγα θα πεταχτεί δεν θα πεταχτεί ο ιτιας.

Θέλατε ρε να συνεργαστεί το ΚΚΕ με το συνεργάτη του Ακη, Κωτσακά που έχετε περιθάλψει και δώσει νέα πολιτική στέγη, με το Ραυτόπουλο της ΓΣΕΕ γνωστό και μη εξαιρετέο, με τη Λούκα Κατσέλη του Μνημόνιου και του εφαρμοστικού νόμου, να προτείνει πρωθυπουργό τον Αρσένη του περίφημου 2525 (κάτσε καλά Γεράσιμε). Σα δεν ντρέπεστε.

Εσείς λοιπόν με την φιλαρχία και την τρέλλα σας για τις καρέκλες τους μαζέψατε όλους αυτούς. Και σας ενοχλεί που το ΚΚΕ αρνείτε να συνεργαστεί με τον Τσιπρανδρέου για ένα νέο ΠΑΣΟΚ.

Αυτά για την κυβέρνηση τα ακούσαμε και το 81 και από πιο αριστερές θέσεις. Και είδαμε που καταλήξαμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το τελευταίο ανάχωμα του συστήματος.

makiskef είπε...

Το στημένο παιγνίδι σε βάρος του ΚΚΕ που συμμετέχουν όλοι οι υποστηριχτές του μεγάλου κεφαλαίου με κάθε μέσο που διαθέτουν και τους κομματικούς τους μηχανισμούς (όλους) αργά η γρήγορα θα το πάρει χαμπάρι ο εργαζόμενος λαός και τότε μαύρο φίδι που τους έφαγε !!!
Οι εκλογές πρέπει να γνωρίζουν όλοι οτι απλά βγάζουν κυβέρνηση και όχι εξουσία !! Η εξουσία παραμένει στα ίδια χέρια και κέντρα που καταδυναστεύουν τους εργαζόμενους ,η κυβέρνηση κάνει πράξεις τις αποφάσεις της εξουσίας και των συμφερόντων της.Και η εξουσία στην χώρα μας είναι στα χέρια των εργοδοτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων κλπ
Και μετά τις εκλογές ο λαός θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια σ'αυτη την εξουσία και τα συμφέροντα της.
Το ΚΚΕ θα είναι δίπλα στον εργαζόμενο και τα προβλήματα του όπως δίπλα του στέκεται χρόνια τώρα. Κάποιοι άλλοι θα είναι απέναντι στους εργαζόμενους και στο πλευρό της αστικής εξουσίας (άλλωστε το κάνουν και τώρα).
Τότε και πολύ σύντομα μάλιστα ,ο εργαζόμενος λαός θα διεκδικήσει την εξουσία (χωρίς αυταπάτες)και στη διεκδίκηση του αυτή το ΚΚΕ θα είναι ο αιμοδότης και ο μπροστάρης στον αγώνα του.

jorje7 είπε...

'''Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο αλλά έχει την σωστή τακτική στην συγκεκριμένη περίοδο'''

Απο λαθος σε λαθος αλλα σωστη η τακτικη;;

Εαν στοχος του συριζα ειναι η κυβερνηση παση θυσια, τοτε κανενα λαθος δεν κανει, μια χαρα τα παει...

Εκανε ηχηρες μεταγραφες-Κατσελη,Ραφτοπουλος,Κοτσακας,Κουρουμπλης... και φυσικα καθαγιασε την σαπιλα της ΠΑΣΚ ενσωματωνοντας την

Επειδη εσυ δεν εγινες συριζα αποτομα και θυμαμαι οτι εισαι απο πιο παλια σκεψου ενα πραγμα

Στα τελη του 70 καποιοι εντιμοι αγωνιστες και αριστεροι παθιασμενοι και συνεπαρμενοι απο την προοπτικη αλλαγης του πασοκ και του Αντρεα που στην φρασεολογια του ηταν πολυ πιο 'επαναστατης' και απο τον σημερινο Τσιπρα δεν εβλεπαν και δεν διαπιστωσαν τι ηταν τελικα το πασοκ και ποιος ο ρολος που επαιξε

Περασαν πολλα χρονια για να το αντιληφθει η πλειονοτητα των υποστηρικτων του(αν το εχει κιολας)

Μηπως συμβαινει κατι αντιστοιχο με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αυτα τα λαθη που λες και μαλιστα προεκλογικα, ειναι δειγμα του τι θα συμβει μετεκλογικα και που θα καταληξει το πραγμα...αν και νομιζω ,τουλαχιστον ετσι το βλεπω, οτι ειναι ξεκαθαρο σε τι εχει ηδη μετατραπει ο συριζα

admin είπε...

Αγαπητοί φίλοι.
Ο τίτλος του άρθρου τα λέει όλα.
Το ΚΚΕ όπως το καθοδήγησε η ηγεσία του ηττήθηκε.
Αυτό που παλεύει πλέον είναι να μην συρρικνωθεί πάρα πολύ.
Την στιγμή ο κόσμος που αγωνίστηκε το προηγούμενο διάστημα απέρριψε τις επιλογές του παρελθόντος του, τα κόμματα εξουσίας και έψαξε να βρει μια λύση, το ΚΚΕ δεν μπόρεσε να τον εκφράσει δεν μπόρεσε να δεθεί μαζί του μιας και κρύφτηκε απο την μάχη για την εξουσία των εργαζομένων την πιο δύσκολη στιγμή.
Δεν θέλω να γράψω άλλα μιας και εσείς γνωρίζετε περισσότερα γι αυτήν την τεράστια ήττα του κόμματός σας που ίσως αποβεί μοιραία.
Σήμερα που ο κόσμος κινείται προς τα αριστερά χρειάζεται ένας αριστερός πόλος που να αντιστέκεται στις πιέσεις σοσιαλδημοκρατικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και να σπρώχνει τα πράγματα προς τα αριστερά.
Χρειάζεται να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές για να συνεχίσει να προχωράει ο κόσμος και όχι να περιμένουν κάποιοι και να επενδύουν στην ήττα του.

makiskef είπε...

Όλα τα κόμματα παλεύουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για την ήττα του εργαζόμενου λαού και τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης ξένης και ντόπιας ... Μόνο το ΚΚΕ δείχνει το δρόμο τον διαφορετικό που θα φέρει τον λαό στην εξουσία κόντρα στα καπιταλιστικά συμφέροντα .
Όσο πιο σύντομα το καταλάβει ο κάθε εργαζόμενος αυτό θα είναι προς άμεσο συμφέρον του...
Και φίλε μου iteanet μιας και βλέπω ότι είσαι ψαγμένο άτομο θα γνωρίζεις ότι το ΚΚΕ δεκαετίες τώρα έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου και έχει αντέξει ( εκτελέσεις ,εξορίες ,φυλακίσεις ,διωγμούς κλπ ) γιατί πάντα ήταν στο πλευρό του λαού και οι θέσεις του ήταν και είναι αδιαπραγματεύσιμες για το καλό του λαού και της χώρας μας . Πιστεύω ότι και συ σε λίγο καιρό οταν αρχίσει να φαίνεται και να ξεκαθαρίζει το τοπίο ποιος είναι με ποιόν και πια συμφέροντα εξυπηρετεί στις γραμμές του ΚΚΕ θα περάσεις !!!

admin είπε...

Φίλε makiskef
Μπορεί σε δύο τρεις μήνες να ψάχνω να βρω κόμμα να ενταχτώ αν πάρει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και διαλυθεί απο τις πιέσεις που δεχθεί. Ξέρω σίγουρα όμως οτι τότε δεν θα υπάρχει το ΚΚΕ που γνώρισες. Η πολιτική του απέτυχε γιατί φοβάται και απαξιώνει τον κόσμο και το κίνημα.
Σήμερα η αριστερά πρέπει να δώσει την μάχη μαζί με αυτούς που έχουν την ελπίδα ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Οι «απογοητευμένοι ρεαλιστές» ποτέ δεν άλλαξαν προς το θετικό το περιβάλλον τους. Την απογοήτευσή τους μεταφέρουν και την προσμονή τους να απογοητευτούν και όλοι όσοι ελπίζουν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.
Αν ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί ολόκληρη η αριστερά. Δεν θα υπάρχει ΚΚΕ να ενταχθεί ο κόσμος παρα μόνο ο φασισμός.. Η μάχη που έρχεται είναι ή εμείς ή αυτοί και όσοι λιποτακτούν από αυτήν την μάχη δεν θα έχουν κανένα οίκτο όποιος και να κερδίσει τον πόλεμο. Οι αστοί δεν θα δώσουν ξανά ζωτικό χώρο στην αριστερά ή το κίνημα, δεν έχουν αυτά τα περιθώρια δημοκρατίας σε αυτήν την κρίση. Οι φασίστες ήδη παρελαύνουν με τα ρόπαλα και τα μαχαίρια και μπορεί να πάρουν μεγαλύτερο ποσοστό από το ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές.
Η πολιτική του κόμματος είναι εγκληματική και θυμίζει τον τρόπο που έστρωσε το Κομουνιστικό κόμμα χαλί στον Χίτλερ και τους φασίστες στον μεσοπόλεμο. Στα μαγαζιά και τις πλατείες που μοιράζω φυλλάδια του ΣΥΡΙΖΑ την μεγαλύτερη επίθεση την δέχομαι από μέλη του ΚΚΕ ενώ ταυτόχρονα άλλα μέλη μου εκδηλώνουν την προσμονή για την αλλαγή της ηγεσίας του κόμματος.
Το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αλλάξει την κοινωνία από μόνο του προς τα αριστερά, χρειάζεται και το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Aν αρνηθούν την μάχη θα εκτεθούν στον κόσμο τους γιατί θα τον οδηγήσουν στην ήττα.

makiskef είπε...

Φίλε itea και η ηγεσία να αλλάξει ,πολύ πιθανόν αυτό μιας και εφέτος έχει το συνέδριο του το ΚΚΕ , οι θέσεις του και η πολιτική του δε θα αλλάξει . Πιθανόν να γίνει πιο μαχητικό στο λόγο του και πιο σκληρό μιας και πιο σκληρά είναι τα μέτρα που έρχονται . Στα γρανάζια του συστήματος αποκλείεται να μπει γιατί αυτό θα είναι αυτοκτονία του κόμματος και του λαού που κακά τα ψέματα ακόμη και ψήφο να μη του δώσει εκεί έχει ακουμπήσει τις ελπίδες του στο πίσω μέρος του μυαλού του . Και το γνωρίζω αυτό γιατί λόγω της φύσεως της εργασίας μου έρχομαι καθημερινά σε επαφή με πολύ κόσμο . Απλά ο κόσμος θέλει κάτι το άμεσο γι αυτό εναποθέτει τις ελπίδες του σε όποιον του το τάξει . Όσο για τους φασίστες την άνοδό τους και τη χρυσή αυγή αυτό είναι νομοτέλεια να συμβαίνει γιατί οξύνονται οι αντιθέσεις στο καπιταλιστικό σύστημα και τους μηχανισμούς του . Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με μελέτες των τελευταίων εκλογών ,εκεί που ψήφισαν όργανα προστασίας του συστήματος εβγηκε η χ.Α. ενισχυμένη. Τώρα ο δημοκρατικός λαός να πριμοδοτησει φασιστική κυβέρνηση μου φαίνεται αρκετά τραβηγμένο . Γνώμη μου είναι ότι ακόμα και το σενάριο αυτό που αναφέρεις να συμβεί δε θα καταφύγει στο φασισμό ο λαός για να σωθεί . Η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει βαθειές ρίζες ποτισμενες με αίμα και πολύ νωπές μνήμες . Αν παραμείνουμε στην Ε. Ε. τότε κινδυνεύουμε πιο πολύ να ανδρωσουμε τον φασισμό , μιας και για να επιβληθούν τα μέτρα ,όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και παγκόσμια εκεί οδεύουμε σε μια παγκόσμια καπιταλιστική φασιστική κυβέρνηση με σκληρά μέτρα καταστολής της θέλησης και των αγώνων των λαών . Μόνο έτσι θα επιβιώσει το τέρας του καπιταλισμού .

ΑΡΗΣ είπε...

Με ενδιαφέρει να μάθω κάποια ονόματα και κάποια σωματεία ή ό,τι άλλο έχει κατά νου ο ITEANET και λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ "έδεσε τα πιο προχωρημένα κομμάτια της εργατικής τάξης μαζί του". επιθυμώ -με κάθε καλή διάθεση να διαπιστώσω αν όντως συνέβη αυτό.

Επαναλαμβάνω: "τα π ι ο π ρ ο χ ω ρ η μ έ ν α κομμάτια της εργατικής τάξης" που ακολουθούν τον ΣΥΡΙΖΑ θέλω να δω ποιά είναι και όχι απλά κάποιους από τους χιλιάδες συνδικαλιστές...

Για να δούμε, ποιούς έχει στο μυαλό του ο ΙΤΕΑΝΕΤ ως τους πλέον προχωρημένους...

Υ.Γ. και να διαπιστώσω κι εγώ ο ωρομίσθιος Άρης και νυν άνεργος, ποιοί είναι οι πρωτοπόροι της τάξης μου ώστε να ακολουθήσω το παράδειγμά τους.

admin είπε...

Αγαπητέ Άρη
Τα πρωτοπόρα κομμάτια στα οποία αναφέρομαι είναι οι νέοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που απεγκλωβίστηκαν από τον δικομματισμό και επέλεξαν την αριστερά..
Τους βρίσκεις σε πολλούς εργατικούς χώρους, στα αποτελέσματα των εκλογών των συνδικάτων και στους απεργούς των 2 προηγούμενων ετών.
Απο το 80% που έπαιρνε ο δικομματισμός πήγε στο 30%, από το 50% του εκλογικού αυτού σώματος που έφυγε απο εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το 10% , αυτούς ονομάζω εγώ πρωτοπόρους.
Τώρα το πόσο πρωτοπόροι είναι ας μην το κρίνουμε εμείς.
Τον συνονόματό σου τον Βελουχιώτη τον αποκατέστησαν κι αυτό λειψά μετά από 70 χρόνια.

makiskef είπε...

Αν δεν υπήρχε το ΠΑΜΕ να σπρώχνει λίγο τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ σε απεργίες ...
Το συνδικαλιστικό του ΣΥΡΙΖΑ ...πίσω από τους ξεπουλημενους της ΓΣΕΕ σέρνεται...

ΑΡΗΣ είπε...

ΙΤΕΑΝΕΤ: "...Ο ΣΥΡΙΖΑ έδεσε τα πιο προχωρημένα κομμάτια της εργατικής τάξης μαζί του..."

ΑΡΗΣ: "...ποιούς έχεις στο μυαλό σου ως τους πλέον προχωρημένους:..."

Περιμένω κι εγώ να δω τι στο καλό έχουν ως ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτά τα τμήματα της εργατικής τάξης που δέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και τα αποκαλεί τα πιο προχωρημένα.

Και η απάντηση:

ΙΤΕΑΝΕΤ: "...Τα πρωτοπόρα κομμάτια στα οποία αναφέρομαι είναι οι νέοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που απεγκλωβίστηκαν από τον δικομματισμό και επέλεξαν την αριστερά..." [!!!]

Κι επειδή τουλάχιστον ένα λύκειο όλοι το βγάλαμε και κάπου στο μάθημα της έκθεσης μάθαμε για προκείμενες και συμπεράσματα και φαύλους κύκλους, ερωτώ:

Αγαπητέ ΙΤΕΑΝΕΤ λες: "Απο το 80% που έπαιρνε ο δικομματισμός πήγε στο 30%, από το 50% του εκλογικού αυτού σώματος που έφυγε απο εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το 10% , αυτούς ονομάζω εγώ πρωτοπόρους".

Εγώ όμως συνεχίζω και λέω, εκτός από αυτό το τμήμα που έφυγε από τον δικομματισμό και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ ένα άλλο (πολύ μικρότερο βέβαια) πήγε στο ΚΚΕ.
Ένα άλλο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ένα άλλο στην εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) Μ-ΛΚΚΕ.

Τι είναι αυτό που θα έπρεπε να με κάνει να πω ότι αυτοί δεν είναι τα πιο προχωρημένα τμήματα της εργατικής τάξης και ότι είναι εκείνοι που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ; Επειδή είναι οι περισσότεροι;

admin είπε...

Φίλε Άρη
Τα προχωρημένα κομμάτια της εργατικής τάξης δεν πηγαίνουν μόνο σε ένα κόμμα πάνε σε περισσότερα. Πηγαίνουν σε όλη την αριστερά

aristofanis είπε...

Αν δεν υπήρχε το ΠΑΜΕ να σπρώχνει λίγο τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ σε απεργίες ...
Ερώτησεις (καλοπροαίρετες): Γιατί από τις 12 Φλεβάρη μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει πανελλαδικές απεργίες; (προσωπικά περίμενα να είναι συνέχεια κάτω ο κόσμος σε απεργίες, οι χαλυβουργοί μόνοι τους δηλαδή θα καθαρίσουν για όλους μας;)
Πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τον σκόπελο των πουλημένων εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ;
Και καταλαβαίνω οτι κοινοβουλευτικά το ΚΚΕ δεν μπορεί να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχουν τον ίδιο προσανατολισμό, όμως γιατί σε κινηματικό επίπεδο δεν μπορεί το ΠΑΜΕ να συμπράξει με άλλα ανεξάρτητα σωματεία ή με το ΕΚΑ για απεργιακές κινητοποιήσεις;
Και τελικά τόσα προεκλογικά φυλλάδια τυπώνονται από όλα τα κόμματα, ρε παιδιά τυπώστε και κανένα φυλλάδιο με τα δικαιώματα των εργαζομένων στη μετά μνημονίου εποχή, μοιράστε τα παντού (θα βοηθήσουμε όλοι), τονώστε μας λίγο το ηθικό ώστε να μπορέσουμε να αντισταθούμε, αφυπνίστε συνειδήσεις ώστε να μπορέσουμε να συνενωθούμε, όχι όμως με κομματικό προσανατολισμό αλλά με ταξικό. Ένα ένα τα βήματα...

ΑΡΗΣ είπε...

Aristofani μου, επειδή (νομίζω πως) δεν ανήκω στους κολλημένους και επειδή διέκρινα ενωτικότητα στο σχόλιό σου, πες μου σε παρακαλώ:

Περιπτώσεις που το ΠΑΜΕ προσκλήθηκε από αντίστοιχες συνδικαλιστικές παρατάξεις για κάποια κοινή αγωνιστική κινητοποίηση και αρνήθηκε πηγαίνοντας σπίτι του ή μην έχοντας να αντιπροτείνει κάτι το ουσιωδέστερο ή ταξικά πιο προχωρημένο, επωφελές κλπ.

Περιπτώσεις που το ΠΑΜΕ προσκάλεσε αντίστοιχες συνδικαλιστικές παρατάξεις για κάποια κοινή αγωνιστική κινητοποίηση και αρνήθηκαν μην πηγαίνοντας σπίτι τους και όντως έχοντας να αντιπροτείνουν εκείνες κάτι το ουσιωδέστερο ή ταξικά πιο προχωρημένο, επωφελές κλπ.

Υ.Γ. δεν θέλω ημερομηνίες κττ. αλλά και το τι είχε προταθεί εκατέρωθεν σε κάθε περίπτωση και πως εξελίχθηκε η κάθε φάση. Δεν θέλω πολλές περιπρτώσεις, πεντέξι μου αρκούν.