Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Μεγάλη η επιτυχία της απεργίας- Διεθνής απήχηση και αλληλεγγύη.

Μεγάλη ήταν η απήχηση της 48ωρης απεργίας ταξικών δυνάμεων στο παγκόσμιο συνδικαλιστικό κίνημα. Συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο, απέστειλαν μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην ελληνική εργατική τάξη, στο ΠΑΜΕ και στα συνδικάτα που συσπειρώνονται σε αυτό.


Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), με μήνυμα του προέδρου της Μοχάμεντ Σαμπάν Αζούζ, σημειώνει: «Στο όνομα της ΠΣΟ, που αντιπροσωπεύει 80 εκατομμύρια εργάτες σε 120 χώρες σε όλο τον κόσμο, εκφράζουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στο ΠΑΜΕ και στην εργατική τάξη της Ελλάδας που παλεύει ενάντια στις σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές». Αντίστοιχα, η Παγκόσμια Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών: «Οι γυναίκες της ΠΔΟΓ, σ' όλες τις ηπείρους, στέκονται στο πλευρό των αγωνιζόμενων Ελληνίδων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και είμαστε βέβαιες ότι οι αγώνες τους θα βάλουν φρένο στα μέτρα που χειροτερεύουν τη ζωή του ελληνικού λαού».

Μήνυμα, προς το ΚΣ της ΚΝΕ, απέστειλε το ΚΣ της ΕΔΟΝ: «Στις συνθήκες της Ελλάδας, ο μόνος δρόμος για τον ελληνικό λαό είναι η συμπόρευση με το ΠΑΜΕ, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για πρόοδο και για κοινωνική δικαιοσύνη και για να καταστεί ο ελληνικός λαός αφέντης στη χώρα του». Από την πλευρά της, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), επισημαίνει: «Η γενική απεργία στην οποία συμμετείχαν εκατομμύρια εργάτες και οι αμέτρητες δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα, είναι απόδειξη δύναμης και πίστης των λαών και δε θα πραγματοποιούνταν χωρίς την πολύτιμη συμβολή των ταξικών συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ».
Μηνύματα αλληλεγγύης έφτασαν στην Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Η Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση των Εργατών στις Κατασκευές, στο Ξύλο και στις Βιομηχανίες Οικοδομικών Υλικών (UITBB), με ανακοίνωσή της, σημειώνει: «Σε αυτόν τον αποφασιστικό αγώνα είναι σημαντικό ότι οι εργάτες οργανώνονται και ενώνονται για να υπερασπιστούν τα ταξικά τους συμφέροντα και με αυτό τον τρόπο το συμφέρον όλων των εργατών».
Αντίστοιχα, η Συντεχνία Οικοδόμων, Ξυλουργών, Μεταλλορύχων και Γενικών Εργατών Κύπρου ΠΕΟεκφράζει την αλληλεγγύη της, όπως και η Ενωση Εργατών στις Κατασκευές Δανίας. Η Ομοσπονδία Εργατών στις Κατασκευές της Ινδίας, τονίζει πως «εμείς, τα εκατομμύρια των Ινδών εργατών στις κατασκευές είμαστε μαζί σας στους δίκαιους αγώνες σας». Η Λατινοαμερικάνικη Συνομοσπονδία Οικοδόμων Ξύλου και Κατασκευαστικών Υλικών (FLEMACON), εκφράζει «την αμέριστη υποστήριξή της στους εργαζόμενους και εργαζόμενες της Ελλάδας που βρίσκονται στην πάλη για μια κοινωνία δίκαιη και κυρίαρχη».
Επίσης μηνύματα αλληλεγγύης απέστειλαν: Η Πακιστανική Εργατική Ομοσπονδία, η Εθνική Συνδικαλιστική Οργάνωση στις Κατασκευές, το Ξύλο και την Οδοποιία (ΣΥΝΜΠΑΡΟΥΤΕ) Νίγηρα, η Εθνική Συνδικαλιστική Οργάνωση Κατασκευών Ξύλου, Εξόρυξης και Ενέργειας Αυστραλίας, η Ενωση Υδραυλικών και Ατμομονταδόρων Καναδά και το Κριτικό Συνδικαλιστικό Δίκτυο Φιλανδίας.
Αντίστοιχα μηνύματα, έστειλαν: Η Τουρκοκυπριακή Συνδικαλιστική Οργάνωση (DEV-IS), η Ενωση Συνδικάτων Βοημίας, Μοραβίας και Σιλεσίας (OSCMS), η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία, η Εθνική Ενωση Σιδηροδρομικών, Λιμενεργατών και εργαζομένων στις Μεταφορές της Αγγλίας (RMT), ηΠανινδική Ομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων, η Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία Καταλονίας, οι Επιτροπές Βάσης της Ισπανίας και η Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργαζομένων.
Mηνύματα αλληλεγγύης στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ έστειλαν: το ΚΚ Ιρλανδίας, το κόμμα ΤΟΥΝΤΕΧ του Ιράν, η Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, το Κόμμα Εργατών Βελγίου, το ΚΚ Αυστραλίας και το ΚΚ Μεξικού.

Πηγή:www.rizospastis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: