Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ : Συγκεντρώσεις σε 54 πόλεις αύριο και το Σάββατο.

Μεθαύριο στην Αθήνα (11 π.μ., στην Ομόνοια), την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη (11 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου), στο πλαίσιο της δίμηνης καμπάνιας





Κορυφώνεται σήμερα και αύριο η προετοιμασία των συγκεντρώσεων που οργανώνει το Σάββατο σε όλη τη χώρα το ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο του δίμηνου δράσης, με αιχμή τα προβλήματα των ανέργων. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ., στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Θα προηγηθούν αύριο συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις, όπως αποφάσισαν κατά τόπους οι γραμματείες του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη Μέρα Διεθνούς Δράσης τηςΠαγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, με θέμα την ανεργία. Την ίδια μέρα, σε όλες τις χώρες του κόσμου, θα γίνουν δραστηριότητες, απεργίες, διαδηλώσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Η κεντρική πρωτοβουλία της ΠΣΟ θα γίνει στις 3 και 4 Οκτώβρη στην Παλμέλα της Πορτογαλίας, με τίτλο «Παλεύοντας ενάντια στην ανεργία, για δουλειά με δικαιώματα».
Στο πλαίσιο της δίμηνης καμπάνιας του ΠΑΜΕ, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Αχαΐας στην Πάτρααπό το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών - μέλος της ΟΓΕ, συνταξιούχους, Επιτροπές Αγώνα, εκπρόσωπους συνδικάτων και φορέων. Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε από το ΠΑΜΕ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας. Κινητοποίηση ενάντια στον ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία, με παρεμβάσεις στη ΔΟΥ Κομοτηνής και στην Εθνική Τράπεζα, όπου υπήρχε πλήθος κόσμου, έκανε το ΠΑΜΕ, ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης (μέλος της ΟΓΕ) και το ΜΑΣ.
Αλλες κινητοποιήσεις
Ανάμεσα στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα είναι οι εξής:
  • Από σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές στη Θεσσαλονίκη, παράσταση διαμαρτυρίας στις 3 / 10, στις 11 π.μ., στον ΟΑΕΔ (Δωδεκανήσου).
  • Από τη Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, στις 3 / 10, για τα προβλήματα των ανέργων, στις 10 π.μ., στον ΟΑΕΔ.
  • Από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Περιοχής Χαλκίδας,συγκέντρωση στις 3 / 10, στις 10 π.μ. στα γραφεία του ΟΑΕΔ.
  • Από το Σύλλογο της ΟΓΕ στην Πρέβεζα εκδήλωση με θέμα την Υγεία, στις 11 / 10.
  • Από τη Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ, στις 3 / 10 εξόρμηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ, στις 8 / 10 κινητοποίηση στη ΔΟΥ Χαλκίδας, στις 15 / 10 στο Εργατικό Κέντρο εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Παιδεία και το «νέο» σχολείο και στις 22 / 10, στις 10 π.μ., συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για τα ζητήματα της Υγείας.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στις 8 / 10 στις 10 π.μ. στη ΔΟΥΧαλκίδας για φορολογικό - ΕΝΦΙΑ.
  • Από το Εργατικό Κέντρο Αρτας, κινητοποίηση στις 9 / 10 στο Νοσοκομείο της πόλης.
  • Από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αχαΐας, στις 13 / 10 παρέμβαση στο ΙΚΑ για τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα των καθαριστριών.
  • Από το πολιτιστικό τμήμα του ΠΑΜΕ και τις Λαϊκές Επιτροπές Θεσσαλονίκης, συναυλίες και ομιλίες στις συνοικίες (6 / 10 Τούμπα, 8 / 10 Σταυρούπολη, 13 / 10 Μενεμένη, 17 / 10 Καλαμαριά, 19 / 10 Χορτιάτη και 21 / 10 Εύοσμο).
  • Από τα Σωματεία Οικοδόμων, Μετάλλου, Επισιτισμού, Νέων Τεχνολογιών, Εμπορίου Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, στις 15 / 10, στις 8:30 π.μ. παράσταση στη Διεύθυνση του ΟΑΕΔ.
  • Από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, στις 15 / 10, εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Παιδεία και το νέο σχολείο.
  • Από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, στις 22 / 10, διαμαρτυρία στις 10 π.μ. στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Συνελεύσεις - συσκέψεις
Συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα αποφάσισε μέσα από Γενική Συνέλευση το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης. Χτες έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ.
Για την καλύτερη προετοιμασία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου, προγραμματίζονται επίσης οι εξής συνεδριάσεις και Γενικές Συνελεύσεις:
5 / 10: Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας.
6 / 10: Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αχαΐας.
7 / 10: Σωματείο Κλωστοϋφαντουργίας Λάρισας.
8 / 10: Σωματείο Νέων Τεχνολογιών και Επικοινωνιών Ν. Αχαΐας, Συνδικάτο Μετάλλου Πάτρας, Σωματείο εργαζομένων «Τasty» (Γενική Συνέλευση).
9 / 10: Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας (Γενική Συνέλευση), Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αχαΐας (Γενική Συνέλευση), Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Λάρισας.
11 / 10: Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Περιοχής Χαλκίδας.
12 / 10: Εργαζόμενοι σε «Lidl», «Καρφούρ» και «ΜΑΚΡΟ» (σύσκεψη), ΟΕΦΣΕΕ (πανελλαδική σύσκεψη σωματείων του κλάδου), Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Αχαΐας.
14 / 10: Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημόσιων Υπαλλήλων Αθηνών (σύσκεψη).
15 / 10: Ενωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας (Γενική Συνέλευση), Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας (Γενική Συνέλευση), Ενωση Λογιστών Ν. Θεσσαλονίκης, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας.
16 / 10: Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας.
17 / 10: Συνδικάτο Μετάλλου Λάρισας.
19 / 10: Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Θεσσαλονίκης.
21 / 10: Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (Γενική Συνέλευση).
22 / 10: Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Χαλκιδικής.
29 / 10: Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Βορείου Ελλάδας.
 στήριξης παρά μόνο τα συνδικάτα, την εργατική τάξη. Εμπρός με δύναμη, να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που μας βάζει ο αντίπαλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: