Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Απήχθη στο κέντρο της Αθήνας ο πολιτικός πρόσφυγας Μπουλούτ Γιαϊλά

Το κυνήγι των Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων δε λέει να τελειώσει. Ή μάλλον το ελληνικό κράτος φαίνεται να είναι αποφασισμένο να το "τελειώσει" στέλνοντάς τους όλους πίσω στη Τουρκία όπου τους περιμένουν οι φυλακίσεις, ακόμη και ο θάνατος.
Ακόμη και όταν υπάρχουν αποφάσεις υπέρ των προσφύγων που τους νομιμοποιούν και δε δίνουν το δικαίωμα στο κράτος να τους απελάσει θα βρουν κάτι άλλο. Όπως στη περίπτωση μια πολιτικής πρόσφυγα όπου, ενώ οι απόφαση ήταν υπέρ της, τώρα σέρνεται ξανά στα δικαστήρια με μια δικογραφία που τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ δεν ήταν γνωστή ούτε καν στους δικηγόρους της μιας και οι κατηγορίες αποτελούν ....κρατικό μυστικό!

Θα μπορούσαμε πια να μιλήσουμε για "υπόθεση Οτσαλάν" σε μαζική κλίμακα! Με κάποιες διαφορές. Οι πρόσφυγες αυτοί δεν είναι τόσο γνωστοί και η αριστερά μάλλον δεν ασχολείται!
Μέχρι τώρα απ' όσο ξέρουμε δεν έχει "φύγει" κανείς από τους πρόσφυγες, πρέπει σαν αριστερά, σαν λαϊκό κίνημα να δράσουμε άμεσα. Η δικαστική δίοδος δεν αρκεί. Να γίνει γνωστό το ζήτημα, να βγουν κείμενα αλληλεγγύης και απαίτησης να μη διωχθούν οι πολιτικοί πρόσφυγες από τη χώρα μας, να γίνουν κινητοποιήσεις.

Αναδημοσιεύουμε την έκκληση της Επιτροπής Αλληλεγγύης:

31.05.2013

ΕΠΕΙΓΩΝ
ΚΑΛΕΣΜΑ
ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Χτες κατά τις 9.30 μ.μ. μπροστά στα μάτια των πολιτών, στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Σόλωνος, με τις φασιστικές μεθόδους απαγωγής, που κύρια χρησιμοποιεί η Τουρκία, απήγαγαν τον Μπουλούτ Γιαϊλά, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. Μέσω δικηγόρων και βουλευτών ψάξαμε όλα τα αστυνομικά τμήματα, αλλά δεν βρέθηκε.
Ο σύντροφός μας είναι αγνοούμενος, σας καλούμε να σταθείτε αλληλέγγυοι και να συμπαρασταθείτε στην ανεύρεσή του.
Να δοθεί τέλος στην απαγωγή των επαναστατών
Να δοθεί τέλος στη συνεργασία του ελληνικού κράτους με τη φασιστική Τουρκία
Πού είναι ο σύντροφός μας Μπουλούτ Γιαϊλά, να μας απαντήσει το ελληνικό κράτος.

πηγή:  O ΑΓΩΝΑΣ και Αντίσταση στις Γειτονιές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: