Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Capital Economics: Η Ελλάδα θα πάρει την δόση αλλά θα εγκαταλείψει το ευρώ στα μέσα του 2013/


Ελλάδα εκτός ευρώ μέσα στην επόμενη χρονιά βλέπει η Capital Economics, εκτιμώντας ότι η Γερμανία δεν θα δεχτεί νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Ως λύση που αγνοεί τη θεραπεία της πραγματικής ελληνικής ασθένειας φοβούνται οι οικονομολόγοι πως θα έρθει η τελευταία δόση της ενίσχυσης προς την Ελλάδα.
Ο αναλυτής Ben May από την Capital Economics δηλώνει αισιόδοξος ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι της τρόικα θα συμφωνήσουν για την εκταμίευση της δόσης, ωστόσο δεν εμφανίζεται αντίστοιχα αισιόδοξος και για το μείζον ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Στη θέση της ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη μέχρι τα μέσα του 2013, επιμένει η Capital Economics, καθώς η Γερμανία θα αρνηθεί να συναινέσει σε μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
"Το βασικό σημείο είναι ότι η συμφωνία θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί το χρέος σε μεσοπρόθεσμη βάση εάν οι οικονομικές παραδοχές στις οποίες στηρίζεται αποδειχθούν ακριβείς", επισήμανε.
Δεδομένων αυτών, η Capital Economics εμμένει στη θέση της ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη μέχρι τα μέσα του 2013, με κυριότερο παράγοντα που θα οδηγήσει σε αυτή την εξέλιξη, την άρνηση της Γερμανίας για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Πηγή : news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: