Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

K.K.E: Μήνυμα Αλληλεγγύης προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας και το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας για τις καταστροφικές πλημμύρες στη νότια Ρωσία.


Αγαπητοί σύντροφοι,



Δεχτείτε τα θερμά συλλυπητήριά μας για το θάνατο πάνω από 170 ανθρώπων μέχρι στιγμής και το ξεσπίτωμα χιλιάδων  από τις μεγάλες πλημμύρες στην περιοχή Κρασνοντάρ της νότιας Ρωσίας.
Από το γεγονός ότι παρόμοια περιστατικά, μικρότερης κλίμακας, είχαν επαναληφθεί στο πρόσφατο παρελθόν προκύπτουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες τόσο για τις τοπικές όσο και για τις κεντρικές αρχές.
Αποδεικνύεται ότι πέραν από τις ευθύνες της κυβέρνησης της Ρωσίας για την έγκαιρη λήψη μέτρων, ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που κινείται με αποκλειστικό κίνητρο την κερδοφορία του κεφαλαίου όχι μόνο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει έγκαιρα στοιχειώδεις ανάγκες και υποδομές όπως η αντιπλημμυρική προστασία, αλλά φτάνει να βάζει σε κίνδυνο την ίδια τη διαβίωση των λαϊκών στρωμάτων.

Παρακαλούμε μεταβιβάστε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη μας στους πληγέντες. Ενώνουμε τη φωνή μας με τις διεκδικήσεις τους για άμεσα μέτρα τόσο για την αποκατάσταση των ζημιών, την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος, και την πλήρη αποζημίωση των πλημμυροπαθών, όσο και για τη δημιουργία των κατάλληλων αντιπλημμυρικών υποδομών.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: