Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ποιους από τους παρακάτω πολιτικούς ηγέτες του χτες και του σήμερα θαυμάζετε ; Τι απαντάνε οι αναγνώστες του kke4ever. Γράφει ο Red Star.



Καιρός να ρίξουμε μια ματιά και στο ερώτημα που έχουμε στην μικρή μας έρευνα.Η λίστα έχει δεκάδες ονόματα πολιτικών φυσιογνωμιών και θα μπορούσε να έχει εκατοντάδες.Για πρακτικούς λόγους την περιορίσαμε κάπως.Ως τώρα έχουμε 425 απαντήσεις και τα αποτελέσματα είναι σε ένα βαθμό αναμενόμενα με μικρές εκπλήξεις, (γνωρίζοντας το κοινό που μας διαβάζει).

Το 50 % ξεπερνούν 3 μεγάλες προσωπικότητες.Ο Βλ.Λένιν, ο Ι.Στάλιν και ο Τσε Γκεβάρα.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο μεγάλος ηγέτης της Ρωσικής Επανάστασης Βλαντιμίρ Λένιν με το εντυπωσιακό 64 %. Ακολουθεί πολύ κοντά με 62 % ο Ιωσήφ Στάλιν ( πραγματικά ένα ποσοστό έκπληξη).Στην τρίτη θέση ο επαναστάτης Ερνέστο Τσε Γκεβάρα με 58 %.

1) Βλαντιμίρ Λένιν
  274 (64%)


2) Ιωσήφ Στάλιν    
  266 (62%)


3) Ερνέστο Τσε Γκεβάρα
       250 (58%)
Μετά από αυτή την τριάδα στην τέταρτη θέση βρίσκουμε τον πρώτο εν ζωή πολιτικό πρόσωπο,  τον Κουβανό Φιντέλ Κάστρο με 46 %.

Με ποσοστό πάνω από 40 % είναι 2 γυναίκες στην 5η και 6η θέση. Πέμπτη η Ρόζα Λούξεμπουργκ με 44 % και έκτη η νυν Γ.Γ του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα με 40 % !

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν στην 7η θέση ο Χαρίλαος Φλωράκης με 37 %, στην 8η ο Μάο Τσε-Τουνγκ 34 % και στην 9η μια ακόμα έκπληξη για το μεγάλο ποσοστό του, ο Βούλγαρος κομμουνιστής ηγέτης Γκέοργκι Δημητρόφ με 32 % ! Στην δέκατη θέση με μεγάλη διαφορά από τον Δημητρόφ βρίσκουμε τον Χιλιανό ηγέτη Σαλβαδόρ Αλιέντε με 26 %.

Πάνω από 20 % έχουν ο Ενβέρ Χότζα (24%) ,ο Ούγκο Τσάβες με 23 %(σχετικά χαμηλό ποσοστό για τον δημοφιλή πρόεδρο της Βενεζουέλας) και ο  Βιετναμέζος Χο Τσι Μινχ με 21 %.

Από κει και πέρα διψήφια ποσοστά λαμβάνουν κατά σειρά:

Έβο Μοράλες  15 %
Έριχ Χόνεκερ 14 %
Αλέξης Τσίπρας 14 %
Δημήτρης Χριστόφιας 12 %
Κιμ Γιονγκ-Ιλ   10 %
Λέων Τρότσκι 10 %

Τέλος όλα τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα έχουν μονοψήφια ποσοστά.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο τελευταίος ηγέτης της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσώφ είναι τελευταίος χωρίς ψήφους ! Στην λίστα είχαμε συμπεριλάβει και την δυναστεία των Παπανδρέου, με τον Ανδρέα Παπανδρέου να κερδίζει 1%  και 5 ψήφους . Από 2 ψήφους έχουν ως τώρα ο Γιωργάκης Παπανδρέου και ο παππούς του Γεώργιος  Γ.Παπανδρέου.

Τέλος από τους σημερινούς πολιτικούς αρχηγούς πέρα από την Αλέκα Παπαρήγα (40%) και Αλέξης Τσίπρα (14%) πολύ χαμηλά μόλις 2 % παίρνουν ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Φώτης Κουβέλης.

Θα αναφερθούμε ξανά στην έρευνα μας όταν φτάσουμε στις 1.000 ψήφους για να δούμε τις αλλαγές στα ποσοστά και στις θέσεις.


Red Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: