Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Aλέκος Αλαβάνος: ''H Ελλάδα θυμίζει μέρες Πομπηίας''.




Την εκτίμηση οτι η Ελλάδα ζει ''μέρες  Πομπηίας'' εξέφρασε ο Αλ.Αλαβάνος  μιλώντας στον ρ/σ του Αντέννα.

Αναφερόμενος στα νέα σκληρά μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους που απαιτεί η τρόικα  για να πάρουμε το νέο δάνειο,τόνισε πως η μεγάλη ελπίδα ειναι να ΜΗΝ πάρουμε το νέο δάνειο. Απαιτείται να κάνουμε μια μεγάλη τομή,να ξανακάνουμε την οικονομία να κινηθεί,η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει να ζεί άλλα βασανιστήρια τονισε χαρακτηριστικά. 

Ο Αλ.Αλαβάνος εκτίμησε ακόμη πως τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα για το λαό και τους εργαζόμενους καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι εξελίξεις να οδηγήσουν την Ελάδα εκτός ευρώ,χωρίς να εχει γίνει καμμια προετοιμασία για τα προβλήματα αλλά και τις ευκαιρίες που θα προκύψουν.

Σημείωσε πως δεν εχει γίνει καμμια ερώτηση στη βουλή,απο κανένα κόμμα,ουτε της Αριστεράς,για το αν υπάρχουν μελέτες σχετικά με το ενδεχόμενο να μας βγάλουν εξω απο το ευρώ,ζήτημα που ήδη θέτουν πρωθυπουργοι αλλων χωρών της ΕΕ. 

Απαιτείται να γνωρίζει η κοινωνία τι μπορεί να γίνει,πώς μπορουν να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης ,οπως είναι, η παύση πληρωμών, η εξοδος απο το ευρώ,η εθνικοποίηση τραπεζών, η ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας κ.α.τόνισε ο Αλ.Αλαβάνος.

Πηγή:www.tometopo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: