Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Αισχρός αντικομμουνιστής ο Απόστολος Κακλαμάνης-Αποθεώνουν ό,τι τσακίζει το λαό.



Στον αντικομμουνισμό κατέφυγε προχτές ο Α. Κακλαμάνης όταν, μιλώντας στη Βουλή, είπε ότι, αν εμείς όλοι μιλάμε εδώ σήμερα, σε ένα σημαντικό ποσοστό το χρωστάμε «στον Γ. Παπανδρέου, το "Γέρο της Δημοκρατίας" που στάθηκε μόνος από ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο τότε στην πιο κρίσιμη ώρα για το Εθνος. Χωρίς τον Γ. Παπανδρέου θα περιμέναμε και εμείς από κάποιον Γκορμπατσόφ, ό,τι θα είχε απομείνει από την Ελλάδα, να το παραδώσει, όπως παραδόθηκαν χώρες και λαοί του πρώην ανατολικού μπλοκ όταν κατέρρευσε ένα ολόκληρο σύστημα πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής διακυβέρνησης».
Ηταν προφανές ότι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής αναφερόταν στο ρόλο του Γ. Παπανδρέου στη σφαγή του λαού στα Δεκεμβριανά του 1944, ενώ απέδωσε τα εύσημα στον Γκορμπατσόφ, που ήρθε να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος του σοβιετικού λαού, να τον γυρίσει στην προϊστορία του καπιταλισμού, βυθίζοντάς τον στη φτώχεια και την εξαθλίωση, από την οποία τον είχε βγάλει ο σοσιαλισμός.
Αμεση ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζή, ο οποίος αφού υπενθύμισε ότι ο αντικομμουνισμός πάντα είναι προπομπός αντιλαϊκών μέτρων τόνισε: «Ο Γ. Παπανδρέου ήταν ο πρωθυπουργός που μαζί με τους Εγγλέζους αιματοκύλησε το λαό της Αθήνας το Δεκέμβρη του 1944, αιματοκύλησε αυτόν τον αγωνιστή λαό που μέσα από την ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση μάτωσε, αλλά νίκησε τους Γερμανούς ναζί και τους φασίστες Ιταλούς, πάλεψε, αγωνίστηκε και απελευθέρωσε την Ελλάδα. Και θα πρέπει ο Α. Κακλαμάνης να θυμάται ότι εμπνευστής, καθοδηγητής και βασικός κορμός της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης ήταν το ΚΚΕ».
«Ψιλά γράμματα» για το ΠΑΣΟΚ η σύγχρονη, γραμμένη με αίμα Ιστορία του ελληνικού λαού. Αλλωστε, ήταν το κόμμα που έκανε τα αδύνατα δυνατά να φέρει αυτή την ιστορία στα μέτρα της αντιλαϊκής πολιτικής του, διαστρεβλώνοντάς την. Γι' αυτό αποθεώνει αστούς πολιτικούς όπως ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος το έβαλε στα πόδια όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα, φεύγοντας για τη Μέση Ανατολή μαζί με το σινάφι του. Επέστρεψε μόνο όταν ο λαός απελευθέρωσε τη χώρα, για να ολοκληρώσει το ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε βάρος του, σε συνεργασία με την ντόπια αστική τάξη και τους Αγγλους.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: