Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ. Συλλαλητήρια ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής επίθεσης.


  • Την Πέμπτη στην Ομόνοια στις 6 μ.μ.
  • Συγκεντρώσεις όλες τις επόμενες μέρες και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας
 
Επί ποδός βρίσκονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ και με στόχο το συλλαλητήριο που διοργανώνουν τη Πέμπτη10 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ. στηνΟμόνοια να αποτελέσει ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά στην πάλη ενάντια στην επίθεση που εξαπολύουν τα μονοπώλια, η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Σε αυτή την κατεύθυνση απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής, να πλημμυρίσει η Ομόνοια από τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, από τους αυτοαπασχολούμενους και νεολαίους, από γυναίκες και συνταξιούχους. Να σταλεί καθολικό μήνυμα: Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας.
Αυτές οι κινητοποιήσεις αποκτούν και άλλο χαρακτήρα, αφού με δεδομένες τις πολιτικές εξελίξεις, το επόμενο διάστημα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο η επίθεση στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα με τη νέα δανειακή σύμβαση - θηλιά στο λαό, θα μεγαλώσουν τα εκβιαστικά διλήμματα και η τρομοκρατία από την άρχουσα τάξη, τα μονοπώλια και τους μηχανισμούς τους. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες, οι νέοι, οι συνταξιούχοι καλούνται με την οργανωμένη πάλη τους να ορθώσουν εμπόδια στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής. Η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από την όποια κυβέρνηση δημιουργηθεί ή από τις όποιες αλλαγές στα αστικά κόμματα. Η ζωή των εργατών είτε με το ευρώ είτε με τη δραχμή - όπως βάζουν το εκβιαστικό δίλημμα - θα είναι μαύρη.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να ορθώσουν αδιαπέραστο τείχος στη σφοδρή επίθεση που δέχονται σε κάθε πτυχή της ζωής τους. Να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους. Να μην επιτρέψουν τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, να μην επιτρέψουν να κοπεί το ρεύμα σε εργατική λαϊκή οικογένεια. Να μην επιτρέψουν άνεργος να μην έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να μην έχει τα αναγκαία.
Η εργατική τάξη μαζί με τους συμμάχους της να «κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή της κυβέρνησης, των εκμεταλλευτών τους και των εκπροσώπων τους στα κόμματα του ευρωμονόδρομου», σημειώνει τοΠΑΜΕ. Καλεί την εργατική τάξη με τη συμμαχία της «να σηκώσει ψηλά τη σημαία του αγώνα για τα δικά της συμφέροντα. Να πάρει στα χέρια της και τα μέσα παραγωγής και την εξουσία. Να δυναμώσει τώρα ο αγώνας για να μπει φραγμός σε νέα βάρβαρα μέτρα, σε καινούριες συμφωνίες που επιδιώκουν να σώσουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Ακόμα πιο σχεδιασμένα στην οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, παντού με μαζικές συλλογικές διαδικασίες».
Να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, αλλά και στα συλλαλητήρια στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας, απευθύνει στους αυτοαπασχολούμενους η ΠΑΣΕΒΕ. Υπογραμμίζει ότι σήμερα «ένας είναι ο δρόμος μας. Τσακίστε στην πράξη τα πολυνομοσχέδια. Μπορούμε να τα κάνουμε "κουρελόχαρτα". Μην υποτάσσεστε στην τρομοκρατία που μας ασκούν. Διεκδίκησε καλύτερη μοίρα σήμερα. Η κρίση δεν είναι δική μας, είναι του κεφαλαίου. Δεν χρωστάμε τίποτα. Αυτοί χρωστάνε, αυτοί να πληρώσουν».
Στην ίδια κατεύθυνση το ΜΑΣ απευθύνει πλατύ κάλεσμα συμμετοχής των νέων, φοιτητών και σπουδαστών στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια, καθώς όπως υπογραμμίζει «τώρα χρειάζεται να σημάνει συναγερμός! Με οργάνωση στα αμφιθέατρα, στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, παντού».
«Εχουμε χρέος να αντιπαλέψουμε αυτή την επίθεση για μας και τα παιδιά μας», τονίζει η ΟΓΕ και καλεί τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια.
Κινητοποιήσεις χτες σε πόλεις της χώρας
Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας, λαϊκή εξουσία για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας», πραγματοποιήθηκαν χτες το βράδυ οι πικετοφορίες του ΠΑΜΕ και των άλλων συσπειρώσεων στο Ηράκλειο και συλλαλητήριο στα Χανιά. Στο Ηράκλειο τρεις μαζικές πικετοφορίες σε Αλικαρνασσό, Γάζι και Ατσαλένιο διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ μαζί με τις κατά τόπους και ανά γειτονιά αντίστοιχες επιτροπές καθώς και τις Λαϊκές Επιτροπές Γαζίου και Αλικαρνασσού. ΣταΧανιά πραγματοποιήθηκε μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο με συγκέντρωση στα Νέα Καταστήματα και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Χανίων.
Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν επίσης σε ΠύργοΤρίπολη,ΚόρινθοΣπάρτηΖάκυνθο, και Κέρκυρα, ενώ πικετοφορία πραγματοποιήθηκε στην Καλαμπάκα.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: