Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Γκάλοπ της Pulse RC : Πρώτος με πτώση των ποσοστών του ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 24 %.Ακολουθεί με άνοδο η Ν.Δ. στο 22,5 %.Το Κ.Κ.Ε βρίσκεται στο 5,5 % μαζί με τους Αν.Έλλην. και πιο πάνω από την ΔΗ.ΑΡΙ. που είναι στο 4,5 %.Στο 10,5 % οι αναποφάσιστοι.Σχολιάζει ο Red Star.


 Δημοσκόπηση της Pulse RC για την εφημερίδα "Το Ποντίκι" .

Με μια αναγωγή στους αποφασισμένους ,εξαιρώντας δηλαδή το 10,5 % των αναποφάσιστων προκύπτει ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ακουμπά το 27 % δηλαδή το ποσοστό που πήρε τον Ιούνιο του 2012.

Η Ν.Δ. είναι στο 25 % , 2 μονάδες κάτω από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και 4,5 μονάδες κάτω από τα ποσοστά των τελευταίων εκλογών.
Η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή φτάνει στο 15 % διπλασιάζοντας τα ποσοστά της και αντλώντας ψήφους από όλα τα αστκά κόμματα.Ας μας προβληματίσει το γεγονός ότι οι φασίστες φαίνεται να διατηρούν διψήφια ποσοστά.Το ΠΑ.ΣΟ.Κ και σε αυτή τη δημοσκόπηση φαίνεται να έχει μικρή άνοδο που το οδηγεί στο 8,5 % περίπου δηλαδή 4 μονάδες κάτω από τον Ιούνιο.

Το Κ.Κ.Ε φτάνει και ξεπερνά οριακά το 6 % έχοντας μια μικρή άνοδο 1,5 μονάδας που καταγράφεται και σε άλλα γκάλοπ αλλά σαφέστατα ακόμα έχει δρόμο για να ξαναφτάσει το 7,5 % του 2009 και ακόμα περισσότερο το 8,5 % του Μάη του 2012.Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι ανεβαίνει έστω και λίγο και την ίδια στιγμή ανεβαίνει και η δημοτικότητα της Γ.Γ. Αλέκας Παπαρήγα.

 Στο 6 % οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πέφτουν 1,5 % σε σχέση με τον Ιούνιο  ,στο 5 % η Δημοκρατική Αριστερά που χάνει και αυτή μια μοάδα περίπου σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012.Στο 7-7,5 % τα λοιπά κόμματα.

Η συγκυβέρνηση συγκεντρώνει αθροιστικά 38,5 % και αν και έχει άνοδο σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις είναι περίπου 10 % κάτω από τα ποσοστά των τελευταίων εκλογών ( τα 3 κόμματα μάζεψαν 48 %).

Παρακάτω οι δημοτικότητες των πολιικών αρχηγών.


Red Star

8 σχόλια:

Αντιφών είπε...

Και αυτή η δημοσκόπηση και οι προηγούμενες δύο (με τις ισοπαλίες των δύο) ''ανταποκρίνονται'' στο κλίμα της γενικότερης κοινωνικιοπολιτικής ασάφειας. Βλέπουμε να μειώνεται η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (δικαιώνοντας τον προβληματισμό μου). Τα πράγματα δεν πάνε γενικώς καλά, και το κυριότερο είναι αυτή η ασάφεια, η θολούρα που επικρατεί σε όλο το πολιτικό και κοινωνικό φάσμα. Το μούδιασμα της κοινωνίας είναι χαρακτηριστικό, ενώ η περιρρέουσα αμηχανία των λαϊκών στρωμάτων δεν επιτρέπει αισόδοξες ή απαισιόδοξες προβλέψεις.

Η Χρυσή Αυγή, επιμένω, γιγαντώνεται κοινοβουλευτικά, αλλά χάνει κινηματικά, στο δρόμο. Κανείς νοήμων άνθρωπος (ακόμη και δεξιός ή αντιδραστικός) δεν μπορεί να ταχθεί και να αναλωθεί, τουλάχιστον επί μακρόν, σε μία άνευ περιεχομένου μισαλλοδοξολατρία.

Όσον αφορά το ΚΚΕ, τα πράγματα -κατ' εμέ πάντα!- δεν πάνε ούτε καλά ούτε άσχημα, και αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό, κατ'εμέ πάλι (!). Στο συνέδριο πιστεύω ότι κρίνεται το μέλλον του κόμματος, όπως το ξέρουμε τουλάχιστον. Και πάλι η εκτίμηση βαρύνει τον γράφοντα!

Μόνη ελπίδα αυτή τη στιγμή φαντάζει μόνο η οργανωμένη ριζοσπαστική αριστερά, ανεξαρτήτως κόμματος, έξω-, έσω- ή αντί-, ο αντιφασιστικός αγώνας κ.λπ.


Υ.Γ. Στις «7 ερωτήσεις» γίνονται σχόλια; Γιατί στην Ιωαννίδου, έκανα ένα εκτενές σχόλιο και για κάποιο λόγο μού έβγαλε σφάλμα. Το λάθος μου είναι ότι δεν είχα προετοιμάσει το σχολιασμό σε .doc, με αποτέλεσμα να χάσω όλο το κείμενο. Δεν ξέρω αν είναι κλειδωμένα τα σχόλια για αυτήν την ενότητα ή έγινε εξαιτίας κάποιο σφάλματος στο συστήμα.

admin είπε...

κανένας στην κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων και τις λεπτομερείς αναλύσεις. Το ζήτημα είναι αν θα ανατρέψουμε την κυβέρνηση και όχι να γίνουμε εκλογολόγοι.
Δυστυχώς το ΚΚΕ συνεχίζει να παίζει τον ρόλο του διασπαστή , αφήνοντας την κυβέρνηση και τους φασίστες ανενόχλητους. Την στιγμή της κοινωνικής πόλωσης και του χωρίσματος των στρατοπέδων της κοινωνίας πριν την τελική μάχη, οι αριστερίστικες αερολογίες του ΚΚΕ δεν αφήνουν να συγκροτηθούν οι δυνάμεις που μπορούν να επιβάλουν την ανατροπή.

Red Star είπε...

@iteanet

Δηλαδή να υποθέσω πως αν το ΚΚΕ γίνει συνιστώσα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α λύθηκε το πρόβλημα της εξουσίας και των φασιστών.

Κάπου πρέπει να σε προβληματίζει πως στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν μπορούν να συννεοηθούν μεταξύ τους οι του αριστερού ρεύματος με τους Προεδρικούς και τους πασοκογενείς και να αφήσεις το ΚΚΕ από έξω...

Αντιφών είπε...

@iteanet:

«κανένας στην κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων και τις λεπτομερείς αναλύσεις.[...]»

Ενδιαφέρομαι εγώ, και άρα το κανένας δεν παίζει.

«[..]Το ζήτημα είναι αν θα ανατρέψουμε την κυβέρνηση και όχι να γίνουμε εκλογολόγοι.»

Το ζήτημα του καθενός, είναι προσωπικό, και ναι κάποιοι μπορεί να γουστάρουν να είναι εκλογολόγοι, άλλοι δικομανείς κ.λπ.
Το να ανατρέψουμε την κυβέρνηση δεν λέει κάτι από μόνο του. Μάλλον, από μόνο του δεν λεέι τίποτα. Το θέμα είναι προς τα πού προσανατολίζεται ο εκάστοτε «ανατροπέας».

«[...] Δυστυχώς το ΚΚΕ συνεχίζει να παίζει τον ρόλο του διασπαστή , αφήνοντας την κυβέρνηση και τους φασίστες ανενόχλητους.»

Ακόμη και αυτό να γίνεται -που κατ' εμέ δεν γίνεται- ο ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της «μη διάσπασης» έχει μετεξελιχθεί σε γραφείο πολιτικών και ιδεολογικών συνοικεσίων. Μάλιστα, τώρα τελευταία οι δουλειές του ανοίξανε και στο εξωτερικό, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (στο βόρειο, όχι νότιο, ημισφαίριο). Ξεκαθάρα πράγματα, οι ριζοσπάστες αριστεροί δεν επιθυμούν και δεν μπορούν να επιθυμούν την επιστροφή στο '80 ή το 2004.

jorje7 είπε...

Η λογικη πολλων 'αριστερων' του να πεσει η κυβερνηση με εχει αηδιασει...(αλλαγη κυβερνησης προτεινει και η ΧΑ...)
Τα αναγαγουν ολα στην αντικατασταση και μονο μιας κυβερνησης.
Και εχουν πονταρει τοσα πολλα στις καρεκλες και τα υπουργικα κουστουμακια που ειναι ΑΠΩΝ απο καθε δρομο, χωρο δουλειας και γειτονια. Φυσικα το οτι περιμαζεψαν την πλειονοτητα της σαπιλας του παλαιου ΠΑΣΟΚ, σε επιπεδο στελεχων και συνδικαλιστικων μελων δεν φαινεται να ενοχλει ιδιαιτερα ε;; Ειπαμε αλλαγη κυβερνησης...οχι ομως πολιτικης, ουτε καλα καλα προσωπων πλεον(οχι οτι εχει καμια φοβερη αξια μια τετοια αλλαγη παντως>)

Ακομα και μικρες ομαδες του σοσιαλιστικου/κομμουνιστικου χωρου πλεον κατεβαζουν πιο πολυ κοσμο απο την αξιωματικη αντιπολιτευση

Οσο λοιπον ο νεος ηγετης του νεου πασοκ κανει ταξιδακια στον Σοιμπλε, την Αμερικη οπου δηλωνει θαυμαστης του Ομπαμα και διαφορα αλλα χαριτωμενα...το 'διασπαστικο' ΚΚΕ, οι φιλοι του και τα μελη του δινουν οτι μπορουν στην αφυπνιση και αντεπιθεση του λαου οχι για νατροπη μιας κυβερνησης αλλα ενος συστηματος εκμεταλευσης

υγ.Φυσικα αγωνα κανουν και πλειαδα οργανωσεων οπως ΚΚΕ(μ-λ), ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ ειτε συμφωνω ιετε διαφωνω μαζι τους

Red Star είπε...

@ Αντιφών , το έχω πάθει και εγώ, δυστυχώς το blogger δεν δέχεται μεγάλα σχόλια (δεν θυμάμαι μέχρι πόσους χαρακτήρες μπορούμε) μάλλον για λόγους σπαμ, οπότε καλό είναι να σπάμε τα σχόλια σε μικρότερα για να αποφεύγουμε να χάνονται.

Την έχω πατήσει παρόλα που το ήξερα 2,3 φορές παλιότερα και τελικά βαρέθηκα να τα ξαναγράψω...!

Αντιφών είπε...

@ Red Star:

Κρίμα! Ήταν ένα δισέλιδο «βελούδινο» κράξιμο των ΠΡ.ΟΙΚΟ.

Τζουινάτ Χρήστος είπε...

Δεν πάει καιρός που το Κ.Κ.Ε. ήταν ένα συστημικό ρεφορμιστικό και με κοινοβουλευτικές αυταπάτες κόμμα.Τώρα είναι αριστερίστικο.Για να σοβαρευτούμε ένα ριζοσπαστικό κόμμα έχει καθήκον να κοιτάει συχνά στον καθρέφτη και να μαθαίνει και από τα λάθη του και πρέπει φυσικά να παίρνει και υπ'όψην του ένα σωρό παράγοντες για να διαμορφώσει την ταχτική του.Το οτι σε μία τόσο οξυμένη περίοδο χρησιμοποιεί πιο προωθημένα συνθήματα,κατά την γνώμη μου, είναι λογικό .Στην τελική αντικατοπτρίζει τις εσωτερικές διεργασίες αλλά και την δυναμική των μελών του.Σημασία έχει οτι σταθερά προσανατολίζεται στην αλλαγή εξουσίας και όχι κυβέρνησης.