Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν-Ο Σημίτης στηρίζει Παπανδρέου με γερμανικά επιχειρήματα




Στήριξη στο Γιώργο Παπανδρέου παρέχει επί της ουσίας ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, υποστηρίζοντας ότι το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη θα κριθεί το πολύ μέχρι το 2014.
Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο κ. Σημίτης επισημαίνει ότι θα πρέπει να αποφύγουμε με κάθε τρόπο την έξοδό μας από το ευρώ.
«Χρειάζονται έκτακτες διαδικασίες και έκτακτη προσπάθεια για να βγει η Ελλάδα από την κρίση» τονίζει ο κ. Σημίτης, σημειώνοντας ότι μπορεί μεν να μην υπάρχει ρήτρα αποπομπής μιας χώρας από την ευρωζώνη, αλλά «μόνον όσοι εθελοτυφλούν μπορούν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει κίνδυνο».

Επίσης, ο κ. Σημίτης αναφέρει ότι θα πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία την έξοδό μας από το ευρώ, γιατί κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό. Μάλιστα, αναφέρει ότι η επιστροφή στη δραχμή θα σημάνει μεγάλες απώλειες στην περιουσία των Ελλήνων, καθώς «σε μια τέτοια περίπτωση ένα ευρώ θα αντιστοιχεί σε εξακόσιες δραχμές ή και πολύ παραπάνω».
Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, οι χώρες που δεν θα αντιμετωπίσουν επαρκώς τις δυσκολίες τους θα ενταχθούν σε μια διαδικασία ελεγχόμενης χρεοκοπίας.
Κάτι τέτοιο, υποστηρίζει, θα σημάνει και την οικειοθελή «αναστολή» της συμμετοχής της χώρας που χρεοκοπεί στην Ευρωζώνη.
Μάλιστα, ο ίδιος προειδοποιεί ότι η ελεγχόμενη χρεοκοπία με την «αναστολή» από το ευρώ θα γίνει με υποσχέσεις για σύντομη επιστροφή στο ενιαίο νόμισμα. Κάτι τέτοιο όμως, προσθέτει, θα είναι εξίσου δραματικό με την περίπτωση μη ελεγχόμενης χρεοκοπίας.
«Ο χρόνος που μας μένει για να αποφύγουμε την έξωση είναι το πολύ τρία περίπου χρόνια και με την προϋπόθεση ότι δεν θα συμβεί στο μεταξύ κάποιο ατύχημα» αναφέρει.


ΠΗΓΗ- WWW.NEWSCODE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: