Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Με «εργατική εξουσία» ή και... χωρίς εξουσία;



Σε κάποιο από τα προηγούμενα φύλλα του ΠΡΙΝ, είδαμε αναλύσεις σύμφωνα με τις οποίες«κλονίζεται ο νόμος της αξίας». Αφού κλόνισαν το νόμο της αξίας, βλέπουμε τώρα το ΝΑΡ να κλονίζει και το ίδιο το δικό του, έτσι κι αλλιώς αντιμαρξιστικό - αντιλενινιστικό, σχήμα, περί εργατικής εξουσίας χωρίς δικτατορία του προλεταριάτου. Και όχι μόνο να το κλονίζει αλλά κάποτε να το εξοβελίζει απροκάλυπτα, αντικαθιστώντας το με σχήματα παρμένα κατευθείαν από τις ιδεολογικές προθήκες του Αναρχισμού.
Και ιδού «ο εν λόγω κλονισμός» μέσα από μια μικρή, πολυαγαπημένη λεξούλα των διαφόρων «αντιεξουσιαστών», τις αναφορές των οποίων με καιροσκοπική ελαφρότητα προσπαθούν να κολακεύσουν (ακολουθώντας τα χνάρια του Αλαβάνου, της ΚOΕ, του Τσίπρα κ.α.). Μια μικρή λεξούλα σε κάποια παράγραφο, που καταλήγει με μια φράση - σλόγκαν, περί αντικατάστασης του καπιταλισμού με μια «κοινωνία χωρίς καταπίεση, εκμετάλλευση και εξουσία»(!)
Διαβάζουμε λοιπόν στο ΠΡΙΝ (3 Απριλίου 2011), στη δισέλιδη παρουσίαση της «Εισήγησης στο Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ», με γενικό τίτλο «Αντικαπιταλιστική Απάντηση», τα παρακάτω διαφωτιστικά:
Η κρίση κ.λπ. έχει «σκληρό ανθεκτικό πυρήνα... κι αυτός βρίσκεται... στην τάση πτώσης της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Βρίσκεται με άλλα λόγια στο ιστορικό ανώτερο επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει στις μέρες μας η αντίθεση ανάμεσα στις παραγωγικές δυνάμεις και τις παραγωγικές σχέσεις κι η αντίθεση ανάμεσα στον κοινωνικό χαρακτήρα της παραγωγής και τον ατομικό χαρακτήρα της ιδιοποίησης του κοινωνικού πλούτου, διαμορφώνοντας την υλική βάση και δυνατότητα για την αντικατάσταση του καπιταλισμού, με μια κοινωνία χωρίς καταπίεση, εκμετάλλευση και εξουσία».
Με άλλα λόγια, οι θεωρητικοί του ΝΑΡ βλέπουν «στις μέρες μας» να διαμορφώνεται η «υλική βάση και δυνατότητα» για την «αντικατάσταση του καπιταλισμού με μια κοινωνία χωρίς καταπίεση, εκμετάλλευση και εξουσία...». Με τέτοιου βάθους επιστημονικές αναλύσεις που κάνουν σκόνη και τον Μαρξ και τον Λένιν και οτιδήποτε έχει σχέση με τον μαρξισμό - λενινισμό, οι θεωρητικοί αυτοί δείχνουν πως διαθέτουν τα εφόδια, να (ξε)περάσουν γρήγορα όλες τις... τάξεις, με... Α.



Πηγή:Λαϊκός Δρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: