Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΤΡΟΦΗ - Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στην Αθήνα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα η επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στην Αθήνα, για επαφές με τους Οικολόγους Πράσινους.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν η Μόνικα Φρασόνι, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και πρώην συμπρόεδρος της ομάδας των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο, η Βούλα Τσέτση, γενική γραμματέας της ομάδας των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο και ο Χρήστος Δουλκερίδης, ελληνικής καταγωγής Πράσινος υπουργός στέγασης στην τοπική κυβέρνηση των Βρυξελλών και περιφερειακός γραμματέας του Ecolo, του Πράσινου κόμματος στο γαλλόφωνο Βέλγιο.

Στο πλαίσιο των επαφών τους στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των Ευρωπαίων Πράσινων είχαν συνάντηση γνωριμίας με το νεοεκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη, όπου συζητήθηκαν οι δυνατότητες να αξιοποιήσει η νέα δημοτική αρχή την εμπειρία από τη συμμετοχή των Πράσινων στη διοίκηση άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών.
Στη συνέχεια είχαν συνάντηση εργασίας με την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων, όπου ενημερώθηκαν για την κατάσταση στη χώρα μας και τη θετική δυναμική που αναπτύσσεται για το πράσινο κίνημα μετά τα θετικά αποτελέσματα στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Με τη σειρά τους παρουσίασαν τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό πράσινο κίνημα, σκιαγραφώντας και επιτυχημένες οργανωτικές πρακτικές από την εμπειρία άλλων πράσινων κομμάτων.
Ακολούθησε συνάντηση με νεοεκλεγμένους πράσινους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους από όλη την Ελλάδα όπου, παράλληλα με την εμπειρία των πρόσφατων εκλογών, παρουσιάστηκαν οι διεθνείς θεσμοί συνεργασίας των πράσινων αυτοδιοικητικών και έγινε γόνιμη συζήτηση για τα επόμενα βήματα και τις υψηλές απαιτήσεις που πρέπει πλέον να αντιμετωπίσουμε.
Σε δηλώσεις τους πριν την αναχώρηση, οι εκπρόσωποι των Ευρωπαίων Πράσινων τόνισαν τη συνεχιζόμενη αλληλεγγύη προς χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία. Τόνισαν επίσης την ανάγκη να αλλάξει η ευρωπαϊκή πολιτική και, παράλληλα με τις απαιτούμενες βαθιές τομές στη χώρα μας, να δοθεί έμφαση στην ταυτόχρονη διέξοδο από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση με βάση την πρόταση για ένα Πράσινο NewDeal.

Δεν υπάρχουν σχόλια: