Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

"Υποκριτική η συζήτηση για το πόθεν έσχες των βουλευτών"

Πέρα για πέρα υποκριτική» χαρακτήρισε το ΚΚΕ τη συζήτηση σχετικά με την αντιμετώπιση της διαφθοράς, το πόθεν έσχες των βουλευτών και τα οικονομικά των κομμάτων. Όπως τόνισε η κοινοβουλευτική του ομάδα «εάν ήθελαν ο έλεγχος του "πόθεν έσχες" να είναι έστω και στοιχειωδώς ουσιαστικός, τότε θα δέχονταν τις προτάσεις που επανειλημμένα έχει κάνει το ΚΚΕ στην Βουλή».Όπως σημειώνει «η διαφθορά και η διαπλοκή έχουν συγκεκριμένες αιτίες. «Είναι φαινόμενα σύμφυτα με το άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα, συμβαδίζουν με την κυριαρχία του κεφαλαίου και το κυνήγι του κέρδους».


Για τη δημοσιοποίηση τέλος των οικονομικών του ΚΚΕ και των άλλων κομμάτων της Βουλής, η κοινοβουλευτική ομάδα δήλωσε ότι «με πρόσχημα τα οικονομικά θέλουν τα ονόματα των μελών, των φίλων, των οπαδών του κόμματος.

Το ΚΚΕ προτείνει να γίνουν ονομαστικές οι ανώνυμες μετοχές των εταιριών, οι τίτλοι του δημοσίου και τα άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα, να γίνεται έλεγχος στην εξαγωγή κεφαλαίων από τη χώρα και να καταργηθούν το φορολογικό, τραπεζικό, εμπορικό και επιχειρηματικό απόρρητο, ώστε να μπορεί να γίνεται έστω και στοιχειώδης έλεγχος των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια της διαπλοκής.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: