Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ! ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ,ΥΠΗΡΧΕ ;


Έξω απο το Ζάππειο Μέγαρο έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες , προκειμένου να διαδηλώσουν  την ώρα που θα πραγματοποιείται ο  διάλογος για την αγροτική οικονομία. Οι αγρότες αποφάσισαν να εντείνουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις και να κατέβουν στο Ζάππειο κυρίως έπειτα από τον αδιέξοδο διάλογο με την   υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή η οποία την Κυριακή επανέλαβε ότι δεν υπάρχει «σάλιο» στα κρατικά ταμεία για οικονομικές ενισχύσεις.
Με αφορμή λοιπόν, την έναρξη της διαβούλευσης, οι αγρότες κυρίως από το μπλόκο της Θεσσαλίας, της Νίκαιας αλλά και από άλλες περιοχές θα προχωρήσουν σε διαδήλωση στο Ζάππειο. Στην κινητοποίηση θα παρευρεθούν και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προκειμένου να εκφράσουν την συμπαράσταση τους.

Στη συνάντησή της με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών, η υπουργός είπε ότι αν και δεν υπάρχουν άμεσα τα χρήματα, «υπάρχει δυνατότητα να εξοικονομηθούν πόροι και να ενισχυθεί το αγροτικό εισόδημα με θεσμικές παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα». Μετά τη συνάντηση οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους, προχωρώντας στον αποκλεισμό Τελωνείο και οδικών αρτηριών.


Πηγή:www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: