Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την απεργία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών





Το ΚΚΕ δηλώνει την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του στην  απεργία που κήρυξε ο    Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και απαιτεί την άμεση ικανοποίηση των καθ' όλα δίκαιων αιτημάτων τους, που αφορούν στη διασφάλιση των πιο βασικών εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Η κατάσταση που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία των παικτών εργαζομένων είναι δύσκολη. Σε πλήρη αντίθεση με την επιλεγμένη εικόνα που καλλιεργούν και προβάλλουν τα ΜΜΕ, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και εκμεταλλεύονται το χώρο της καλαθοσφαίρισης, οι περισσότεροι παίκτες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους είναι ανασφάλιστοι, δεν έχουν καμία σύμβαση εργασίας και αρκετοί είναι απλήρωτοι και όμηροι των επιχειρήσεων.
Οι ευθύνες βαραίνουν πρώτα απ' όλα τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που συνειδητά παρέδωσαν το μπάσκετ και γενικότερα τον αθλητισμό στην κερδοσκοπία των μεγαλοεπιχειρηματιών και στα μεγάλα συμφέροντα. Είναι απαράδεκτη και αυταρχική η θέση των εκπροσώπων των επιχειρηματιών, ότι δε δέχονται να συζητήσουν με τους καλαθοσφαιριστές που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Ακόμη χειρότερη είναι η στάση της κυβέρνησης που κρύβεται πίσω από αστεία προσχήματα, δεν παίρνει θέση στα αιτήματα και αρνείται τη λήψη άμεσων μέτρων.
Το ΚΚΕ απαιτεί από τον Υπουργό Πολιτισμού να ικανοποιήσει χωρίς καθυστέρηση τα αιτήματα του ΠΣΑΚ.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αθλητές και τη νεολαία, να σταθούν αλληλέγγυοι με τους απεργούς. Ο δρόμος της αγωνιστικής διεκδίκησης και της συλλογικής δράσης, της αλληλεγγύης, αποτελεί μονόδρομο για όλους τους εργαζόμενους και στον αθλητικό χώρο, για να υπερασπιστούν τις εναπομείνασες κατακτήσεις των περασμένων δεκαετιών, να αποκρούσουν τα χειρότερα μέτρα να διεκδικήσουν, να κατακτήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: