Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Προκήρυξη ΝΑΡ-νΚΑ για το Πολυτεχνείο


ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ
ΜΕ ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Πολυτεχνείο 2009, ένα μήνα μετά την ανάληψη της κυβερνητικής διαχείρισης από το ΠΑΣΟΚ, η ζωντανή μνήμη της εξέγερσης συνδέεται άμεσα με τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του περσινού Δεκέμβρη, με τις πρώτες αντιδράσεις των εργαζομένων στη συντηρητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ στα λιμάνια και στους απολυμένους. Σήμερα που στο όνομα, αλλά και εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης είμαστε στο στόχαστρο ενός νέου κύματος αντιδραστικών αλλαγών στην εργασία, στην παιδεία, στις λαϊκές ελευθερίες και η νεολαιίστικη και εργατική δυσαρέσκεια υποβόσκει, το ανατρεπτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου επιστρέφει με νέους όρους στους σημερινούς αγώνες για παιδεία-εργασία- δημοκρατία, στη μάχη για την αριστερά των κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων, της αντικαπιταλιστικής επανάστασης - κομμουνιστικής απελευθέρωσης.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της συναινετικής αντιπολίτευσης της ΝΔ (στηρίζουμε την κυβέρνηση στα επώδυνα μέτρα δήλωσε ο Κ. Καραμανλής), την κάλυψη και ευθυγράμμιση του υποταγμένου κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, και στο πλαίσιο των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων της Ε.Ε., κλιμακώνει την επίθεση: Προϋπολογισμός σκληρής λιτότητας με πάγωμα -στην ουσία- των μισθών, απολύσεις, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, νέα αντιασφαλιστική επίθεση, ιδιωτικοποιήσεις, νέοι φόροι και αντεργατικά μέτρα, αντιδραστική επίθεση με την εφαρμογή της «αξιολόγησης» με βάση τις ανάγκες της αγοράς σε ΑΕΙ – ΤΕΙ αλλά και συνολικότερα στην εκπαίδευση, την αναγνώριση των κολλεγίων και των ΚΕΣ, την ένταση της καταστολής όπως φάνηκε από την επιχείρηση των ΜΑΤ στα Εξάρχεια και την καταδίκη της απεργίας των λιμενεργατών σε παράνομη.

Η κυβέρνηση και οι κυρίαρχες δυνάμεις εμφανίζουν αυτή την πολιτική σαν «αναγκαία» για να βγούμε από την κρίση! Ας μην παριστάνουν τους…ανήξερους! Η κρίση δεν έπεσε από τον ουρανό. Την δημιούργησε η πολιτική που στηρίζεται στο κέρδος, την ελευθερία των αγορών, τις ιδιωτικοποιήσεις, την μόνιμη λιτότητα, την όλο και πιο βάρβαρη εκμετάλλευση του ανθρώπου και της φύσης. Αυτή η πολιτική που ακολούθησαν πιστά όλες οι δεξιές και «κεντροαριστερές» κυβερνήσεις, είναι που μπήκε σε κρίση. Και τη συνέχιση αυτής της πολιτικής μας επιβάλλουν σαν δρόμο εξόδου από αυτήν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: