Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Σε συγκέντρωση των ΚΟ ΜΜΕ της KOA του ΚΚΕ μίλησε ο Γ. Γκιόκας.

Καμία ανοχή, καμία αναμονή, ο λαός να μη στοιχηθεί πίσω από τη διαπραγμάτευση καθώς δε γίνεται για το συμφέρον του, ούτε για την ανάκτηση των απωλειών, αλλά για το κεφάλαιο τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής μιλώντας σε συγκέντρωση τωνΚομματικών Οργανώσεων ΜΜΕ της ΚΟΑ του ΚΚΕ. 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν κατάργησε το μνημόνιο, ούτε τους εφαρμοστικούς νόμους και συμφώνησε στην επέκταση του προγράμματος. Έδωσε κάποια ψίχουλα για την ακραία φτώχεια και μετέθεσε στο μέλλον και κατόπιν συμφωνίας με τους δανειστές και το κεφάλαιο τις προεκλογικές της διακηρύξεις, σημείωσε.

Ο Γ. Γκιόκας υπογράμμισε πως η τρομολαγνία περί "grexit" και ατυχήματος χρεωκοπίας εξυπηρετεί την κυβέρνηση για την προετοιμασία νέων αντιλαϊκών μέτρων. Επενδύει στο φόβο ακολουθώντας την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων, καλλιεργεί τη μείωση των λαϊκών απαιτήσεων.
Αναφερόμενος στον εσωτερικό δανεισμό στον οποίο έχει καταφύγει η κυβέρνηση, ο Γ. Γκιόκας σημείωσε ότι ενδέχεται να επεκταθεί και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι σε επιφυλακή διότι μπορεί να βάλουν χέρι σε διαθέσιμα ταμείων που οδηγούν σε μείωση παροχών.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση αποδέχεται τους αντιλαϊκούς κανόνες της ΕΕ. Σε αυτό το πλαίσιο θα είναι η συμφωνία, όπως λέει. Αποδέχεται το χρέος και την πληρωμή του από το λαό, ενώ βασικός της στόχος είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που σημαίνει νομιμοποίηση και επέκταση των μέτρων.
Ο Γ. Γκιόκας, ανέφερε ότι δεν είναι σικέ αλλά υπαρκτή η διαπραγμάτευση και όπως και αν καταλήξει, θα οδηγήσει σε αντιλαϊκά μέτρα αφού το περιεχόμενο της είναι βαθιά αντιλαϊκό και γίνεται με ανισότιμους όρους. Πρόκειται για διαπάλη καπιταλιστικών κρατών σε συνθήκες βαθιάς κρίσης για το ποιος θα έχει τις λιγότερες ζημιές υπογράμμισε. Υπάρχει όξυνση της κόντρας μεταξύ των γερμανικών μονοπωλίων που είναι κερδισμένα και των μονοπωλίων άλλων χωρών διότι άνοιξε η ψαλίδα μεταξύ τους.
Ανέφερε ότι η χαλάρωση που ζητά η κυβέρνηση δεν είναι για μισθούς και για συντάξεις, αλλά για να εξασφαλιστούν αναπτυξιακά πακέτα για το κεφάλαιο.
Ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα, τόνισε ο Γ. Γκιόκας. Πρέπει να οργανώσει την πάλη του για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και πρόσθεσε ότι σε συνθήκες κρίσης είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Τέτοιος πόλεμος είναι στην Ουκρανία και στη Μ. Ανατολή.
Τέλος, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και το σύστημα των μίντια αλληλοστηρίζονται με κάποιες διαφοροποιήσεις. Με τους κανόνες διαφάνειας που προβάλλει η κυβέρνηση αυτό που επιχειρείται είναι η μοιρασιά της πίτας και η συγκέντρωση των ΜΜΕ, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: