Παρέμβαση του Δήμου Ικαρίας

Στο θέμα των νέων καταστροφών στο οδικό δίκτυο της Ικαρίας επανέρχεται η Δημοτική Αρχή, με επιστολή της προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το υπουργείο Εσωτερικών, μετά το προηγούμενο σχετικό έγγραφο (Αρ. Πρωτ.:182- 12/01/2015).
Η Δημοτική Αρχή Ικαρίας ενημερώνει ότι από χθες νέες έντονες βροχοπτώσεις πλήττουν το νησί της Ικαρίας, με αποτέλεσμα οι ήδη πληγείσες υποδομές να δέχονται την χαριστική βολή.

Όπως τονίζει στην επιστολή του ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος «λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, καταστράφηκε το μεγαλύτερο μέρος του χωμάτινου αγροτικού και δασικού οδικού δικτύου, ενώ σοβαρές βλάβες υπάρχουν ακόμη και στο ασφάλτινο οδικό δίκτυο του νησιού. Σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, μετά από κατολισθήσεις και υποχωρήσεις των πρανών αντιστήριξης των δρόμων και απαιτούνται άμεσα κατασκευές μεγάλων τοιχίων.
Τα συνεργεία του δήμου εργάζονται από το πρωί κάτω από αντίξοες συνθήκες, όμως για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το ταχύτερο δυνατό τις σοβαρές καταστροφές του οδικού δικτύου έχουμε ζητήσει (ιδιαίτερα στη Βόρεια Ικαρία) τη συνδρομή ιδιόκτητων μηχανημάτων έργου.
Σας είναι γνωστό και από το προγενέστερο έγγραφό μας, στο οποίο δεν δόθηκε καμιά απάντηση ούτε καν απορριπτική, ότι οι οικονομικές δυνατότητες του δήμου μας είναι περιορισμένες και για το λόγο αυτό παρακαλούμε να συμβάλετε οικονομικά στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Σε αυτή την κατεύθυνση αιτούμαστε όπως εγκριθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο Δήμο Ικαρίας 100.000 ευρώ. Ή όπως μας υποδείξετε άλλο τρόπο, που εσείς εκτιμάτε ως προσφορότερο για να αντιμετωπιστεί η σοβαρότητα της κατάστασης.
Σε αναμονή των ενεργειών σας
Ο δήμαρχος Ικαρίας
Στέλιος Σταμούλος».
Πηγή : 902.gr