Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Αποδυνάμωση ή ενίσχυση του ΚΚΕ και της ελπίδας για την ανατροπή της ολιγαρχίας που μας εξουσιάζει ; Επίκαιρο σχόλιο του Red Star.


Το προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά δεν μου προκαλεί καμιά έκπληξη. Αποδεικνύει πως οι δεξιοί πολιτικοί είναι εντελώς δογματικοί και συντηρητικοί ,"παίζουν" με τον φόβο και τον μικροαστισμό του Έλληνα πολίτη.



Ο Σαμαράς προσπαθεί μέσα από το σποτ αυτό να πείσει τα παιδιά που παίζουν μπάλα (δηλαδή τους συντηρητικούς γονείς τηλεθεατές) ,πως ναι μεν τα πράγματα είναι δύσκολα για την πατρίδα και τον λαό αλλά στο βάθος του τούνελ υπάρχει φως γιατί η Νέα Δημοκρατία κυβερνά με το σωστό τρόπο.

Η αλήθεια είναι όμως πως από το τέλος του εμφυλίου και μετά την Ελλάδα την κυβερνούν αποκλειστικά τα κόμματα του καπιταλισμού, δεξιά, κεντρώα, σοσιαλδημοκρατικά με τα διάφορα δεκανίκια τους.Μέχρι και η ακροδεξιά πήρε την εξουσία 7 χρόνια με το στρατιωτικό πραξικόπημα.

Ο Σαμαράς είναι ένας μονολιθικός πολιτικός που θέλει να διατηρήσει την ολιγαρχία των μερικών δεκάδων Ελλήνων καπιταλιστών που απομυζούν τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα.

Ο άλλος δρόμος δεν μπορεί να είναι αυτός που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να συνεχίσει μια πορεία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντός του ΝΑΤΟ. Οι διαπραγματεύσεις που τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το ίδιο συντηρητικές με αυτές που έταζε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο πριν 3 χρόνια.

Όσο και αν θέλουν να παίζουν την ίδια μονότονη κασέτα ότι το ΚΚΕ δήθεν δεν είναι προοδευτικό κόμμα, δεν έχει εκσυγχρονιστεί, δεν θέλει να δώσει άμεσες λύσεις στα προβλήματα του λαού, η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά είναι λόγια εντυπωσιασμού και λόγια του αέρα.

Με απλά λόγια το ΚΚΕ δίνει διέξοδο και ελπίδα στο λαό σε μια κρίσιμη για αυτόν καμπή.Προοδευτική διέξοδο που θα διασφαλίσει σε αυτή και τις επόμενες γενιές μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. 

Ήρθε η ώρα να πληρώσει η οικονομική ολιγαρχία, ήρθε η ώρα ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του με τη Λαϊκή Συμμαχία και να χαράξει το δρόμο προς το σοσιαλισμό. Τα διδάγματα από τα λάθη του παρελθόντος (του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού) θα βοηθήσουν τον λαό να τα τα καταφέρει.

Γιατί να αποδυναμώσουμε και άλλο το ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές χαρίζοντας την ψήφο μας σε δυνάμεις που αυτοχαρακτηρίζονται αριστερές, αλλά έχουν ένα θολό πρόγραμμα εντός της Ε.Ε. του ΝΑΤΟ ,ένα πρόγραμμα που γλυκοκοιτά η ντόπια και ξένη ολιγαρχία ;

Η Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ μαζί με τα διάφορα δεκανίκια τους δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο να κυβερνήσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένο πως θα κερδίσει με άνεση αυτές τις εκλογές. Αυτό που μένει να δούμε είναι πόσο ισχυρό ή ανίσχυρο θα είναι το ΚΚΕ για να ασκήσει αντιπολίτευση.

Μετά την αποχώρηση από την κάλπη ,κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται ! Ας το θυμόμαστε αυτό και ας κάνουμε αυτό που προστάζει η καρδιά και το μυαλό μας , χωρίς να μας επηρεάζουν τα γκάλοπ της πόλωσης και της δήθεν μάχης των 2 πρώτων κομμάτων.

40 χρόνια η ίδια ιστορία με τον δικομματισμό Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ, τα ίδια διλήμματα ,κουραστήκαμε πια, ΚΚΕ δυνατό η ελπίδα είναι εδώ, σε μας που θα ρίξουμε τη κατακόκκινη ψήφο. 

Red Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: