Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Μάχη για να «βουλιάξει» το Σύνταγμα την 1η του Νοέμβρη !



Η επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου θα κριθεί από τη δουλειά εργάτη τον εργάτη τις μέρες που απομένουν



Δέκα μέρες απομένουν για το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.Πλέον, όλο το βάρος πέφτει στην οργάνωση της δουλειάς, ώστε το Σάββατο, 1 Νοέμβρη, να βουλιάξει το Σύνταγμα από τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζόμενων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, νεολαίων και γυναικών.
Η επιτυχία της πανελλαδικής λαϊκής κινητοποίησης δεν εξαρτάται μόνο από τον εργατόκοσμο που θα μετακινηθεί οργανωμένα και με κάθε μέσο από την επαρχία, αλλά και από τη δουλειά που θα κάνουν τα συνδικάτα της Αττικής, ώστε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Σ' αυτήν την κατεύθυνση, τα σωματεία καταστρώνουν σχέδιο ανά κλάδο, περιοχή και επιχείρηση, ενώ τις τελευταίες μέρες ενισχύεται και η μαζική προπαγάνδιση του συλλαλητηρίου στο κέντρο και τις συνοικίες της Αθήνας.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του πανελλαδικού συλλαλητηρίου, η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας οργανώνει αύριο Παρασκευή, γλέντι αλληλεγγύης, στις 9 μ.μ., στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης (Πατησίων 252). Την Πέμπτη 30/10 θα κάνει πικετοφορία, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κυψέλης. Επίσης, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο διοργανώνει εκδήλωση για την ανεργία, με συναυλία και λαϊκό γλέντι από τα μέλη του Σωματείου Μουσικών Λέσβου, τη Δευτέρα 27/10, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Παλιού Εργατικού Κέντρου (Κομνηνάκη 43).
Οπως ανακοίνωσε χτες η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, τα σωματεία και οι φορείς που αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο και συνδιοργανώνουν την πανελλαδική κινητοποίηση, έφτασαν χτες τα 745.
Οι καινούριες αποφάσεις αφορούν τις παρακάτω συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς: Ενωση Ιατρών Αθήνας (ΕΙΝΑΠ), Ενωση Ιατρών Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ», Σωματείο Εργαζομένων Ευρωκλινικής Αθηνών και Ευρωκλινικής Παίδων, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου, Σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων Τρικάλων, ΠΕΤ - ΟΤΕ Ακαρνανίας, Συνδικάτο Εργαζομένων ΕΚΒΑΑ (πρώην ΙΓΜΕ), Σωματείο Μουσικών Λέσβου, Συνεταιρισμός Ρ/Τ ΠΡΟΟΔΟΣ, Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).
Επίσης, αποφάσεις πήραν οι Σύλλογοι φοιτητών ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, Μαθηματικού Αθήνας, Γεωλογικού ΑΠΘ, Ιστορικού - Αρχαιολογικού ΑΠΘ, Οικονομικού Παν. Πάτρας, Μαθηματικού Παν. Πάτρας, Μηχανικών Υπολογιστών Παν. Πάτρας, οικότροφων εστίας Παν. Πάτρας και Σύλλογος σπουδαστών ΣΕΥΠ - ΤΕΙ Πάτρας.

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: