Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Σαν Σήμερα στο k.k.4ever.20 Δεκεμβρίου...Από το αρχείο του k.k.4ever οι ειδήσεις των τελευταίων ετών.Γράφει ο Red Star.

Σαν Σήμερα στο k.k.4ever. 
20 Δεκεμβρίου


 1989 : Ο Αμερικάνικος στρατός εισβάλλει στον Παναμά.



2009

 20 Δεκέμβρη 2009. 

Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση αναλαμβάνουν να εξυγιάνουν την ελληνική οικονομία χωρίς να έχουν καταφέρει να βάλουν οικονομική τάξη στα του οίκου τους. 

@@@ Υπερχρεωμένα στις τράπεζες και πλήρως εξαρτώμενα από την κρατική επιχορήγηση παραμένουν ΠαΣοΚ και Νέα Δημοκρατία, που αδυνατούν να εξορθολογίσουν τα οικονομικά τους, με αποτέλεσμα η λειτουργία τους να ζημιώνει πολλά εκατομμύρια ευρώ ετησίως τους έλληνες πολίτες. Σε μια περίοδο κατά την οποία οι οργανώσεις των δύο κομμάτων εξουσίας υπολειτουργούν, το ΠαΣοΚ και η ΝΔ είναι υποθηκευμένα στις τράπεζες, χρωστώντας περισσότερα από 130 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν λάβει ως προκαταβολή την κρατική επιχορήγηση, τουλάχιστον ως το 2016! 

2010

Στις 20 Δεκεμβρίου του 2010  το k.k.4ever δημοσιεύει το "Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και την ομιλία του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ."Και πάλι πέφτει μέσα...Παρακάτω το σχετικό σχόλιο.


@@@   Οι θριαμβολογίες του πρωθυπουργού είναι παράταιρες και οι θέσεις του παραπλανητικές.
Όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ, όπως και η δική του, οδηγούν τους λαούς στον όλεθρο για να προστατεύσουν την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Την ίδια στιγμή η κρίση βαθαίνει και οι ανταγωνισμοί τους οξύνονται.
Μονόδρομος για να προστατευθεί ο λαός από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, για τη δική του ευημερία είναι η συμμαχία και η πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ, για λαϊκή εξουσία.  

2011

 Η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ:

  
@@@  «Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της ΛΔ Κορέας και στο λαό της για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Εργατών Κορέας.
Ο λαός της ΛΔ Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στο δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που καιροφυλακτούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εντείνουν την επιθετικότητα και πληθαίνουν τους τυχοδιωκτισμούς τους κατά της ΛΔ Κορέας.
Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στα σχέδια αυτά. Στέκεται αλληλέγγυο με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Κόμματος Εργατών Κορέας και του κορεάτικου λαού».


2012

 Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Σαμαρά 20/12/2012

 @@@  Το πιο αποτελεσματικό κράτος που επιδιώκει η συγκυβέρνηση μαζί με την ΕΕ, σημαίνει κράτος πιο ικανό για να στηρίζει την υψηλή κερδοφορία και τα προνόμια των επιχειρηματικών ομίλων. Σημαίνει κράτος πιο άγριο στη φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων, στην εξόντωση των δικαιωμάτων τους  και στην καταστολή των αγώνων τους, την ίδια στιγμή η δημόσια Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια και οι δημόσιες υποδομές κατακρημνίζονται από τις δραστικές περικοπές και την έλλειψη προσωπικού.
Με βάση το πόσο θα συνεισφέρουν σ' αυτή την πολιτική θα αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι, κάτω από την τρομοκρατία της απόλυσης, της μετακίνησης, της μείωσης του μισθού. 

Ακόμα πιο παλιά...Σαν Σήμερα 20 Δεκέμβρη

1803
 Σαν σήμερα πριν 210 χρόνια, η Γαλλία παραδίδει επισήμως την κυριαρχία της Λουιζιάνα στις Η.Π.Α.Πριν γίνει αμερικανική πολιτεία, είχε υπάρξει ισπανική και γαλλική αποικία.

1989
Σαν σήμερα πριν 24 χρόνια, 27.500 Αμερικανοί στρατιώτες εισβάλλουν στον Παναμά. 

1996
"Βαρυποινίτες δεν είναι οι αγρότες όπως τους λέτε για να συκοφαντήσετε τους αγώνες τους. Βαρυποινίτισσα είναι η πολιτική σας."Αυτό υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκ Παπαρήγα στο διάλογο που είχε σήμερα στη Βουλή με τον υπουργό Γεωργίας Στέφανο Τζουμάκα.

2001
Για άλλη μια φορά και στη σημερινή Ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ, οι ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ απέρριψαν την πρόταση της ΔΑΣ για προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, για την υπογραφή της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης. Στην άρνησή τους να δοθεί αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία συμπαρατάχτηκε και η παράταξη της «Αυτόνομης Παρέμβασης».
  2005  
 Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 28 πολιτικούς κρατούμενους και απεργούς πείνας, που δολοφονήθηκαν στα «λευκά κελιά» της Τουρκίας, πραγματοποίησε το απόγευμα έξω από το κτίριο του ΕΑΤ - ΕΣΑ η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη θηριωδία των τουρκικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων.

Red Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: