Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Η συγκρότηση της ΠΑΑΣ συμβολή στην εργατική, λαϊκή και αντιιμπεριαλιστική πάλη ! Το στίγμα μας πρέπει να ταξιδέψει παντού! 26 και 27 Οκτώβρη η πανελλαδική σύσκεψη της Π.Α.Α.Σ. στην Αθήνα.

Οι εκτιμήσεις μας για την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής-καπιταλιστικής βαρβαρότητας στη χώρα και στην περιοχή αλλά και η απαράγραπτη ανάγκη η εργατική τάξη και ο λαός μας να κατακτήσει την πολιτική-ιδεολογική-οργανωτική συγκρότηση που απαιτεί η αναμέτρησή του με το σύστημα μέσα από την πάλη του μας οδήγησε να πάρουμε την πολιτική πρωτοβουλία της συγκρότησης της ΠΑΑΣ. 



Η πρόταση για τη συγκρότηση της ΠΑΑΣ έχει πολλαπλά επικαιροποιηθεί από τις ίδιες τις εξελίξεις.
Αυτές που καταγράφουν τα αδιέξοδα του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, η φτώχεια και η εξαθλίωση του λαού, οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα, η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, τα χτυπήματα και οι δολοφονίες από φασίστες και η απειλή ενός ακόμα ματοκυλίσματος από τους ιμπεριαλιστές. Όλα αυτά βεβαιώνουν με δραματικό τρόπο πως ο λαός πρέπει να ανοίξει το δικό του δρόμο, να διεκδικήσει τη ζωή του, να σπάσει τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, να γίνει αφέντης στον τόπο του.
Η πρόταση για τη συγκρότηση της ΠΑΑΣ έχει επικαιροποιηθεί και από τις εξελίξεις «εντός» του κινήματος που επίσης δραματικά βεβαιώνουν ότι το δρόμο της πάλης για ψωμί-δουλειά-ειρήνη-ανεξαρτησία δεν σκοπεύουν καθόλου να τον ανοίξουν οι δυνάμεις της ρεφορμιστικής-κοινοβουλευτικής Αριστεράς, ενώ σταθερά απομακρύνονται από αυτόν οι πολιτικές θέσεις και αντιλήψεις που κυριαρχούν σ’ ένα φάσμα δυνάμεων που λειτουργούν παραπληρωματικά στην καθεστωτική Αριστερά.
Σύντροφοι και συναγωνιστές, οι εξελίξεις τρέχουν και έχουμε καθυστερήσει!
Απευθυνόμαστε σε όλους σας και σας καλούμε να προχωρήσουμε στη συγκρότηση της ΠΑΑΣ στις περιοχές όπου δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί, να απευθυνθούμε σε συναγωνιστικά σχήματα, να αναβαθμίσουμε πολιτικά τη σχέση τους με το εγχείρημα και να συμβάλουμε όλοι μαζί του στην πανελλαδική συγκρότησή του, χωρίς άλλες καθυστερήσεις. 
Λαμβάνοντας υπόψη τα κινηματικά δεδομένα και τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού συντρόφων και συναγωνιστών μας στα μέτωπα πάλης της περιόδου (υγεία, παιδεία, ΟΤΑ) αλλά και την ομολογούμενη καθυστέρηση στον καθορισμό ημερομηνίας για την πανελλαδική σύσκεψη, το παναττικό συντονιστικό στην τελευταία του συνεδρίαση όρισε ημερομηνία για την πανελλαδική σύσκεψη το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Οκτώβρη στην Αθήνα. 
Καλούμε τις τοπικές συγκροτήσεις της Π.Α.Α.Σ. και τα συναγωνιστικά σχήματα να προχωρήσουν σε διαδικασίες συνελεύσεων όπου θα συζητηθεί το εισηγητικό κείμενο για την πανελλαδική συγκρότηση.
Καλούμε τα σχήματα να συνδέσουν τις ανοικτές εκδηλώσεις για την πανελλαδική συγκρότηση της ΠΑΑΣ με τα μέτωπα πάλης που έχουν ανοίξει στην υγεία και την παιδεία, το ζήτημα του φασισμού αλλά και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της εμπλοκής της χώρας σ' αυτές. 
Θεωρούμε πολύ σπουδαίες και όχι ρουτίνας τις συζητήσεις στο πλαίσιο των τοπικών συνελεύσεων. Σε αυτές τις διαδικασίες μπορούν να αναζητηθούν απαντήσεις για τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις μας. 
Να μιλήσουμε θαρρετά για τις καθυστερήσεις και τους δισταγμούς μας στην εμπλοκή των σχημάτων της ΠΑΑΣ συνολικά στην υπόθεση της ταξικής πάλης και του κινήματος που εκδηλώθηκαν σε μια σειρά περιπτώσεις όπου παρατηρήθηκε αδυναμία για άμεση, κινηματική δράση και πρωτοβουλία των δυνάμεων που αναφέρονται στο εγχείρημα με έναν αποφασιστικό τρόπο. Ίσως το σπουδαιότερο ζήτημα που θα μας απασχολεί από δω και μπρος. 
Να μη θεωρήσουμε πως η προσπάθειά μας έχει «ολοκληρωθεί». Είναι ζωτικής σημασίας για το εγχείρημά μας να ανοιχτεί και να διευρύνει το δίκτυο σχημάτων και αγωνιστών που εμπνέονται από την κατεύθυνση της ΠΑΑΣ, που εντάσσονται ή συντονίζονται με το ρεύμα αγώνων και πάλης που θέλει να ευνοήσει και να υπερασπιστεί η ΠΑΑΣ. 
Να συμβάλουμε για ένα όνομα της ΠΑΑΣ που πρέπει να είναι σε αντιστοιχία με το περιεχόμενο των όλων της θέσεων και της συνολικής της δράσης. Η συγκρότηση της ΠΑΑΣ είναι συμβολή στην εργατική, λαϊκή και αντιιμπεριαλιστική πάλη. Έχει ήδη διατυπωθεί από συντρόφους και συναγωνιστές ότι, αν και ήδη το όνομα έχει «κατοχυρωθεί» σε κάποιον κόσμο, δημιουργεί παρ’ όλα αυτά προβλήματα, ιδιαίτερα όταν τα σχήματά μας παρεμβαίνουν σε εργασιακούς χώρους και διάφορους κλάδους εργαζόμενων.
Τέλος, να έχουμε κατά νου πως μόνο μέσα από τη δοκιμασία της κίνησής μας θα αναβαθμιστούν οι συντροφικές σχέσεις του αγωνιζόμενου δυναμικού και των ίδιων των οργανώσεων που στηρίζουν άμεσα την υπόθεση αυτή.
Αυτά μπορεί να είναι ενδεικτικά μερικά ζητήματα που μπορούν να απασχολήσουν τις συζητήσεις μας ενόψει της πανελλαδικής διαδικασίας, ώστε να συμβάλουμε στην πολιτική και οργανωτική αναβάθμιση της ενότητας του εγχειρήματός μας. 
Στην πορεία προς την πανελλαδική διαδικασία μας το στίγμα μας πρέπει να ταξιδέψει παντού: στους εργασιακούς χώρους, στα σωματεία, στις γειτονιές, στους συλλόγους, στις συνελεύσεις, στα σχήματα. 
Να πασχίσουμε να συνδεθούμε με σχήματα πάλης και λαϊκούς αγωνιστές που κινούνται στη λογική εξυπηρέτησης των συμφερόντων των λαϊκών και εργατικών μαζών. Πρέπει και μπορεί, ενόψει αυτής της διαδικασίας, η πρόταση οργάνωσης και πάλης που απευθύνει η ΠΑΑΣ και τα σχήματά της να παλευτεί και να ακουστεί πλατιά σε όλη τη χώρα, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στους χώρους της νεολαίας. Πρέπει και μπορεί να αναπτυχθεί και να αναβαθμιστεί η πολιτική συζήτηση, όχι μόνο μέσα στα πλαίσιά της, αλλά και μεταξύ των σχημάτων με το λαό και τη νεολαία της χώρας. Μια συζήτηση που θα πρέπει να κατατείνει στο ότι ο λαός και η νεολαία μπορούν να συγκροτηθούν σε δύναμη αντίστασης και πάλης απέναντι στον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο, στενά δεμένη με τις άμεσες σημερινές απαιτήσεις και ανάγκες που θέτει η ταξική πάλη και τις πρωτοβουλίες που αυτή απαιτεί.


Πηγή : ΚΚΕ (μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: