Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ακόμα και το βαρόμετρο της Public Issue επιβεβαιώνει πως τέταρτο κόμμα είναι πια το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5 % και άνοδο μιας μονάδας σε ένα μήνα.Οριακό προβάδισμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α


Στο 28 % ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α πρώτο κόμμα με τη Ν.Δ στο 27,5 %.Τέταρτο κόμμα το Κ.Κ.Ε με 6,5 % ,πέντε μονάδες πίσω από την Χ.Α που είναι τρίτη με 11,5 %


Μάχη... ψήφο με ψήφο δίνουν και τον Μάιο η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για την τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εφημερίδα "Καθημερινή". Την ίδια ώρα το ΚΚΕ φαίνεται πως ανακτά μέρος της χαμένης εκλογικής δύναμή του.


Ειδικότερα, όσον αφορά την εκλογική επιρροή, ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στην πρώτη θέση με ποσοστό 28% αφήνοντας πίσω του τη ΝΔ με ποσοστό 27,5%.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 11,5% ενισχυμένη κατά 0,5 μονάδες από την αντίστοιχη έρευνα του Απριλίου.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, ενώ το ίδιο ποσοστό καταγράφει και το ΚΚΕ, καθώς η εκλογή Κουτσούμπα, στη θέση του Γενικού Γραμματέα, έδωσε νέα ώθηση στο κόμμα.

Στο 6% βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ με 5,5%.

Αναλυτικά:

ΣΥΡΙΖΑ 28%

ΝΔ 27,5%

Χρυσή Αυγή 11,5%

ΠΑΣΟΚ 6,5%

ΚΚΕ 6,5%

Ανεξάρτητοι Έλληνες 6%

ΔΗΜΑΡ 5,5%

Παράλληλα, η έρευνα έδειξε πως το 40% θεωρεί τον Αντώνη Σαμαρά καταλληλότερο πρωθυπουργό, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 30%.

Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία των πολιτών ( το 60% ) δηλώνει πως μάλλον δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές, ενώ μόλις το 37% επιθυμεί εκλογές τώρα.

Ωστόσο, οι πολίτες φαίνεται να πιστεύουν σε ποσοστό 49% πως κανένα κόμμα δεν είναι ικανό να αντιμετωπίσει την κρίση.

Πηγή : www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: