Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ομολογούν ότι είναι φονιάδες ! ΗΠΑ: Παραδέχονται τη δολοφονία Αμερικανών πολιτών από μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη !


Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα, παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημοσίως την Τετάρτη τη δολοφονία τεσσάρων Αμερικανών πολιτών από τα πυρά μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών μέσα στην τελευταία τετραετία σε Πακιστάν και Υεμένη.



Η αποκάλυψη γίνεται παραμονές του σημερινού διαγγέλματος Ομπάμα για την εθνική ασφάλεια ενώ συμπίπτει με την υπογραφή της νέας προεδρικής οδηγίας για τη χρήση αμερικανικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών της οποίας ωστόσο το περιεχόμενο παραμένει άγνωστο.
Πάντως πληροφορίες του πρακτορείου Reuters που δημοσιοποιήθηκαν στις αρχές της βδομάδας ανέφεραν ότι η κυβέρνηση Ομπάμα αποφάσισε να «μοιράσει» τον έλεγχο της χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών μεταξύ CIA (που ως σήμερα είχε τον πρώτο και τελευταίο λόγο…) και του Πενταγώνου ώστε να υπάρξει τάχα μεγαλύτερη «διαφάνεια» και έλεγχος των επιχειρήσεων από το αμερικανικό κογκρέσο.

Τα ονόματα των τεσσάρων Αμερικανών πολιτών που σκοτώθηκαν από τα πυρά μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναφέρονται σε επιστολή του ομοσπονδιακού υπουργού Δικαιοσύνης Έρικ Χόντερ προς το Κογκρέσο. Εκεί ο Χόντερ παραδέχεται πως οι ΗΠΑ ευθύνονται για το θάνατο του 40χρονου Αμερικανού (με καταγωγή από την Υεμένη) ιμάμη Ανουάρ αλ Αουλάκι, του 16χρονου γιου του Αμπντελραχμάν, του Σαμίρ Χαν που έκανε προπαγάνδα υπέρ της Αλ Κάιντα και του Τζουν Κέναν Μοχάμεντ για υποστήριξη "τρομοκρατικής δράσης" στο Πακιστάν.

Πηγή : 902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: