Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Δημοσκοπήσεις σε Ιταλία και Γερμανία.Μόλις 6 % για το αριστερό "Die Linke".Άνετα πρώτη η Μέρκελ με 41 %.


Δημοσκοπήσεις σε Ιταλία και Γερμανία



Η κυβέρνηση Λέτα στην Ιταλία που στηρίζεται από το «Δημοκρατικό Κόμμα», από το «Κόμμα του Λαού της Ελευθερίας» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και από το «Κίνημα Πολιτών» του Μάριο Μόντι, συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη του 45% των Ιταλών ψηφοφόρων σύμφωνα με έρευνα της IPR Marketing.
Το 48% έχει αρνητική γνώμη για τη νέα κυβέρνηση ενώ το υπόλοιπο 7% δεν έχει θετική η αρνητική γνώμη.

Πρόκειται για μια κυβέρνηση «χωρίς περίοδο χάριτος», σχολιάζει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, η οποία υπενθυμίζει ότι ένα μήνα μετά την ορκωμοσία της, η κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι είχε την εμπιστοσύνη του 53%, εκείνη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι του 59% και ο προκάτοχος του Λέτα, ο Μάριο Μόντι, είχε αγγίξει το 62%. Βεβαίως πολύ γρήγορα διαψεύστηκαν οι ελπίδες των Ιταλών εργαζομένων και κατά το παρελθόν αφού οι κυβερνήσεις ακολούθησαν αντιλαϊκή πολιτική. Ήδη, πάντως ο Ενρίκο Λέτα έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και παρουσιάστηκε ενώπιον της βουλής, την 30ή Απριλίου, η εμπιστοσύνη των Ιταλών προς το νέο κυβερνητικό σχήμα δεν ξεπερνούσε το 48%. Αυτό σε ένα βαθμό οφείλεται στο ότι οι συνέπειες της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης έχουν επηρεάσει τα μέγιστα τη ζωή του ιταλικού λαού. Ωστόσο, το μεγάλο ποσοστό το οποίο αντιμετωπίζει αρνητικά τη νέα κυβέρνηση, στην πλειοψηφία του, δυστυχώς βρίσκεται «βαλτωμένο» εντός της αστικής πολιτικής, αφού τα κόμματα που κεφαλοποιούν αυτή τη δυσαρέσκεια, όπως το «Κίνημα των 5 Αστέρων» του λαϊκιστή ηθοποιού Μπ. Γκρίλο, ακολουθούν φιλομονοπωλιακή πολιτική.

Στη Γερμανία το προβάδισμα αλλά χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία διατηρούν οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες και σε νέα δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Infratest dimap για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Το CDU συγκεντρώνει ποσοστό 41%. Ο κυβερνητικός εταίρος του, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), παραμένουν με 4% κάτω από το όριο εισόδου στην Βουλή (5%). Οι Σοσιαλδημοκράτες βρίσκονται στο 27%, οι Πράσινοι στο 14%, η λεγόμενη «Αριστερά» στο 6%. Το νεοσύστατο κόμμα, κυρίως επιχειρηματιών που επιθυμούν την έξοδο της Γερμανίας από τη ζώνη του ευρώ, «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) καταγράφει εκλογική δύναμη 2%.

Στη Γερμανία, την ισχυρότερη καπιταλιστική χώρα εντός ΕΕ, όπως και σε μια σειρά άλλες χώρες, είναι παραπάνω από αισθητή η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κομμουνιστικό κίνημα που είναι αδύναμο, όπως και το εργατικό κίνημα, στο οποίο επικρατεί ο συμβιβασμός κατά τα γνωστά πρότυπα του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού. Σε αυτό το έδαφος ενισχύεται η ενσωμάτωση του λαού στην αστική πολιτική, ο συμβιβασμός με τον αρνητικό συσχετισμό και οι κοινοβουλευτικές αυταπάτες.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: