Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Τούσσα σχετικά με την αυταρχική επίθεση που έχει εξαπολύσει η Ισπανική κυβέρνηση ενάντια σε μέλη του ΚΚ των Λαών της Ισπανίας και στο εργατικό κίνημα.


 Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, με παρέμβασή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατήγγειλε την αυταρχική επίθεση που έχει εξαπολύσει η Ισπανική κυβέρνηση ενάντια σε μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας και στο εργατικό κίνημα, την καταστολή και ποινικοποίηση των εργατικών - λαϊκών κινητοποιήσεων και των απεργιών, επισημαίνοντας τα παρακάτω:



«Η Ισπανική κυβέρνηση και η Ε.Ε. κλιμακώνουν την επίθεση ενάντια στα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των φτωχών αυτοαπασχολουμένων και αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών, για να διασφαλίσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.
Τα αποτέλεσμα της εφαρμογής της αντιλαϊκής αυτής πολιτικής στην Ισπανία είναι η αλματώδης αύξηση της ανεργίας, ειδικά στους νέους, η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, η επίθεση στη λαϊκή στέγη και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Η Ισπανική κυβέρνηση, σε ομοσπονδιακό και περιφερειακό επίπεδο, για να επιβάλει αυτή την πολιτική επιστρατεύει τον αστυνομικό αυταρχισμό και την καταστολή. Χρησιμοποιώντας το ήδη υπάρχον νομικό πλαίσιο και με μεταρρυθμίσεις του Ισπανικού Ποινικού Κώδικα, έχει εξαπολύσει μπαράζ καταστολής στις δίκαιες εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις και γενικές απεργίες σε όλη την χώρα. Είναι πλέον γενικευμένο φαινόμενο η απαγόρευση κινητοποιήσεων από τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές, οι χαλκευμένες κατηγορίες ενάντια σε συνδικαλιστές και αγωνιστές και η επιβολή προστίμων στους διαδηλωτές.

Μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας, πρωτοπόροι οργανωτές των κινητοποιήσεων του ισπανικού λαού υφίστανται ποινικές διώξεις, κρατήσεις, ποινές φυλάκισης και τεράστια χρηματικά πρόστιμα για την συμμετοχή τους και την οργάνωση των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Χαρακτηριστικά, για συμμετοχή τους στις γενικές απεργίες στις 29 Σεπτεμβρίου και 14 Νοεμβρίου του 2011 έχουν επιβληθεί σε δεκάδες διαδηλωτές εξοντωτικά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης. Στην περιοχή της Αστούριας το Περιφερειακό Δικαστήριο της Ανδαλουσίας, κάνοντας χρήση του άρθρου 634 του Ποινικού Κώδικα, επέβαλε στους διαδηλωτές πρόστιμα για τη συμμετοχή τους σε λαϊκές κινητοποιήσεις, ενώ στην Περιοχή της Λα Ριόχα δικαστήρια επιβάλλουν ποινές φυλάκισης και χρηματικά πρόστιμα, με αστήρικτες κατηγορίες, κάνοντας χρήση του άρθρου 1/1992 του Οργανικού Δικαίου. Παράλληλα, έχουν επιβληθεί πρόστιμα στο Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας, όπως για παράδειγμα από τον δήμο του Ingenio των Κανάριων Νήσων για πολιτική δραστηριότητα, όπως η αφισοκόλληση.

Ποια είναι η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κλιμάκωση του αυταρχισμού και των διώξεων της Ισπανικής κυβέρνησης ενάντια σε μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας και γενικότερα στο εργατικό κίνημα, την καταστολή και ποινικοποίηση των λαϊκών κινητοποιήσεων και την ουσιαστική απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία;»

Πηγή : K.K.E

Δεν υπάρχουν σχόλια: