Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ιταλικές εκλογές: Μάχη μνηστήρων για λογαριασμό των μονοπωλίων ...και ο λαός «με την πλάτη στον τοίχο»...



  Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η προεκλογική εκστρατεία και ο ιταλικός λαός καλείται να προσέλθει την Κυριακή και τη Δευτέρα στις κάλπες μιας ακόμη πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης, για να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικές προτάσεις διαχείρισης της κρίσης που βυθίζει τους εργαζομένους σε ολοένα μεγαλύτερη φτώχεια.

Κομμουνιστικό Κόμμα - Λαϊκή Αριστερά
,κατεβαίνει μόνο στην εκλογική περιφέρεια των κατοίκων εξωτερικού αλλά
είναι μια γνήσια Κομουνιστική φωνή στην Ιταλία
Η ιστοσελίδα του


Οι συνασπισμοί κομμάτων που κατεβαίνουν στις βουλευτικές εκλογές είναι η λεγόμενη «κεντροαριστερή» συμμαχία για το «Κοινό Καλό» (Δημοκρατικό Κόμμα, Κόμμα Αριστερά και Ελευθερία και το νεοσυσταθέν Δημοκρατικό Κέντρο με επικεφαλής τον Λ. Μπερσάνι) που προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 35%, η «κεντροδεξιά»(Λαός της Ελευθερίας, Η Δεξιά, Αδελφοί της Ιταλίας, Λέγκα του Βορρά κ.ά. με τον Σ. Μπερλουσκόνι) με 28,5%, ο συνασπισμός των κεντρώων δυνάμεων «Με τον Μόντι για την Ιταλία» (Ένωση Κέντρου, Μέλλον και Ελευθερία και Επιλογή Πολιτών) με 14%, καθώς και το«Κίνημα Πέντε Αστέρων», του ηθοποιού λαϊκιστή Μπέπε Γκρίλο με 16%.
Υπάρχει ακόμα η λεγόμενη «Επανάσταση των Πολιτών» που συγκροτούν τα οπορτουνιστικά κόμματα Κομμουνιστική Επανίδρυση, Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών και άλλες τέτοιες δυνάμεις, που λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις περισσότερο από 3%.
Οι Μπερσάνι, Μπερλουσκόνι, Μόντι «ξιφουλκούν» για το ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα την αντιλαϊκή πολιτική των περικοπών της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων και θα διαχειριστεί τη βαθιά καπιταλιστική κρίση που εκφράζεται και στο υπέρογκο δημόσιο χρέος των 2 τρισ. ευρώ. Άλλες διαχειριστικές προτάσεις από οπορτουνιστικές δυνάμεις προβάλλουν λογικές καλλωπισμού του καπιταλισμού.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα - Λαϊκή Αριστερά, που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα τις δυνάμεις του, κατεβαίνει μόνο στην εκλογική περιφέρεια των κατοίκων εξωτερικού, λόγω και των δυσκολιών που θέτει ο εκλογικός νόμος με συλλογές υπογραφών. Στο πρόγραμμά του βάζει ανοιχτά το ζήτημα της πάλης «για την ανατροπή του συστήματος, την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, με την κοινωνικοποίηση των μεγάλων μέσων παραγωγής και το σχεδιασμό της οικονομίας με βάση τις ανάγκες των λαϊκών μαζών, δηλαδή την πάλη για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: