Αλέκα Παπαρήγα στο MEGA
Τα περιστατικά των τελευταίων ημερών και η σημερινή επίθεση στα γραφεία της ΝΔ υπηρετούν κάποιο σκοπό και σίγουρα έχουν πολιτική διάσταση, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή του MEGA, «Κοινωνία ώρα ΜEGA» και στους δημοσιογράφους Γ. Οικονομέα και Δ. Καμπουράκη.
«Μας απασχολεί πού στοχεύουν και από πού προέρχονται» σημείωσε, προσθέτοντας ότι η ΝΔ, η κυβέρνηση, πρέπει να ψάξει να δει ποιος είναι ο σκοπός αυτών των ενεργειών.

Επαναφέρουν τη θεωρία των 2 άκρων για να μπει ο λαός στο γύψο
«Εμείς καταδικάζουμε 1000 φορές αυτές τις ενέργειες», σημείωσε χαρακτηριστικά, αλλά δεν ευθυγραμμιζόμαστε με την πολιτική που θέλει να τις αξιοποιήσει και να τσουβαλιάσει τη λαϊκή διαμαρτυρία και αγανάκτηση, τόνισε, στηλιτεύοντας τις δηλώσεις του γραμματέα της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, που επαναφέροντας τη θεωρία των δύο άκρων, έκανε λόγο για καταδίκη όλων των μορφών βίας από την άκρα δεξιά έως την άκρα αριστερά.
Καθένας τη βία μπορεί να την ερμηνεύσει όπως θέλει. Βία για κάποιους θεωρείται και η απεργία, επισήμανε η ΓΓ του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι ζούμε σε ένα σύστημα και σε μία περίοδο που υπάρχει κάθε συμφέρον ο λαός να μπει στο γύψο.
Αποπροσανατολιστική και επικίνδυνη η δικομματική αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Χαρακτήρισε γελοία, αποπροσανατολιστική και επικίνδυνη τη δικομματική αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που, όπως παλιότερα ανάμεσα σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, γίνεται για το φαίνεσθαι, με τυποποιημένες ανακοινώσεις, ενώ δεν έχουν ριζικές διαφορές στα προγράμματα, στη στρατηγική και στην πολιτική τους. Η αντιπαράθεση, επισήμανε, πρέπει να γίνεται στην ουσία με αφετηρία το πεδίο της οικονομίας.
Με αφορμή τις καταλήψεις όπως στη «βίλα Αμαλίας» κτλ., η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε, ότι κίνημα σημαίνει οργανώνω πολύμορφες κινητοποιήσεις και παίρνω την ευθύνη του ποιος είμαι. Δεν μπορώ να φανταστώ κίνημα με ανωνυμίες και χωρίς αιτήματα, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας την αναμενόμενη συνάντηση Τσίπρα-Σόϊμπλε, η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πετάξει από το πρόγραμμά του όλα τα συνθήματα που θα καθιστούσαν απαγορευτική μία τέτοια συνάντηση.