Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Για την 15χρονη που παλεύει για την ζωή της στην Πάρο και την αδράνεια της αριστεράς.Επίκαιρο άρθρο του Red Star.

Μια προσωπική άποψη για την εγκληματική πράξη του μετανάστη από το Πακιστάν στην Πάρο.Του Red Star.



Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τον δράστη της απάνθρωπης επίθεσης και βιασμού της 15χρονης νεαρής στο όμορφο νησί της Πάρου.Με στοιχείο το dna του δράστη ανακαλύψανε πως πρόκειται για ένα 21 ετών Πακιστανό που δούλευε στην Πάρο.Από το ρεπορτάζ του www.real.gr αντιγράφω.

«Την ακολούθησα με σκοπό να της κλέψω το κινητό. Εκείνη άκουγε μουσική και την πλησίασα χωρίς να με καταλάβει. Τότε άρχισε να φωνάζει.
Της έπιασα το κεφάλι και της το χτυπούσα στα βράχια επειδή αντιστάθηκε. Στη συνέχεια την κακοποίησα σεξουαλικά», φέρεται να είπε στην απολογία του στη ΓΑΔΑ ο 21χρονος Πακιστανός. 

Οι αστυνομικοί άκουγαν σαστισμένοι τη λεπτομερή ομολογία του δράστη. «Με το πάνω μέρος του μαγιού της προσπάθησα να την πνίξω. Την ανέβασα σε πιο ψηλό σημείο και την πέταξα στα βράχια ώστε να φαίνεται ότι έπεσε».

      Η ανήλικη κοπέλα είναι τραυματισμένη πολύ βαριά και νοσηλεύεται διασωληνωμένη ,ενώ δεν έχει επαφή με το περιβάλλον.
Σίγουρα πρόκειται για ένα απάνθρωπο έγκλημα ,ένα από τα πολλά που συμβαίνουν.Το γεγονός ότι δράστης είναι ένας Πακιστανός όμως του δίνει μια πολιτική διάσταση.Δεν είναι άλλωστε το μοναδικό έγκλημα μεταναστών-λαθρομεταναστών.Η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύτηκε (εννοείται) το γεγονός ενώ ο φασίστας Κασιδιάρης με αφορμή αυτό το περιστατικό ζήτησε μέσω μηνύματος στο twitter να μπουν ναρκοπέδια στα σύνορα !

Δεν θα αναλύσω εδώ τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η λαθρομετανάστευση ούτε θα πω για την συνθήκη του Δουβλίνου ή για τους Έλληνες εγκληματίες που είναι εξίσου ή και περισσότερο βάρβαροι από τους ξένους.

Θα πω όμως με είμαι βαθύτατα στεναχωρημένος για αυτό το περιστατικό και ότι συμπαραστέκομαι στην οικογένεια του κοριτσιού που περνάει αυτές τις δύσκολες στιγμές.Εύχομαι από την καρδιά μου να αναρρώσει σωματικά και να επουλώσει και τις πληγές στην ψυχή της από αυτή την επίθεση.Ο δράστης θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά ώστε να δωθεί ένα μήνυμα σε ντόπιους και αλλοδαπούς εγκληματίες.

Πολιτικά θα σταθώ στην αφωνία των κομμάτων της αριστεράς.Η εγκληματικότητα είτε των Ελλήνων είτε των ξένων είναι ένα πολιτικό πρόβλημα στο σύνολο του.Δεν περιμένω να υπάρχουν σχόλια ή ανακοινώσεις για όλα τα περιστατικά ,αλλά με αφορμή κάποια από αυτά που αγγίζουν πολύ την κοινή γνώμη που θα έπρεπε να υπάρχει μια μικρή αναφορά έστω.Θα πρέπει να ακούγονται και οι θέσεις του Κ.Κ.Ε π.χ. για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και αυτό το γεγονός θα μπορούσε να αποτελέσει μια αφορμή.

Προσωπικά θα ήθελα να δω μια κίνηση αλληλεγγύης στην οικογένεια της ανήλικης από τα κόμματα της ευρύτερης αριστεράς.Ένα σχόλιο συμπαράστασης . Πραγματικό και όχι υποκριτικό όπως αυτά των ακροδεξιών.Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα λέγοντας πως τα ίδια κάνουν και οι Έλληνες εγκληματίες και πως εγκλήματα γίνονται κάθε μέρα.Στο κάτω κάτω της γραφής σε ένα σοσιαλιστικό κράτος  (όπως ήταν σε κάποιο βαθμό σοσιαλιστικά τα κράτη του Ανατολικού μπλοκ ή είναι η Κούβα ) η εγκληματικότητα αντιμετωπίζεται με συγκεκριμένες πολιτικές.

Αυτές τις πολιτικές, δεν πρέπει να περιθωριοποιεί και υποβαθμίζει η αριστερά.
Είναι εξίσου σημαντικές και συνδεδεμένες με τις οικονομικές πολιτικές και την συνολική ιδεολογία ενός κόμματος.

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και νεοναζί καιροφυλακτούν να δείχνουν δήθεν ευασθησία για τέτοια θέματα και  εκμετάλλευονται την σχεδόν ανυπαρξία κοινωνικών αντανακλαστικών από την αριστερά.


Σε ένα πολύ καλό άρθρο στο Βαθύ Κόκκινο http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/08/blog-post_1844.html αναφέρονται άλλοι παράμετροι αυτού του θέματος.Σε πολλά θα συμφωνήσω με τον συντάκτη, αλλά από την άλλη θα πρέπει να τονίσω πως ανεξάρτητα από πως παρουσιάζουν και εκμεταλλεύονται ένα θέμα τα ΜΜΕ και την προπαγάνδα τους , μερικά γεγονότα μιλάνε από μόνα τους.

Red Star

2 σχόλια:

Δημήτρης Ν. είπε...

Την άποψή μου σε μεγάλο βαθμό την εκφράζει το κείμενο που ανάρτησα σε αυτό το blog με τον τίτλο "Θύματα".
Επέτρεψέ μου όμως σύντροφέ μου να σου πω ότι το κείμενό σου είναι προβληματικό.
Κατ' αρχήν αποδέχεσαι τον όρο "λαθρομετανάστευση" έναν όρο που τον πρωτοκαθιέρωσε ο Καρατζαφέρης και τον χρησιμοποιεί η αστική προπαγάνδα για να φορτίζει την υπόθεση των μεταναστών και των προσφύγων αρνητικά.
Από την άλλη δεν καταλαβαίνω το άγχος, που αν κατάλαβα καλά κατά τη γνώμη σου, ότι θα πρέπει να μας διακατέχει και να πάρουμε θέση για ένα έγκλημα επειδή το έκανε κάποιος μετανάστης. Γιατί εμείς θα πρέπει να το ξεχωρίσουμε από το γενικότερο φαινόμενο της εγκληματικότητας το συγκεκριμένο γεγονός; Τι είδους θέση να πάρουμε δηλαδή; Να αποδεχτούμε τη θεωρία, που καταρρίπτεται από τα κατά καιρούς στοιχεία της ίδιας της αστυνομίας (εννοώ για τα εγκλήματα κατά της ζωής, για βιασμούς κ.λπ.), ότι η εγκληματικότητα αυξήθηκε λόγω την "ξένων";
Ή θα πρέπει κάθε φορά που γίνεται μια εγκληματική πράξη από μετανάστη να βγάζουμε ανακοινώσεις του τύπου "ναι με αλλά";
Και αν αυτή την πράξη την κάνει ένας εργάτης τι θα πρέπει να λέμε; Tην καταδικάζουμε αλλά δεν είναι έτσι όλη η εργατική τάξη επειδή αναφερόμαστε σε αυτή; Ή να το πω αλλιώς γιατί δεν θα έπρεπε τότε να το κάνουμε όταν το έγκλημα το κάνει κάποιος Έλληνας;
Η αριστερά οφείλει να αναδεικνύει τα αίτια για κάθε πρόβλημα και φαινόμενο σε αυτή την κοινωνία και να παλεύει κόντρα στην εκμετάλλευση κάθε γεγονότος στην προσπάθεια του συστήματος να διαιρέσει τους "κολασμένους" αυτού του τόπου, Έλληνες και μη.
Δεν έχουμε κανένα λόγο να απολογηθούμε απέναντι σε κανένα, άλλοι θα πρέπει να απολογούνται.
Την καλύτερη στάση την κράτησε η γυναίκα του ανθρώπου που δολοφονήθηκε στη Γ' Σεπτεμβρίου λίγο πριν αυτή γεννήσει. Καταδίκασε κάθε σύνδεση του φόνου με τους μετανάστες και κάθε ενέργεια που στρεφόταν εναντίον τους, δήλωσε "φίλη και γειτόνισσα" με τους ανθρώπους και βρέθηκε αντιμέτωπη αυτή και η οικογένειά της με τα κάθε είδους φασιστοειδή από τον δήμο Αθήνας έως και τους χρυσαυγίτες.
Και να τελειώσω με τούτο. Ο ρατσισμός και ο φασισμός δεν αφορά μόνο τους μετανάστες ή τον όποιο διαφορετικό, αφορά όλο το λαό, όλους μας και ερχόμαστε αντιμέτωποι συνεχώς μαζί του. Τώρα αν κάποιος από μας έκανε κάποιο έγκλημα ή στραβοπάτησε δεν θα απολογηθούμε όλοι γι' αυτό!

Red Star είπε...

Σύντροφε ευχαριστώ για το σχόλιο σου.Ο όρος λαθρομετανάστευση που χρησιμοποίησα 2,3 φορές παραπάνω ήταν ατυχής το παραδέχομαι.

Κανείς δεν πρέπει να απολογείται για τέτοια γεγονότα ούτε έχει δικαίωμα να τα εκμεταλλεύεται πολιτικά.Είναι στην διακριτική του ευχέρεια όμως να εκφράσει τα συναισθήματα του και να τα συνδέσει και με πολιτικές θέσεις.


Ψυχή είχε και ο Αλέξανδρος που δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό ,ψυχή έχει και η μικρή που βασανίστηκε από τον εγκληματία.