Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Υπό καταρρακτώδη βροχή διαμαρτυρία των κομμάτων της Αριστεράς στο Σύνταγμα -«Eμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι ενότητα και πάλη»


Υπό καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα οι δυο συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας προς την πλατεία Συντάγματος που διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ (στην Ομόνοια) και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (στα Προπύλαια), ενάντια στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. 




Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε ομιλία της τόνισε ότι «είναι προσχηματικό ότι τα μέτρα λαμβάνονται για να αποφύγει η χώρα την χρεοκοπία, αντιθέτως θα οδηγήσουν το λαό στην εξαθλίωση προς όφελος της πλουτοκρατίας και του κεφαλαίου».



Ανέφερε ότι ο αγώνας πρέπει να ενταθεί και να αποτραπεί η εφαρμογή τους (σ.σ. των μέτρων) υπογραμμίζοντας πως η προσπάθεια του λαϊκού κινήματος για ανατροπή της κυβέρνησης και της τρόικας, πρέπει να είναι συνεχής.



Κοινή συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι διαδηλωτές, που αγνόησαν την ισχυρή βροχόπτωση και έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση, φώναζαν συνθήματα ενάντια στα νέα μέτρα σε όλη τη διαδρομή της πορείας προς την πλατεία Συντάγματος.



Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι την ώρα που περνούσε από την Πανεπιστημίου η πορεία του ΠΑΜΕ, μερίδα των διαδηλωτών φώναξαν κατ΄ επανάληψη το σύνθημα «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι ενότητα και πάλη».

Άνοιξαν λίγο μετά τις 18:30 και 19:30 αντίστοιχα, οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό, που είχαν κλείσει ύστερα από υπόδειξη της αστυνομίας, λόγω των συγκεντρώσεων.



Γενική απεργία της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ αύριο Τρίτη



Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, μετά την συμφωνία που φαίνεται ότι επιτυγχάνεται μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας για τη μείωση του κατώτερου μισθού κατά 20%, παρά την αντίθετη συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει οικοινωνικοί εταίροι.  
Την Πέμπτη συνεδριάζει η διοίκηση της ΓΣΕΕ για να αποφασίσει περαιτέρω κινητοποιήσεις.   
    
«Αυτό που γίνεται δεν αποτελεί διαπραγμάτευση αλλά το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Πρόκειται για ωμό κοινωνικό εκβιασμό καθώς ολόκληρος ο λαός απειλείται με πτώχευση ούτως ή άλλως», τόνισε με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και πρόσθεσε: «Πρέπει να καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι ο 13ος και ο 14ος μισθός είναι το περιτύλιγμα. Στόχος είναι να καταργήσουν όλο το εργατικό δίκαιο και να μειώσουν κατά 20-30% τους μισθούς, επιπλέον των μειώσεων που έχουν ήδη γίνει και αυτό κανένας λαός δεν μπορεί να το δεχτεί».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Βρεττάκος έκανε λόγο για «εκτελεστικό απόσπασμα».

«Πρόκειται για μέτρα που θα οδηγήσουν σε καταστροφή τους εργαζομένους. Ήδη είχαμε περικοπή εισοδημάτων άνω του 45% στο Δημόσιο. Η κοινωνία θα οδηγηθεί σε κοινωνικό βάραθρο» ανέφερε. «Δεν υπάρχει καμία πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση της ελληνικής τρόικας» πρόσθεσε. 

Ο κ. Βρεττάκος δήλωσε ότι η απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έπρεπε να είχε εξαγγελθεί εδώ και ένα μήνα, αποδίδοντάς την καθυστέρηση σε ενδοσυνδικαλιστικές διαφωνίες. 

Με τη σειρά της και η ΟΛΜΕ κήρυξε για αύριο 24ωρη απεργία, σύμφωνα με ανακοινώσεις των Ομοσπονδιών τους (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ αντίστοιχα) στο πλαίσιο της κινητοποίησης ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.  Η προσυγκέντρωση των καθηγητών ορίστηκε στις 10.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, προκειμένου ο κλάδος να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος. Με δική της ανακοίνωση η ΔΟΕ κήρυξε επίσης 24ωρη απεργία και καλεί τους δασκάλους και νηπιαγωγούς να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος, ενώ στις κινητοποιήσεις θα πάρουν μέρος η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΣΕΕ) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση. Επίσης και οΙατρικός Σύλλογος Αττικής καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα λάβει χώρα αύριο 11 το πρωί στο Σύνταγμα.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι θα συμμετέχουν στην απεργία τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Χρ. Λυμπερόπουλος.

Toν άμεσο διορισμό όλων των ήδη εκλεγμένων νέων μελών ΔΕΠ, ζητεί με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ και μάλιστα καλεί όλους τους πανεπιστημιακούς δασκάλους σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για αύριο με την μορφή και τις δράσεις που θα επιλέξουν και θα εξειδικεύσουν οι σύλλογοι. 




Πηγές: www.newpost.gr/tovima.gr/ΣΚΑΙ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: