Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Δημιουργικότητα για να σωθεί ο καπιταλισμός made in ΣΥΡΙΖΑ


Μέρες που 'ναι - πλησιάζουν Χριστούγεννα - ο Γ. Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ είπε να αφηγηθεί ένα παραμυθάκι και το έκανε απ' τη συχνότητα του ρ/σ «Βήμα». Το παραμύθι για τον φιλεύσπλαχνο καπιταλισμό, για ένα κράτος - ρυθμιστή που θα λύσει τις ταξικές αντιθέσεις με ένα μοναδικό τρόπο, κάνοντάς μας όλους ...επιχειρηματίες! Είπε μεταξύ άλλων ότι η κεντρική ιδέα που έχει κατά νου ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι κρατικίστικη» αλλά επιφυλάσσει «δημιουργικό ρόλο» για το κράτος με «αποσαφήνιση του ρυθμιστικού του ρόλου».
Για την υλοποίηση αυτής της ιδέας υπάρχει η ανάγκη «να κινητοποιηθεί το δημιουργικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, αποτελούμενο από τρεις γενιές και άτομα 25 έως 40 ετών, ένα πλούσιο εργατικό δυναμικό της χώρας, μορφωμένο, το οποίο θα διευκολύνει η ελληνική οικονομία στο να βρει δημιουργικά πεδία επιχειρηματικότητας».
Να γελάς και να κλαις! Αυτές οι φαιδρότητες πλασάρονται στο λαό σαν ρεαλιστική πρόταση από κορυφαίο στέλεχος ενός κόμματος που «προθερμαίνεται» για την αστική διαχείριση. Δικά τους, βέβαια, και τα γένια και τα χτένια σε ό,τι αφορά στο αστικό κράτος, που θα παραμείνει τέτοιο, άρα βαθιά αντιλαϊκό, όσο εξουσιάζουν οι αστοί. Η δημιουργικότητά του θα εξαντλείται στην εξεύρεση τρόπων υπηρέτησης των συμφερόντων τους και θα είναι ευθέως ανάλογη της δημιουργικότητας με την οποία σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ εφευρίσκει τρόπους να κοροϊδεύει το λαό και να τον αποπροσανατολίζει.

ΠΗΓΗ - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: