Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚ ΚΙΝΑΣ: Έναρξη με δεδομένη γραμμή ενίσχυσης του καπιταλισμού.


 18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚ ΚΙΝΑΣ

Ξεκινά σήμερα το 18ο Συνέδριο του ΚΚ Κίνας στο Πεκίνο, με το βλέμμα στραμμένο στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων που ακολουθεί η ηγεσία της χώρας στο δρόμο του λεγόμενου «σοσιαλισμού με κινεζικά χαρακτηριστικά», του «σοσιαλισμού της αγοράς», διαδικασία που έχει οδηγήσει στη ραγδαία καπιταλιστική ανάπτυξη και τις μεγάλες κοινωνικές ανισότητες.
Ταυτόχρονα, δηλώνεται ότι θα συνεχιστεί η «πάταξη της διαφθοράς». Γενικός Γραμματέας του Συνεδρίου, που θα διαρκέσει μία βδομάδα, στην προπαρασκευαστική συνεδρίαση που προηγήθηκε, εξελέγη ο Ζι Τζίνπινγκ, που θεωρείται και ο πιθανότερος «διάδοχος» του Χου Ζιντάο στην ηγεσία του ΚΚ Κίνας.
Σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε χτες ο Κάι Μινγκζάο υποστήριξε ότι η «προώθηση των πολιτικών μεταρρυθμίσεων στην Κίνα θα διευρύνει τη δημοκρατία, ενώ η σοσιαλιστική διακυβέρνηση θα συνεχίσει να βελτιώνει τα δημοκρατικά δικαιώματα». Ιδιαίτερα για το ζήτημα της διαφθοράς αναφέρθηκε στις αποπομπές δύο ανώτερων στελεχών των Μπο Σιλάι του ΠΓ και Λιου Ζιγχούν, πρώην υπουργού Σιδηροδρόμων, δηλώνοντας ότι αποτελεί «βαθύτερο μάθημα». Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΚ Κίνας, στην εκλογή των συνέδρων πήρε μέρος το 98% των μελών του κόμματος από όλη τη χώρα, σε μια διαδικασία που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2011 και ολοκληρώθηκε τον Ιούλη του 2012. Στο Συνέδριο αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου 2.270 σύνεδροι, που εκπροσωπούν τα περισσότερα από 80 εκατομμύρια μέλη του ΚΚ Κίνας και θα αναδείξουν τη νέα Κεντρική Επιτροπή καθώς και Επιτροπή Ελέγχου, η οποία θα ασχοληθεί με την καταπολέμηση της διαφθοράς για την περίοδο 2013 - 2017.

Πηγή : www.rizospastis.gr

2 σχόλια:

george είπε...

<> ,αλλαξτε ονομα και συμβολο αρκετα τα λερωσατε !

Red Star είπε...

Θα ταίριαζε καλύτερα Καπιταλιστικό Κόμμα Κίνας...