Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Άντε γεια Αντώνη Σαμαρά - Ο Ρουμπινί χαρακτήριζει “δρακόντειο” το ελληνικό πρόγραμμα και εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει του χρόνου



Ένα χρόνο ζωής δίνει στην Ελληνική κυβέρνηση ο διάσημος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί. Με μήνυμα του στο twitter χαρακτηρίζει «δρακόντειο» και αποτυχημένο το πρόγραμμα της τρόικας και εκτιμά πως σε περίπου 12 μήνες η Ελλάδα θα είναι εκτός ευρώ. «Το δρακόντειο πρόγραμμα της τρόικας εξασφαλίζει την επιδείνωση της ύφεσης, η οποία θα πυροδοτήσει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έως το 2013, ενώ η ελληνική κυβέρνηση θα καταρρεύσει του χρόνου» γράφει στο twitter του ο κος Ρουμπινί.
Στα μέσα του Ιουλίου ο νομπελίστας προειδοποιούσε πως «Το 2013 έρχεται η τέλεια Παγκόσμια Καταιγίδα» , καθώς οι οικονομίες ανά τον κόσμο παρελκύουν, το γεωπολιτικό ρίσκο αυξάνεται και η κρίση χρέους στην ευρωζώνη εντείνεται.
«Το 2013 θα είναι η χρονιά που το τενεκεδάκι θα έχει γίνει πολύ βαρύ για να το κλωτσήσεις… τότε είναι όταν θα έχουμε την τέλεια παγκόσμια καταιγίδα» τόνιζε προκαλώντας παγκόσμια αναστάτωση. Επικαλέστηκε πέντε παράγοντες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για το ξέσπασμα μιας τέτοιας καταιγίδας:

• Η επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη
• Το γεγονός ότι οι αυξανόμενοι φόροι και οι περικοπές δαπανών στις ΗΠΑ μπορεί να ωθήσουν τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε ύφεση
• Η “ανώμαλη προσγείωση” της οικονομίας στην Κίνα
• Η περαιτέρω επιβράδυνση των αναδυόμενων αγορών
• Μια στρατιωτική σύγκρουση με το Ιράν
Μήπως να προωθήσουμε το tweet του κου Ρουμπινί στον επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα τον κύριο Τόμσεν;;;;;

ΠΗΓΗ - WWW.ZOOMNEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: