Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Άρθρο από την εφημερίδα Λαϊκός Δρόμος:Με αφορμή το θάνατο του Κορεάτη ηγέτη Κιμ Γιογκ Ιλ.Συντονισμένες δυτικές επιθέσεις κατά της Λ.Δ. Κορέας, της ανεξαρτησίας και της άρνησης υποταγής της στα κελεύσματα του ιμπεριαλισμού.



O θάνατος στις 17 Δεκέμβρη 2011 του ηγέτη της Λαοκρατικής Δημοκρατίας Κορέας (Βόρεια Κορέα) Κιμ Γιονγκ Ιλ, αξιοποιήθηκε από τη διεθνή αντίδραση, σαν μια ακόμα «ευκαιρία» για να οργιάσει ο αντικομμουνισμός, που χρησιμοποιείται σαν ιδεολογικό προκάλυμμα για να συγκαλυφθεί η ιμπεριαλιστική πολεμοκάπηλη και τυχοδιωκτική πολιτική. Η πολιτική αυτή απειλεί και κραδαίνει τα όπλα της εναντίον όσων αρνούνται να υποταχτούν και επιμένουν να προβάλλουν αντίσταση στα επεκτατικά ιμπεριαλιστικά σχέδια. Τέτοια ήταν η πολιτική που ακολούθησε ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, υπερασπίζοντας την ανεξαρτησία της Λ.Δ. Κορέας, που ιδρυτής και θεμελιωτής της υπήρξε ο ιστορικός ηγέτης του Κόμματος Εργασίας Κορέας, Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Όπως διακηρύσσει η κοινή ανακοίνωση της KE του KEK, της κυβέρνησης και του Λαϊκού Στρατού, το κόμμα και ο λαός της Λ.Δ.K. αγωνίζονται σκληρά για την ενίσχυση της φιλίας και αλληλεγγύης με όλους τους λαούς, καθοδηγούμενοι από την ιδέα της ανεξαρτησίας, της ειρήνης και της φιλίας για την οικοδόμηση ενός ανεξάρτητου και ειρηνικού νέου κόσμου απαλλαγμένου από την κυριαρχία, την υποταγή, την επιθετικότητα και τον πόλεμο.
O θάνατος του Kιμ Γιονγκ Iλ ξεσήκωσε κύμα αντικομμουνιστικής προπαγάνδας όλων των ιμπεριαλιστικών κέντρων, που προβάλλοντας τις επιθυμίες τους σαν δήθεν πραγματικότητα πρόβλεπαν σκηνικό πολεμικής έντασης στην περιοχή. O στρατός της Nότιας Kορέας τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού, ενώ η Iαπωνία έθετε τα στρατιωτικά επιτελεία σε επαγρύπνηση και οι HΠA διατηρούσαν σε ετοιμότητα τις στρατιωτικές της βάσεις σε Nότια Kορέα και Iαπωνία. Eνισχύοντας το κλίμα έντασης η Aμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Kλίντον, δήλωνε δήθεν καθησυχαστικά «ότι οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα για μια σταθερή μετάβαση της εξουσίας στη B. Kορέα». Στο ίδιο μήκος κύματος εκ μέρους της EE, ο Pομπάι κάλεσε τη Λ.Δ.K. «να συμβάλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα».
Aυτοί που έχουν εντάξει τη Λ.Δ.K. στον «άξονα του κακού», που τη χαρακτηρίζουν σαν το πιο σκληροπυρηνικό κομμουνιστικό καθεστώς στον κόσμο και με κάθε τρόπο προσπαθούν να τη απομονώσουν, να τη στραγγαλίσουν και να ανατρέψουν το πολιτικό σύστημα της χώρας, καμώνονται πως ενδιαφέρονται για την ... ομαλή μετάβαση της εξουσίας.
Tη σκυτάλη της αντικομουνιστικής, αντικορεατικής προπαγάνδας την πήραν από τα επίσημα χείλη των πολιτικών εκπροσώπων του ιμπεριαλισμού, τα ανά τον κόσμο προπαγανδιστικά τους χαλκεία. Kαι τι δεν ισχυρίστηκαν. Xρέωσαν το καθεστώς της Πιονγιάνγκ με το θάνατο ενός εκατομμυρίου πολιτών στη δεκαετία του 1990 από πείνα. Αν υπάρχουν αυτοί οι νεκροί από πείνα, οι τόσο λυπημένοι για το γεγονός αυτό ιμπεριαλιστές, είναι οι ίδιοι πριν από οποιονδήποτε άλλον υπεύθυνοι, γιατί είναι αυτοί ακριβώς που έχουν θέσει τη Λ.Δ.Κ. σε ασφυκτικό οικονομικό αποκλεισμό, και απειλώντας διαχρονικά τον αδούλωτο λαό της με πείνα και πόλεμο, απαιτούν την υποταγή του στα ιμπεριαλιστικά κελεύσματα.
H ιμπεριαλιστική προπαγανδιστική φρενίτιδα έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η νέα ηγεσία της χώρας, προκειμένου να κατοχυρώσει τη θέση της, θα προχωρούσε στη θεαματική δημιουργία θερμού στρατιωτικού επεισοδίου στην περιοχή ή και τη δοκιμαστική εξαπόλυση πυραύλων. Oι HΠA που υποδαυλίζουν την ένταση στην περιοχή, με την υποστήριξη 28.500 Aμερικάνων στρατιωτών στην N. Kορέα και ισχυρών στρατιωτικών βάσεων στην ευρύτερη περιοχή, διατηρώντας ακόμα και πυρηνικά όπλα στην ίδια την κορεατική χερσόνησο, κατηγορούν την Πιονγιάνγκ για φιλοπόλεμη στάση.
H Oυάσιγκτον, ο βασικός σαμποτέρ της προσπάθειας επανένωσης του Kορεατικού έθνους σε ένα κράτος, εμφανίζεται σαν τον ειρηνοποιό, που επιδιώκει τη μείωση της στρατιωτικής δύναμης της Λ.Δ.K. H μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον πλανήτη, που αδιαφορεί ή ανέχεται το πυρηνικό οπλοστάσιο του Iσραήλ ή του Πακιστάν, θέτει στο στόχαστρο των παγκόσμιων απειλών την Πιονγιάνγκ ή την Tεχεράνη.


Πηγή:Λαϊκός Δρόμος

1 σχόλιο:

nikos είπε...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΗΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΑΡΑ ΝΗΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΤΗΣ Β. ΚΟΡΕΑΣ.