Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.«Να μπούμε στη λεωφόρο οριστικής διεξόδου».Μαχητική συγκέντρωση του ΚΚΕ χτες στο Βαθύ της Σάμου


Δεν πρέπει να χάνεται ούτε μία μέρα για το λαό όλης της Ελλάδας. Ερχονται πολύ χειρότερα και το θέμα είναι ότι τώρα είμαστε πιο ώριμοι, πιο έμπειροι και μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με όπλο τη μαχητικότητα, την ενότητα δράσης, τη δύναμη του αγώνα και όχι με τη μοιρολατρία, το «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα» ή, πολύ περισσότερο, με μια τυφλή αγανάκτηση και απογοήτευση. Η Ελλάδα μπορεί να αναπτυχθεί, γιατί έχει σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες. Αλλά, ανάπτυξη και συμμόρφωση στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανάπτυξη και μονοπώλια, ανάπτυξη και συμβιβασμός - κυριολεκτικά - με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, είναι δύο πράγματα ανεξάρτητα και αντίθετα μεταξύ τους.
«Κοκκίνισε» χτες το βράδυ η πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύτης Σάμου. Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ γέμισαν ασφυκτικά την πλατεία στη διάρκεια της πολιτικής συγκέντρωσης που διοργάνωσε η ΝΕ Σάμου του Κόμματος, με κεντρική ομιλήτρια τηνΑλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ιδιαίτερος ήταν ο παλμός που έδωσε η νεολαία. Στην πλάτη της εξέδρας το σύνθημα γράφει: «Υπάρχει λύση! Με ΚΚΕ ισχυρό και οργανωμένο λαό. Ανυπακοή - Αντεπίθεση - Λαϊκή εξουσία».
Η Αλέκα Παπαρήγα, από το βήμα, ανάμεσα στα άλλα, σημείωσε: «Τούτη την ώρα αυτό που υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη είναι να ξεκαθαριστεί η σύγχυση, το μπέρδεμα, η θολούρα για το πού οφείλονται τα προβλήματα. Και κυρίως για το πώς μπορούμε να μπούμε σε ένα δρόμο, σε μια λεωφόρο θα λέγαμε εμείς, οριστικής διεξόδου από τα προβλήματα που έχουμε σήμερα και από αυτά που έρχονται σαν μια μεγάλη θύελλα που δεν μπορείς να την ελέγξεις.
Αυτήν τη στιγμή γίνεται ένας μεγάλος αγώνας δρόμου, η αγανάκτηση του λαού, τα ερωτήματά του, οι αγωνίες του, οι διαμαρτυρίες του να μετατραπούν σε φόβο και σε μια απογοήτευση πάρα πολύ βαθιά, φόβος και απογοήτευση μαζί είναι ό,τι χειρότερο. Γιατί, στο κάτω - κάτω υπάρχει λύση για την ανεργία, υπάρχει λύση για τα προβλήματα, αλλά η θολούρα, η απογοήτευση και ο φόβος προσωρινά μπορεί να γίνει ένα αξεπέραστο εμπόδιο, μπορεί να γίνει το πράσινο φως τα επόμενα χρόνια να περάσουν πολύ χειρότερα μέτρα, άλλα μέσα απ' τη Βουλή και άλλα μέσα απ' τις αποφάσεις που παίρνονται στις Βρυξέλλες και όπου άλλου. Πρέπει, λοιπόν, να γίνει ένας αγώνας δρόμου ανάμεσα σε αυτούς που σπέρνουν το σπέρμα της απογοήτευσης και του φόβου - βεβαίως όχι μόνο με τα λόγια, αλλά και με μηχανισμούς και με απειλές - και ανάμεσα σε ένα λαό που ανακτά το κουράγιο του, και αυτό μπορεί να γίνει, γιατί στο κάτω-κάτω σε καμιά περίπτωση δεν έχει εξαντληθεί η λαϊκή παρέμβαση απέναντι στα προβλήματα».
Νωρίτερα, η Αλέκα Παπαρήγα πραγματοποίησε περιοδεία στην αγορά της πόλης, όπου και συνομίλησε με μικρομαγαζάτορες και επαγγελματοβιοτέχνες του νησιού.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: