Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση ΕΔΟΝ για τον θάνατο του Αντώνη Χαραλάμπους.


Tο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ, εκφράζει την βαθιά θλίψη και οδύνη της Οργάνωσης για τον άδικο χαμό των θυμάτων από την τραγωδία στο Μαρί. Τελευταίο θύμα της εθνικής τραγωδίας ήταν ο Αντώνης Χαραλάμπους ο οποίος υπέκυψε την Τετάρτη στα τραύματα του.
Ο Αντώνης ήταν και αυτός δραστήριο μέλος της ΕΔΟΝ. Δεν υπάρχουν πολλά λόγια που μπορεί να πει κανείς σε μια τέτοια κατάσταση, ο πόνος είναι βαρύς ενώ η θλίψη ακουμπά όλους μας. Οι ΕΔΟΝίτες και ΕΔΟΝίτισσες εκφράζουν μέσα από τα βάθη της ψυχής τους τα θερμά συλλυπητήρια τους και εύχονται κουράγιο και δύναμη στη μητέρα, τον πατέρα και σε όλους τους συγγενείς.

Η ΕΔΟΝ υποκλίνεται μπροστά στο ψυχικό σθένος και μεγαλείο της οικογένειας του Αντώνη που παρά τον πόνο τους αποφάσισαν να δώσουν ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας δωρίζοντας τα όργανα του αδικοχαμένου παιδιού τους.
Επαναλαμβάνουμε πως απαίτηση όλων μας είναι η πλήρης διερεύνηση των συνθηκών, των αιτίων και των λόγων που τελικά προκάλεσαν τη μεγάλη τραγωδία.
Η απαίτηση όλων είναι να εντοπιστούν και να αποδοθούν οι ευθύνες, όποιους κι αν αυτές βαρύνουν από το χαμηλότερο μέχρι το ανώτατο επίπεδο.
Η μνήμη όλων των αδικοχαμένων θυμάτων θα τιμηθεί μόνο με την πλήρη διερεύνηση και την απόδοση των ευθυνών.
Δυστυχώς από την Δευτέρα γίναμε μάρτυρες μιας απαράδεκτης  προσπάθειας από μερίδα πολιτικών δυνάμεων να καπηλευτούν την οργή, την αγανάκτηση και οδύνη των οικογενειών των θυμάτων και του κυπριακού λαού ευρύτερα για να εξυπηρετήσουν τα κομματικά τους συμφέροντα.
Τώρα είναι ώρα ενότητας και συλλογικής προσπάθειας για στήριξη και συμπαράσταση των οικογενειών και παράλληλα με την ολοκλήρωση της έρευνας να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: