Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΚΚΕ: Πατριωτισμός δεν είναι να σκύψει ο λαός το κεφάλι


ΚΚΕ: Πατριωτισμός δεν είναι να σκύψει ο λαός το κεφάλι, αλλά να αντεπιτεθεί για να ανατρέψει την πολιτική κυβέρνησης - ΝΔ - ΕΕ, που τσακίζει τα δικαιώματά του και ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία

MotionTeam
  • Γοργά συγκεκριμενοποιείται το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο, που συμφωνήθηκε ανάμεσα σε κυβέρνηση - τρόικα, σε όφελος του κεφαλαίου. Με ιδιωτικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ, νέες αντεργατικές αναδιαρθρώσεις με διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου που αυξάνει την απλήρωτη δουλειά, νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές σε βαρέα, ανθυγιεινά επαγγέλματα και επικουρικές συντάξεις, με κατάργηση άλλων δικαιωμάτων μέσω κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων.
  • Για πολιτική που υπηρετεί το «εθνικό συμφέρον», τον «πατριωτισμό», μιλά η κυβέρνηση ζητώντας συναίνεση. Σε μετωπική σύγκρουση με όσους αντιστέκονται στο μνημόνιο, καλεί ο ΣΕΒ. Η ΝΔ συμφωνεί, διεκδικώντας την πατρότητα των μέτρων. Εναντίον της τρόικας εμφανίζεται ο ΛΑ.Ο.Σ. συγκαλύπτοντας την πλήρη στήριξή του. Κοροϊδεύει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, χαρακτηρίζοντας «ανεπιθύμητα πρόσωπα» την τρόικα, όταν, μαζί με κυβέρνηση, ΣΕΒ και θιασώτες της ΕΕ, βάζει πλάτες στην υλοποίηση των απαιτήσεων του κεφαλαίου.

ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: