Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΤΙΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ, Α1.ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΤΥΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΥ !



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ WWW.ISKRA.GR
-----------------------------------------------
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΥΣΤΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ!
Μπορείτε, να το διαβάσετε πατώντας εδώ

Εδώ και καιρό το ΛΑΟΣ, αποτελεί ένα από τα στηρίγματα του συναινετικού μνημονιακού τόξου, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, και τη ΔΗΣΥ. Πλήν όμως το ΛΑΟΣ, πέρα από το να στηρίζει με πάθος κάθε νεοφιλελεύθερο αντιλαϊκό μέτρο της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, πλειοδοτεί στη διαχείριση του φόβου που διακατέχει, (πολύ περισσότερο σήμερα λόγω κρίσης) τα πλέον συντηρητικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.
Για το ΛΑΟΣ, οι απεργοί υπερασπίζονται απλώς κεκτημένα του πελατειακού συστήματος, τα μέλη του κινήματος "δεν πληρώνω" είναι κόκκινοι φασίστες και το πανεπιστημιακό άσυλο είναι χώρος ασυδοσίας και ανομίας. Παράλληλα, όσες πολιτικές δυνάμεις υπαρασπίζονται τους κοινωνικούς αγώνες, δηλαδή η Αριστερά και ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απλώς θιασώτες της αναρχίας που υποκινούν το χάος και την ανταρσία.

Το τελευταίο δείγμα αυτής της φαιδρής αλλά συνάμα λίαν επικίνδυνης για τους δημοκρατικούς θεσμούς λογικής, αποτελεί και το πρωτοσέλιδο της εφημαρίδας Α1, του επισήμου δηλαδή οργάνου του ΛΑΟΣ, της 5ης Φεβρουαρίου. Σε αυτό, το οποίο παραθέτουμε άλλωστε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε ομιλία του στη Βουλή την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου*, εμφανίζεται ως ένας αριστεριστής που επιθυμεί το...χάος, επειδή χαιρετίζει τις εξεγέρσεις του αραβικού κόσμουγια μια καλύτερη ζωή και ευελπιστεί (και διαβλέπει) ανάλογο ξεσηκωμό των λαών του ευρωπαϊκού νότου, και φυσικά του ελληνικού λαού!
Βέβαια κατά μια έννοια, το πρωτοσέλιδο του ΛΑΟΣ, δεν στοχοποιεί απλά το ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, αναδεικνύει την βαθύτατα αντιδραστική θεώρηση των συντακτών του, που ουσιαστικά κατακρίνουν τους λαούς της Βόρειας Αφρικής, που εξεγείρονται ενάντια στα δικτατορικά καθεστώτα που τους κυβερνούν εδώ και δεκαετίες!!!
Από τη μεριά της η ΙΣΚΡΑ, τονίζει πως θα επανέλθει αναλυτικότερα τόσο σε ότι αφορά τη νέα αυτή υστερική επίθεση όσο και σε ότι αφορά τη συνολικότερη στάση του ΛΑΟΣ, έναντι του χώρου της Ριζοσπαστικής Αριστεράς!

*και όχι Ιανουαρίου, όπως λανθασμένα γράφει το πρωτοσέλιδο της Α1

ΠΗΓΗ - ISKRA.GR

2 σχόλια:

sosat είπε...

ΔΗΛΩΝΩ ΕΠΟΝΥΜΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΩ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΛΑΟΣ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ, ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΛΥΛΕΓΓΥΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΡΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ , ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ...
ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ , ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ, ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥ , ΝΑΖΙΣΤΗ ΠΛΕΥΡΗ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΚΟΥΡΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΝΑΣΙΣΤΚΟΣΟΣΙΑΛΠΑΣΟΚΤΣΤΗΔΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ....
ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ...
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΨΩ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ :
http://tasosnastos.blogspot.com/2011/02/blog-post_8533.html

baggelhs είπε...

Έχω την εντύπωση ότι προσπαθεί να βάλει το ΚΚΕ μέσα στα κόμματα τα οποία ανησυχούν για αυτήν την εξέγερση που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλυπτόμενος πίσω από τις καταγγελίες του Κόμματος για τον προβοκατόρικο ρόλο του οπορτουνισμού θέλει να αφήσει να εννοείτε ότι το ΚΚΕ είναι συστημικό κόμμα και δεν θέλει να πειράξει το πολιτικό σύστημα που έχουμε. Αν συμβαίνει αυτό, συνεχίζει τη δουλειά του Σκαι όταν έλεγε ότι το σύστημα δεν έχει τίποτα να φοβάται από το ΚΚΕ.
Πιστεύω ότι είναι μια προσπάθεια του συστήματος να προβοκάρουν τον ρόλο του Κόμματος και να πέσει στα μάτια του κόσμου ενώ ταυτόχρονα «λέει» ότι ΣΥΡΙΖΑ- εξωκοινοβουλευτική είναι οι επικίνδυνοι θέλοντας να πετύχει δυο πράγματα (1) τον εγκλωβισμό του κόσμου σε αυτά τα μορφώματα και (2) ενοχοποιώντας τους σαν κίνδυνος του συστήματος προσπαθεί σιγά-σιγά να δικαιολογήσει τη καταστολή.
Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο.